icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

sensen12
27. mar 2016

@rica1 no ty koki,a ani epidural nedaju teda pri fraxi? ja uz mam akutnu sekciu za sebou a teda asi im dam rovno vsetko podpisat,ze na vlastnu ziadost cisarsky,ako zase to nie je sranda s tym fraxi,raz sa krv riedi a ja riskovat nemienim,nakolko mam tiez jazvu,no tak rajsky plyn to isti,co uz,radsej ten,ako keby sa malo daco

rica1
27. mar 2016

@sensen12 no len ja mam npr strach že u nas sekcia na vlastnu ziadost nie je, a mam naozaj že strach že ak bude všetko ok že oni ma nechaju rodit normalne ☹ ale ja to psychicky nedám, lebo sa strašne bojím ruptury maternice predsa len kedysi to bolo dva roky po cisarskom a zrazu to už menia ako sa im chce že pomaly keď žena otehotnie hneď tak ju nechajú rodit prirodzene

rica1
27. mar 2016

@sensen12 a nie epidural nedaju pri fraxiparine, mne povedal doktor že odporuča sa min 12hodin po ale že oni čakajú až po 24hodinách pripadna epi a to sa ako dá keď sa Ti porod rozbehne no jedine že by tak dlho zena rodila, ale npr ja odtiekla voda o polnoci a o 3tej som už bola na 6prstov, takže keby som mala menšie dieťa a podobne tak mi pri tych 6tich pichnu epidurál a odrodim podľa mňa krásne, ale bez epi no neviem , už som to pri 5tich dost zle znášala ale ja som "padavka" ja nie som taká tá silná žena čo zvládne ☹

tomasko27
27. mar 2016

@ladore Ved to ze to sa neda predpovedat ze kedy.Ako sa mate?

rica1
27. mar 2016

@ladore a doktor len manželovi potom povedal že sekcia prebehla ukážkovo že žiadna komplikácia a potom som zospodu vobec skoro nekrvacala len velmi velmi maličko tak tri dni a potom skoro nič

ladore
27. mar 2016

@tomasko27 ni teraz je to o drzku lebo mu uz idu zubyyyyy pomooooc....tak des vazime 7kg prosim pekne a vyzerame ako 9mes.deti....;) velky medvedik z neho...

ladore
27. mar 2016

@rica1 ano aj u mna... To bolo presne tak a skoro sme zomreli obaja na sale...ale vsetci ticho ved zijeme tak sa vlastne nic nestalo....mne zacalu stahy v noci a do 11 ma nechali tak nim ani nedosiel postel som az rozobrala id bolesti co som mala take kontrakcie lezat sa nedalo lebo tym ze bol zaseknuty tak mi strasne tlacil na chrbticu priserne nieco tak ja na zemi na kolenach ma triaslo ked prepuchli vodu tak zelena aj tak nas nechali a ked bola ako horcica tak rychlo nas brali cis.sa neda to nejde lebo riedim krv ...stastie ze poznam primarovu dceru ani neviem ako som sa doplazila doslova na druhu stranu saly k telefonu pisledne sily ju vytocila a prosila nech pomoze...tak volala rychlo icovi len ten bol v Dom.republike na dovolenke tak odtial rychlo robil poriadok co tam robia a do 10 min bola sala cely tym anesteza spacialna na tak vysoku davku clexanu.....hrozne hrozne ....toto bolo ako prezivat si peklo za ziva

sensen12
27. mar 2016

@rica1 a oni neurobia ani cisarsky pod epiduralom ci spinalom,proste umrtvenim od pasa dole?

majinka81
27. mar 2016

@sensen12
@ladore
@rica1
@tomasko27
Caute baby no čítam čítam, dakedy mám až obavy čo ma čaká.Ja som bola v nemocnici na príjme a teraz v utorok tam idem. Mám príst nenajedená a nenapitá, že možno ma budú robit už v utorok budem presne 39tt a temín mám presne o týžden v utorok.
Mám polohu KP stále od začiatku tehu, pýtala som sa či bude cisársky - odpoved - na prirodzený porod musí byt všetko ok ak nie tak cisársky. Takže sa nan pripravujem. Neviem čo ma čaká kedže som prvorodička, ale jedine som rada, že ma nejdu trápit prirodzene ale rovno cisársky.Mám 0,4 fraxi a pokyny od hematologičky že 12 po poslednej injekcii ma možu uspat resp. dat epidural a pod. Ci to tak bude vám potom napíšem.

tomasko27
27. mar 2016

@majinka81 Ahoj.No ja by som sla na cisarky asi najradsej,neviem dako velmi sa obavam normalneho porodu.Lenze u mna dovod na cisarsky nie je.Este sa drzi vysoko podlaa doktorky ale citim sa uz tak inak.Dost ma dole boli a tak picha.

majinka81
27. mar 2016

@tomasko27 Jaj moja no uvidíme, mna zatial nič nepichá ani nebolí, cítim sa fajne len velmi tažká 🙂
trošku upratujem a budeme chystat postielku. no sama som zvedavá a inak nebudem mat net v nemocke takže sa ozvem potom neskor ked už budem asi doma.

sensen12
27. mar 2016

@majinka81 cize mozu urobit aj epidural,spinalnu anesteziu,ako nechapej rozdiek v epidural a spinal anestezii,len chcem veduet,ci oboje je tak,ze je unrtvenie od pasa dole,cize pri cisarskom byt pri vedomi

ladore
27. mar 2016

@sensen12 ano niekomu robia epi iba od pasa a niekdo ako napr ja musi mat iba celkovu koli tlakom

rica1
27. mar 2016

@sensen12 no mohli by urobit sekciu ale musela by byt plánovaná a rozdiel medzi fraxiparinom a epidural minimálne 12hodin.. ja som sa pred porodom bavila ešte s doktorkou na hematologii keď sme sa bavili o epidurale a hovorím že a keby som si okolo temrinu už nepichla a ona že no to neni dobry napad, tak som pichala stále ale ak by som teraz mala plánovanu sekciu čo teda neviem a mam paniku už teraz ako dopadnem tak by som aj tak chcela ist do celkovej narkozy a nie len od pasa dole.. ja s mojou psychikou by som to nedala byť akože pri vedomi stým že mi režu brucho

rica1
27. mar 2016

@ladore no tažko sa to čítalo veru že si takto rodila a inak tie bolesti ja som tiež nejak potom pripisovala tomu že moja bola na mna velká aj keď 3500 je taky vlastne priemer ale tá hlavička teda bola obvodom vecsia a že to preto že niekde tam ju tlačilo že to preto som mala také bolesti lebo ja osobne si myslím že by som to dlhšie už nevydržala a bolo to prišerne a šak manžel to videl čo sa somnou robilo ja som myslela že umriem. a zas kamošky čo mali porody tak každá že ano bolelo ale v pohode... ale mna to paralyzovalo ja som nemohla ani dychat, no a nechápem že nechceli robit sekciu koli tomu že si si pichala? a kolkatku ešte raz? lebo u mna to vobec nebola tema že nemožme sekciu lebo ste si pichla frax , aj keď som ich o sekciu prosila tak doktor hovorí že zatial nie je dovod az potom ked začal ten monitor blnnut už ..

rica1
27. mar 2016

@ladore inak fakt neskutočné, že si musela volat takto niekoho akeby si nevolala tak čo ☹ jaj ☹ a to kedy si rodila? a ktorá porodnica?

septemberkl
27. mar 2016

ahojte, na základe čoho Vám lekár odporučil fraxiparin? Ja som v predchádzajúcom tehotenstve potratila v 5. mesiaci - dieťatko zomrelo. Vôbec nikto mi nedokazal vysvetlit preco, len ze bol tazsie priechodny pupocnik. Neskor sa jeden lekar nad tym zamyslel, ze to mohlo byt sposobene trombami. Lenze teraz moj sucasny lekar reagoval asi tak, ze to sa malo zistovat uz predtým nez som otehotnela a ze on mi teraz nemoze davat fraxiparin. Ake sa na to robia testy, ak potrebujem vediet ci nie som nachylna na tvorenie trombov. Som teraz tehotna v 11. tyzdni a nechcem aby sa nieco stalo. Prosim Vas ake testy sa na to robia?

chirabell
27. mar 2016

@septemberkl treba co najskor navstivit hematologicku ambulanciu, odoberu ti krv a poslu na testy...nachylnost na tromby a aj ine mutacie nebezpecne v tehu ti zistia z genetickych testov z krvy...ale priamo z krvneho obrazu resp specifickych markerov ti vie dr povedat aktualny stav,c i je vsetko ok alebo treba krvicku riedit...a ak treba nasadi liecbu ak nie, pozvu si ta o mesiac na kontrolu a ak bude treb fraxiparin resp iny liek na riedenie krvy ti vedia nasadit okamzite hocikedy pocas tehu...ja som v prvom donosenom tehu pichala hned od pozitivneho testu...pri druhom som mala lepsie vysledky a cakali sme az kym bolo treba niekedy okolo 10tt som zacala s injekciami...len sa tamskus dostat co najskor, aj ked byvaju dost cakacie doby, snad ako tehulku ta uprednostnia

septemberkl
27. mar 2016

@chirabell DAKUJEM. Teraz 30. po sviatkoch idem na kontrolu lekarovi, tak to hned tam navrhnem a ak ma odbije tak idem inému, hlavne nech mi spravia tie testy. Dakujem velmi za info.

ladore
28. mar 2016

@rica1 5decembra v Martine

mon777
28. mar 2016

@septemberkl my sme dvakrat prisli o male. V 6tt a v 12tt. Pri tom druhom mi povedal, ze hned, ako najdem II na teste, mam volat. Tak som ich teda nasla a volala mu 😀 este v ten den ma pichol medzi objednane tehulky (ich nechal cakat a mna vzal dnu) a predpisal mi fraxiparine. Na hematomiu ani nikam ma neposielal. Ale v kartoteke ma miluon papierov, tak si tue testy asi dal urobit, ked som lezala v nemocke a brali mi kopu krvi 😖
No ale spät k injekciam. Tak mi ich teda predpisal. Zatial len 30ks. Podctivo picham kazdy den. Hadam pomozu🙂 podla vsetkeho ma to caka az do konca sestinedelua😖 uvidime, co povie 11.4., ked idem na kontrolu 🙂

rica1
28. mar 2016

@ladore to v martine??? a vieščo ani sa nečudujem, lebo ja som mala odhad váhy v 38tt podľa velkosti hlavičky a kosti a podobne asi podla toho s to určuje no proste odhad váhy som mala už dva tyzdne pred porodom 3800.. a ja čo som vždy mala podváhu a celkovo som velmi chudá tak bolo aj mne jasne že ja to nedám a ešte keď mi to dvaja doktori povedali a raz mi vyšli u mojho gyna v tom 38tt zle ozvy a sla som do martina lebo som dufala že tam ma nejak vyslyšia aj teda doporučenia čo som mala a nie, doktor si ma pozrel spravili mi novy monitor ten už vysiel dobre a povedal že sekciu určite nie a že keď sa nič neudeje do porodu oni mi ani nebudu porod vyvolávať že nechávajú prenášať aj do 41+ keď je všetko v poriadku ☹ ale to už keď som si predstavila ako by malo babo pribrať dovtedy keby som malaprenášať ☹ tak som na martin uplne zanevrela a odišla som inak s plačom z ordinácie a čakala som ešte v čakárni na manžela a revala som tam a doktor za mnou vyšiel a poveal mi že mam ist do dolneho kubina keď chcem sekciu ale že neruči za to kolko ma to bude stat že možno 500 alebo aj 1000eru .. toto mi v martine povedal...

ladore
28. mar 2016

@rica1 no to je to ze sekciu si u nas dobrovolne vybrat nemozes.....ako ja som rodila 2x prvy bol rovnako ako tento ale vytiahli dako zo mna malu druhy ani neviem ako a tento znova taky zly ale neroziem uz tym lekarom ked maju poznacene ze dieta je na stavbu matky velke alebo tazke pripadne ze je v termine ako my alw je stale velmi vysoko ja som v 39ttala ozvy stale hore pri plucach...a takto pridem aj s kontrakciami tak skusim urobit sono ak vidim ze ten pirod nial nepostupuje ani po 3hodinach naplno otvorena kontrakcie take ze sa ani merat nedali uz....a este ho skusali vytiahnut vonku rukami cez tu bolest potom skusali 4tlacit....no nocna mora a este ked mi dali daky blibajz pred narkozou vypit tsk ma zacalo dusit lebo to slo uz zomna vsetko non ja som to uz nemala silu udrzat v sebe tak aj cez toto dosla k doktorovi este jedna krava a ta zna zdachla ruky do mna ak do kravy a sprtsla sa....ja uz vrieskala z posledneho a ona ze no co ideme....a ja ze nie ze to strasne boli co robi....bozinku ked mi dali tu masku to bolo vyslobedenie

sensen12
28. mar 2016

@ladore no otras,potom sa uz nedivim,ze sem tam daka odide v kovovom spacaku,des a hroza,a ja este jazdim 150 km denne a riedim krv a uz mam cisarsky za sebou,a este sa tu na mk do mna navazali,ze co stresujem,no chcem videt este jednu krasavicu,co by si riedila krv,mala uz cisarsky za sebou a este jazdila 150 km denne,plus styrikrat jej to nevyslo,chcem taku stretnut

rica1
28. mar 2016

@ladore uf tak to máš teda poriadny príbeh za sebou, nechápem ako toto v nemocnici vobec mozu takto nechat dopadnut ☹ myslím npr v martinskej lebo tá sa javi alebo javila ako velmi dobrá porodnica nie...
no pre mňa bola narkoza tiež vykupením ešte som im vrieskala na stole keď už som ležala a kontrakcie sli jedna za druhou ale to už vlastne posledne tri hodiny tak že bez prestavky jedna za druhou tak ja im tam sialene ziapala nech ma okamžite už uspia a ked sa zjavila nadomnou tá ruka s maskou tak som dychala snad aj usami a nozdry sa mi otvorili ako býkovi 😀 len aby som už zaspala... 😅 😝 ale toto čo sme tu písali su extrémne prípady kedy je jasné že sa normálne neporodí a doktori to aj tak tlačia do normalu.. inak ja som mala ešte dva dni pred terminom dieta uplne ze vysoko a doktor moj gynekolog mi len potvrdil že ja normalne neporodim ale v nemocnici ziadne odporučania nerešpektovali a teraz ak to dotiahnem do štastného konca tak musím najst porodnicu ktorá ma objedná na sekciu , ja naprieč prvej jazve po tak skorej dobe tlačit nebudem ☹

rica1
28. mar 2016

@ladore a inak ja keby som toto takto zazila ako Ty tak pri odchode tam taky bordel narobím :-/ neodpustila by som si to

majinka81
28. mar 2016

@sensen12
@ladore
@tomasko27
Baby zajtra idem na príjem do nemocky.Držte mi palce. Baby ktoré mali termín ako ja už porodili - prirodzene. No uvidím kedy mi urobia cisársky. Ozvem sa hned ako budem moct, možno ma ešte vrátia ale to by som moc nechcela, ale kvôli polohe malej sa bojím kontrakcií. Paaa 🙂

ladore
28. mar 2016

@majinka81 juuu drzkaj sa silno drzim vsetky prsty neboj bude dobre tesim sa fotoooooo 🙂

janmiska
28. mar 2016

Som necitala baby vsetky komenty ale ja som rodila v januari v presove sekciou.lezala som v nemocke od 22.12. kvoli podozreniu na trombozu,ta sa nastastie nepotvrdila ale pichali mi na riedenie klaex. Termin som mala 25.12., a napriek odporucaniu hematologa na sekciu,dostala som 4 vyvolavacky,zakazdym bol nalez nezmeneny,stale zatvorena. 5.1. mi chceli pichnut 5.vyvolavacku,na co som sa rozrevala pri zastupcovi primara,ze mam tych vyvolavaciek trapnych dost a ze mi je jedno ze primar je za prirodzene porody. O dve hodiny som bola na stole. Ked som sa pytala ci bolo pocas operacie vsetko ok, tvrdili ze ano.az pediatricka mi povedala ked som chcela aby nas prepustili,ze maju podozrenie u maleho na vnutorne krvacanie na hlavicke,pretoze mal na nej cervene tenucke ciarocky. Vraj preto lebo som mala velmi malo plodovej vody. Co mi nikto s dr.nepriznal.nastastie sa podozrenie nepotvrdilo. Ale pekne ma tam trapili vyse dvoch tyzdnov.kebyze 5.1.mi opat pichnu vyvolavacku a ta nezaberie,6.1.by ma neriesili lebo sak sviatky a dva dni za sebou vyvolavacku nepichni,len pan boh vie co by bolo s mojim dietatom pri tak malom mnozstve plodovej vody. Mam na nich tazke srdce. Vobec neberu ohlad na zenu a chyba im kusok empatie

mon777
28. mar 2016

Dnes som to takmer nedala 😢 triasli sa mi ruky, potili dlane a ihla nie a nie prejst cez kozu☹ minula som dve ihly, kym sa mi to na treti pokus podarilo 😖 az sa na seba hnevam, ze som takto zahodila v podstate dva dni tehu ☹