icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

lenculka55
8. júl 2018

@luciatt do konca sestonedelia som pichala frax

zuzka1120
8. júl 2018

@lucina1100 oki ďakujem🙂

lenculka55
8. júl 2018

@butterfly333 ahoj ja som brala duphaston od zaciatku asi do 14 tt a pichala som fraxiparin cele tehu az do sestonedelia

zuzka1120
9. júl 2018

@lenculka55 ja som dnes chcela aby mi dal duphaston, ale povedal,že ešte ani nevieme kde je plod. Lebo na ultrazvuku boli vidno len malú bodku. Tak mi ešte nedal 😣

zuzka1120
9. júl 2018

@lenculka55 akože nevie ešte či je v maternici,či je dobre uhniezdene tak som to myslela

zuzka1120
9. júl 2018

@lucina1100 Ahoj🙂 tak som tu, bola som u gynekológa, bral mi krv, zajtra budú výsledky, na ultrazvuku bolo ešte vidieť len veľmi malilinkú bodku. Zajtra idem ku hematológovi.

lenculka55
9. júl 2018

@zuzka1120 Ja som bola u gynekologa hned ako mi nedosla menstruacia, test bol uz pozitivny a na ultrazvuku si nepamatam ci robil a co bolo vidno lebo som bola tolkokrat tehotna ze neviem ale hned mi dal duphaston a bral krv na Hcg a poslal ma na hematologiu, tam ma brali hned a zacala som pichat fraxiparin najpr 0,3 potom 0,4 a mam krasnu uz 15/mesacnu dcerku

zuzka1120
9. júl 2018

@lenculka55 zajtra mám volať po Hcg krvné testy, tak si ho vydupem na silu , ten duphaston určite.

marylynn
20. júl 2018

Žienky, je možné, že v minulom tehotenstve som znasala fraxiparine v pohode a teraz mám alergiu?
Lebo na oboch bokoch kam si picham mám akoby žihľavku a strašne to svrbi 🤔

lussinkaaa
31. júl 2018

Baby, dosť ma bolia pichance po fraxiparine, môže sa to niečim natrieť? V poslednej dobe sa mi pichá dosť zle, akoby tie ihly boli tupé. Niekedy si urobím aj 3-4 plytké vpichy, lebo ďalej to akoby nejde, až kým nakoniec pichnem. Takmer zakaždým sa mi urobí hrča a často trafím cievku a urobí sa modrina. Pichám do brucha.

eliskaevicka
31. júl 2018

@lussinkaaa ja som si neskôr pichala do stehná . Teda muž . A nazrieť kľudne s niečim

lucina1100
4. okt 2018

Ahojte , neostal vam niektorej clexane? Ja si picham fraxiparin ale dostala som strašnú alergiu tak chcem zmeniť za clexan😊

citronely
Autor odpoveď zmazal
lilinka156
21. nov 2018

Ahojte, prosím vás aj vam sa občas s stane, že po vypicchu trochu vytečie? Trochu sa bojim. Nie je to často, raz dvakrát do týždňa. Picham si do ruky a do stehna, do bruska sa mi už nedá. Ďakujem za odppved

marylynn
21. nov 2018

@lilinka156 jasne. Ta jedna kvapka je ok, ak mam pocit, ze vytieklo fest vela, tak dopichnem, ale to sa mi za toto tehotenstvo stalo 2x🙂

lesna_vila
Autor odpoveď zmazal
luciatt
6. jan 2019

Ahojte. Baby pol roka si nepicham fraxiparine a stále mám modriny na stehnách 😔. Zmizne to niekedy? Máte takú skúsenosť? Ďakujem.

lucina1100
6. jan 2019

@luciatt ahoj ja som to tiež mávala a na hematoligii mi zistili že nemám žiadne železo tak som musela užívať mesiac vysoké dávky železa a plus ascorutin , a keď sa mi začnú zase objavovať modriny tak si mam hneď nasadiť železo aj keď mam menzes tak nám hneď úd prvého dňa užívat železo cca tych 7 dni v kuse a upravilo sa mu to super, ale železo nie lacné ale take kvalitne s z najvyšším obsahom železa si treba kúpiť v lekárni a budes fit a ešte ti to dodá energiu 😊

luciatt
7. jan 2019

@lucina1100 No práveže ja mám dostatok železa. Tiež som užívala a na hematologii mi povedala že už nemusím.Bolo to síce ešte v septembri. Ale nepicham si už od augusta. Snáď to zmizne časom. Možno keď sa pokožka opali.

bla_ma
8. jan 2019

Ahojte baby, nezvysili vam injekcie fraxiparin? Odkupim. Moja hematologicka ma dovolenku.

luciatt
8. jan 2019

@bla_ma Mne predpísal aj gynekolog

marcela_g
10. jan 2019

@bla_ma ahoj mam 1 balenie ak potrebujes darujem. Som z BA

vierkka
16. jan 2019

baby mám zvyšný fraxiparín, ak máte záujem mám jedno celé balenie a z druhého chýbaju 2 ks

marylynn
21. jan 2019

Baby, stretli ste sa niektora s odporúčaním vysadiť fraxiparine od 38 týždna? Že jednak kvôli epiduralu, jednak, aby nedošlo k veľkému krvácaniu pri pôrode... Vraj pred pôrodom by už bábätko trombozou ohrozené byť nemalo.

andy2214
28. jan 2019

@vierkka ahoj maš ešte fraxiparin...a je to 0,3? dakujem

vierkka
8. feb 2019

@andy2214 ahoj , uz nemam.

vcielockamaja
15. feb 2019

@marylynn ja som fraxik nevysadila, brala som ho az do 600 nedelia v kuse. Ked ma chytili porodne bolesti, tak v ten den som si pichla injekciu, ked ze som si ju pichala rano, dve hodky nato som uz sla do porodnice,kedze mi zacala odtekat plodova voda a to uz mi zakazali pichat si injekciu. Dalsiu mi pichli az po porode. Vsetko prebehlo v poriadku, nemusis sa nicoho bat, v porodnici si pod neustalim dozorom. V kombinacii s epiduralkou nemam skusenost, nahlasenu som ju mala, ale nestihli mi ju pichnut,dcerka sa ponahlala von. Ale samozrejme vsade som musela hlasit, ze uzivam fraxik.

marylynn
21. feb 2019

@vcielockamaja ďakujem za odpoveď, ja som zabudla odpísať 🤣
Nič nevysadzam, ale teda mám doporučene, že by bolo dobré porodiť najskôr 12 hodín po poslednej injekcii 😂😂😂 , rovnako epidural mi skôr než po 12 hodinách nepichnu. Ja som to pri prvom pôrode mala podobne ako ty, ráno som pichla fraxiparine, o pol hodinu začala odtekať voda, ale mala sa narodila v noci. Aj epidural stihli. Len teraz picham na večer a mávam dosť poslickov, tak vždy stresujem či ešte pichnúť... 😃

andy2214
21. feb 2019

ahojte.nema niekto zvysny fraxiparine 0,3...ked ano...piste spravu.dakujem

vcielockamaja
22. feb 2019

@marylynn aj mne tak odporucil, ze by bolo dobre pockat 12 hodin od poslednej injekcie. A v porodnici som ratala kazdu minutu, nech zacnem rodin az po 12 hodinach😂. Psychika je strasne silna, vydrzala som 🤣. Dokonca som aj veceru dostala so slovami, ze sa mozem najest, ze to bude dlho trvat, lebo som prvorodicka a otvarala som sa pomaly a okrem odtecenia plodovej vody som nemala ziadne ine priznaky, ze idem rodit. Manzel sa mal v ten den vratit zo sluzobky, tak som dcerku prosila, nech nanho pocka 😂🤣. Vecer o 21 zacali prve kontrakcie (to som uz mala 14 hodin od posledneho fraxiparinu). Za hodinu som bola z 3 cm otvorena na 10 cm a dcerka sa narodila 1:23 po polnoci. Tak preto mi nestihli dat epidural, zvladla som to aj bez neho 😂🤣. Tiez som bola stresovana pichat, nepichat. Radsej som si vzdy pichla a ukludnovala sa, ze v porodnici sa o nas postaraju a spravia vsetko, aby sme boli zdrave. A preco si pichas vecer?