Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Modriny mam v podstate len tri. Prvu mi urobila sestricka. Druhu mam preto, lebo mi tiekla krv pri vytahovani ihly a pri tretej ma bolel samotny vpich ( co ma nezvykne ). A picham si to od 4+0 a som 5+2 😉
@zoy3 tu je foto🙂 vacsinou mi ostanu len taketo cervene asi 3mm velke kruzky na mieste vpichu. Hlavne si poriadne zrias kozu, ked sa pichas a drz ju tak az kym nevytiahnes ihlu. Cim " tvrdsiu gucu" si z koze spravis, tym lahsie ide ihla dnu a menej to boli. Mna osobne skor stipe, ked uz vtlacam posledne kvapky roztoku😖
ozaj,podme si poslat foto,mne sa to lubi,nech je sranda,ja mam zelene hrce zase,kkkssss to mame zabavu teda
@mon777 mam ich izbovej teploty,klasika len blbe ze mne to nikto neukázal že kam.lekár že si to pozrite v letaku,doma pozeram a o stehne a ramene nic,len brucho.picham to asi 10cm nad kolenom a z vonkajšej strany,riadnu riasu a tak.no skusim vyššie.bo zas túto výšku mi len sestricka orientačné že no kde sa podarí sa to nariasiť,no nic diiiik budem skúšať🙂 no a ja picham od 5tt a teraz som 32takze už hádam aj niekedy koniec bude.
@zoy3 podla letáku je to debilina, si myslim. Mne sestricka vyslovene vravela, ze do svalu v 45° uhle. V letaku pisu, ze pod kozu a kolmo. Plus píšu o nepichani pocas kojenia, lebo nie su zname ucinky na mlieko, no docitala som sa, ze sa casto picha az do konca sestonedelia...takze babo rad, co je dobre 😖
Tak veru, viac smerom k zadku a dalej od kolena 🙂 Vonkajsia strana ;)
@mon777 Tak v lekarni ti sonarinu povedala.Ma to ist kolmo, ako pise v letaku aj sestricka v nemocnici hovorila,ze kolmo a oni to pichaju kazdy den.
A ano aj ja budem do konca sestonedelia, treba to pichat,prave pred tyzdnom bolo v novinach, ze jedna mamicka umrela pre trombozu v sestonedeli.
Ahojte, uz 4 dni nemozem späť na ľavom boku. Strašne bolesti mam. Bojím sa či sa mi neurobila nejaka zrazenina v pleci. Mozu mi urobiť cievne vyšetrenie.? Alebo prosím poraďte ☹ som v 32 tt picham uz asi mesiac clexan do nohy. Bojím sa či dobre picham i ked tam mám celulitídu picham pod kožu do riasy obcas trafim zilku. Prosím poraďte mi. ☹
@mon777 ahoj, ja si pichám už celé druhé tehu Fragmin 2500 1x denne - v podstate je to asi to isté ako fraxiparin a nesmie sa to pichat do svalu!!! Najlepšie do brucha lebo boku brucha, kde máš tuk a kolmo a kožu chytiť do ruky a žiadna vzduchova bublinka sa nevyklepava ani nič podobné.Som teraz začiatok 8 mes. tehu a ešte stale sa to da okolo pupku pichnuť - tam to aj najmenej bolí, no takych 5 cm od pupku.Nemám žiadne hrče iba sem tam som mala modrinu ak som trafila cievku. 🙂

@zoy3 Boli hlavne vtedy, ak je injekcia chladnejšia, ako 25°C 😉 to po prve. A po druhe, pichas na zle miesto. Stehno jr fakn.baj ja si tam picham. Ale pichaj si do vonkajsej strany stehna a nie vnutornej. Plus...nie tak blizko kolena, ale vyssie 🙂 ja si picham asi na sirku dlane od spodku nohaviciek a snazim sa cca 1,5 az 2 cm vzdy od posledneho vpichu. Netvrdim, ze modriny nemam. Mam. Ale nie po kazdej ihle 😉