icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

mon777
1. apr 2016

@zoy3 Boli hlavne vtedy, ak je injekcia chladnejšia, ako 25°C 😉 to po prve. A po druhe, pichas na zle miesto. Stehno jr fakn.baj ja si tam picham. Ale pichaj si do vonkajsej strany stehna a nie vnutornej. Plus...nie tak blizko kolena, ale vyssie 🙂 ja si picham asi na sirku dlane od spodku nohaviciek a snazim sa cca 1,5 az 2 cm vzdy od posledneho vpichu. Netvrdim, ze modriny nemam. Mam. Ale nie po kazdej ihle 😉

mon777
1. apr 2016

Modriny mam v podstate len tri. Prvu mi urobila sestricka. Druhu mam preto, lebo mi tiekla krv pri vytahovani ihly a pri tretej ma bolel samotny vpich ( co ma nezvykne ). A picham si to od 4+0 a som 5+2 😉

mon777
1. apr 2016

@zoy3 tu je foto🙂 vacsinou mi ostanu len taketo cervene asi 3mm velke kruzky na mieste vpichu. Hlavne si poriadne zrias kozu, ked sa pichas a drz ju tak az kym nevytiahnes ihlu. Cim " tvrdsiu gucu" si z koze spravis, tym lahsie ide ihla dnu a menej to boli. Mna osobne skor stipe, ked uz vtlacam posledne kvapky roztoku😖

mon777
1. apr 2016

@tomasko27 juuuj, ake jej to je velikeee 😵 nadherne banenko🙂 gratulujem 😉

sensen12
1. apr 2016

ozaj,podme si poslat foto,mne sa to lubi,nech je sranda,ja mam zelene hrce zase,kkkssss to mame zabavu teda

mon777
1. apr 2016

@sensen12 mne sa to nelubi, lebo som si tehotenstvo predstavovala inak 😅 ale tak inak clovek neporadi vez net, jak s fotkami...tak co uz 😀 a zatial nejake mega hrce nemam. Vzdy sa to snazim kis rozmasirovat🙂

zoy3
1. apr 2016

@rica1 takze mozem este vyššie?bo do brucha už nehrozí a rameno ma strasne boli a modriny tiež.ono akoby sa mi vyliala krv pod koxpu, ako mne to nevadí skôr či sa to dobre vstrebe a na správny účinok keď to vyzerá takto.

zoy3
1. apr 2016

@mon777 mam ich izbovej teploty,klasika len blbe ze mne to nikto neukázal že kam.lekár že si to pozrite v letaku,doma pozeram a o stehne a ramene nic,len brucho.picham to asi 10cm nad kolenom a z vonkajšej strany,riadnu riasu a tak.no skusim vyššie.bo zas túto výšku mi len sestricka orientačné že no kde sa podarí sa to nariasiť,no nic diiiik budem skúšať🙂 no a ja picham od 5tt a teraz som 32takze už hádam aj niekedy koniec bude.

mon777
1. apr 2016

@zoy3 podla letáku je to debilina, si myslim. Mne sestricka vyslovene vravela, ze do svalu v 45° uhle. V letaku pisu, ze pod kozu a kolmo. Plus píšu o nepichani pocas kojenia, lebo nie su zname ucinky na mlieko, no docitala som sa, ze sa casto picha az do konca sestonedelia...takze babo rad, co je dobre 😖

zoy3
1. apr 2016

@mon777ne zas že nesmie do svalu len pod kožu,to sú tupela,ked pojd najbližšie mu to ukážem ked stihnem a nevysackuje ma skôr.

mon777
1. apr 2016

@zoy3 mne to povedala aj v lekarni, ze do svalu v 45° uhle, tak vazne neviem. Plus mi povedali, ze ak je tam bublinka, mam ju bud vyklepat, alebo trochu roztoku vytlacit. V letaku zas pisu, ze sa to nesmie. Ale logika ma nepustí...hadam si nemam pichat vzduch 😅

danii2
1. apr 2016

Tak veru, viac smerom k zadku a dalej od kolena 🙂 Vonkajsia strana ;)

danii2
1. apr 2016

@mon777 Tak v lekarni ti sonarinu povedala.Ma to ist kolmo, ako pise v letaku aj sestricka v nemocnici hovorila,ze kolmo a oni to pichaju kazdy den.
A ano aj ja budem do konca sestonedelia, treba to pichat,prave pred tyzdnom bolo v novinach, ze jedna mamicka umrela pre trombozu v sestonedeli.

mon777
1. apr 2016

@danii2 no neviem. A potom nemozes kojit???

sensen12
1. apr 2016

@mon777 mne sa podari hrca au a spat sa neda uz ani na jednom boku,ale to dam,aj keby co bolo

sensen12
1. apr 2016

@danii2 takze stale treba pichat aj v sestonedeli,neda sa s tym uz prestar,kkksss to uz je jakeee,no ja uz ani neviem ako to brat,si to sprijemnujem myslienkou,ze to je sado maso ... nech na to nemyslim...

danii2
1. apr 2016

@mon777 Tak v 99% letakov od vsetkych tabletiek pisu,ze nie su zname ucinky,lebo vsak kto by to testoval na tehotnych ci babatkach.Vzdy sa rad tomu,co ti povie lekar.A fraxiparin davaju aj cca 5 dni po sekcii vsetkym matkam aj v nemocke,to by potom ziadna nekojila?

danii2
1. apr 2016

@sensen12 Ked sa mi robila tvrda hrca,prosila som doktora,nech mi da nieco ine,vymenil mi to za Fragmin.Od vtedy sa mi hrcky nerobia.

mon777
1. apr 2016

@danii2 netusi.. Este som ani nerodila, ani si nic nepichala, takze je to pre mna spanielska dedina 😖

tomasko27
1. apr 2016

@mon777 dakujem.take male strasidielko

ladore
1. apr 2016

@tomasko27 juuuj len nech ste zdravucke obe ;)

majinka81
4. apr 2016

@ladore
@tomasko27
Babyyyyy ja uz mám po.Všetko ok. Sme doma a pinkáme stále a máme sa fajne.Miery 3350 a 48cm.
Tomasko ako???

laura444
4. apr 2016

Ahojte, uz 4 dni nemozem späť na ľavom boku. Strašne bolesti mam. Bojím sa či sa mi neurobila nejaka zrazenina v pleci. Mozu mi urobiť cievne vyšetrenie.? Alebo prosím poraďte ☹ som v 32 tt picham uz asi mesiac clexan do nohy. Bojím sa či dobre picham i ked tam mám celulitídu picham pod kožu do riasy obcas trafim zilku. Prosím poraďte mi. ☹

ladore
4. apr 2016

@majinka81 juuuuj krasne drzkajte sa 🙂)))

sensen12
4. apr 2016

@majinka81
@tomasko27 prosim vas a ako ste rodili,normalny porod,ci ako postupovali teda pri injekciach,dakujem

mon777
5. apr 2016

@sensen12 to by som aj ka chcela vediet 🙂 uvidime co baby povedia 😵

sensen12
5. apr 2016

@mon777 hlavne,ja z mam jeden cisarsky,kvoli 24 hodinovemu porodu,lebo maly mal v zlom uhle hlavu aj ho tahali zvonom a nic,a teraz by som rada vediet,ci po cisarskom a s fraxiparinom nechaju rodit normalne,to by som rada vediet

adamar
5. apr 2016

@sensen12 pichala som si fragmin obe tehotenstva a rodila som prirodzene,ked uz citite,ze to zrejme prichadza tak si nepichnete inj,ale to vam vysvetli postup hematolog

jana2679
5. apr 2016

@mon777 ahoj, ja si pichám už celé druhé tehu Fragmin 2500 1x denne - v podstate je to asi to isté ako fraxiparin a nesmie sa to pichat do svalu!!! Najlepšie do brucha lebo boku brucha, kde máš tuk a kolmo a kožu chytiť do ruky a žiadna vzduchova bublinka sa nevyklepava ani nič podobné.Som teraz začiatok 8 mes. tehu a ešte stale sa to da okolo pupku pichnuť - tam to aj najmenej bolí, no takych 5 cm od pupku.Nemám žiadne hrče iba sem tam som mala modrinu ak som trafila cievku. 🙂

sensen12
5. apr 2016

@adamar mne hematol vcera povedala,ze stale budeme pichat akurat 12 hod po podani az rodit,ze hlavne je pichat,ze to sa nenoze prestat a prave uz nie pocas porodu prestat,ze stale