Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Pardon...11+5 😀
@majinka81 V stredu rano okolo 4 som vstala a nieco zo mna vitieklo ale tak malicko a nevedela som ci to je vytok alebo plodova voda,ale sa to nezopakovalo a tak som si lahla a rano sla normalne na poradnu.Hovorim ale muzovi ze.zoberme aj tasku ak by nieco,prisla som k dr a mala som vlozku a na nej troska hnedeho vytoku a som jej to povedala,vysetrila ma a hovori ze je tam vytok hnedy a ze do nemocnice,ze bud to zacina alebo je to koli fraxinu.Tak si ma tam nechali,pohoda jahoda a nic mi nebolo len v noci som sa prebrala nato ze nieco zo mna vytieklo bolo 12:45 a som sla za sestrickou ze nech pozrie ci je to voda a bola a tak to zacalo.Spravila monitor a tam nic,sla som na salu lebo dr mala porod a ma vysetrila a hovori ze to je take ako ked ma prijali a tak naspat na oddelenie.Voda odtekala prudom,rano som uz mala kontrakcie ale nepravidelne.Doktor ma vysetril a ze na salu,tak som sla a vsetky procedury som absolvovala a cakala.Kontrakcie boli ale nepravidelne a bolo uz 9hod.Doktor ma vysetril a ze nic ze sa neotvaram,ze ak nezaberu infuzie tak naspat na oddelenie.Jedna infuzia bola slabsia a druha silnejsia no a tety sestricky sa kopli a tu silnejsiu dali ako prvu a vtedy len zacala zabava.Ked ma vysetroval bola som na 2 prsty otvorena a po tej infuzii som sa behom 10min otvorila na 5prstov a behom dalsich 10min na 8 prstov a ta bolest bola strasnaaaa ale mala bola stale hore neklesala dolu a ked prisli tlaky tak som dlho tlacila lebo bola vysoko a bolo to narocne,cely porod.Narodila sa 10:20.
@tomasko27 Ahoj moja tak teda to muselo byt, no ja som si vybrat nemohla, možno by som volila prirodzený ale vieš čo zase ten cisársky v mojom prípade bol bezpečnejší, hlavne že to máme za sebou a tešíme sa z bábätiek. My sme boli dnes na nožičkách tak som rada že sme to prežili a tiež v noci sa nám zapol monitor dychu planý poplach poviem ti som bola hotová, ale malá spala. Och veru stresy toto, človek sa tak bojí. držte sa paa
@rica1 ozaj,mne dr vysvetloval tento tyzden,ze na utz vidi len dlzku krcku a ze konzistenciu nevidi,ze to moze byt dlzka ok,ale krcok makky,kde vojde prst a ze sa vrati naspat do povodnej polohy,a ze chce aby som uz mala aj vnutorne mackanie a ze rodit po cisarskom aj s fraciparinom preco nie,ze nevidi dovod na dalsi cisarsky,a co uz su ti lekari nacisto chori,kludne budu riskovat a ked sa daco dototok tak no co stalo sa povedia???? na lekarov mam svoj nazor,pre nich jedna mrtvola zadna mrtvola a co.... zaruku mi neda ani jeden
@sensen12 neviem no stym krčkom hm, moj vždy povie kanál zavrety🙂 fakt ma nikdy nevyšetroval zospodu že by mi tam čosi mačkal na koze som bola v tehotenstve len ked mi bral kultivacie.. no hm tak Ty si dlho po prvej sekcii si spomínala 10rokov však? ja som len 9mesiacov po otehotnela tak u mna je to asi riziko pretrhnutia jazvy neviem, moj gyno tvrdí že ja rodiť normalne nebudem.. ale neviem spoliehat sa len na neho a pritom primár v nemocke je zas iný neviem , venovat sa tomu budem až tak od toho 30tt ale aj teraz ma niekedy hlavne večer ked zaspavam chytí panika že nie ja nesmiem rodit prirodzene, ono záleží aj na tom kolko rokov máš, aký bol predošlý porod ten si mala zlý si spomínala že po 24hodinách sekcia hm tak ja neviem ak si neni psychicky vyrovnaná stým že by si šla rodiť prirodzene tak by som sa na to vykašlala a určite si nejako zariadila sekciu, moj gyno v stredu povedal fajn vetu že doktori by mali brat aj psychiku ženy a nie riskovat že sa im tam potom zloží dieta jej budu tahat klieštami a skoncí dotrhaná že bude mat z toho trvalé následky... veď teraz fakt chce každá skoro rodiť prirodzene, len pár ma taký blok npr ako ja alebo možno aj Ty tak prečo im nevyhovejú tí lekári , oni snažia sa všemožme prirodzene ale nie vždy to je cesta ☹ a presne ako píšeš oni majú svoje postupy a tých sa držia ono nejaké tušenie alebo predvídavosť to im nič nehovorí a keď sa čosi poserie tak ... som bola na hematologii naposledy a do mojho rozhovoru s doktorkou prišla asi iná doktorka neviem či to nebola náhodou primarka a začali sa bavit že no čo tá žena, už ju operujú a ešt emi tak hovorí že prepáčte toto je surne ale bavili sa predomnou a ja že ok , no a že ukáž mi jej vysledky a sa na to obe dívali a tá jej hovorí že no toto ona neprežije ze z operacie sa stane pitva, ostane im na stole, ako a rozprávali si to ako keby ju informovala o tom aké bude počasie... no stačilo mi , takže áno sme len čísla, a každý ma svoju psychiku a doktori by to mali rešpektovat, tak ak to tak cítiš tak trvaj na sekcii, aj keď ja si myslím že fraxiparin a normálne rodenie nemá nič že by sa porod skomplikoval alebo?
@rica1 no ano,najradsej rodit normalne,kto by nechcel,lenze moj prvy pokus nevysiel a este ho aj zvonom tahali a urvala sa im retiazka na zvone,tak okamzite ma uspali,a veru,je to pravda,sme vsetky len cisla a co tam po jednej zene,ci decku,poznam x pripadov,co robili zene cisarsky a to ho mala planovany a decko polopridusene a co potom porod,ked by rupla jazva,povedua,no staaava sa,dakujem,ja teda k tym omylom odmietam patrit,nech teda riskuje ina,ja odmietam,nech mi daju pisomne,ze neru riziko na seba,ked sa daco pj,oni sa o mna ani o dieta starat nebudu...a presne ako pises,svata pravda.
Baby, vcera ma strasne stipalo stehno po tom, ako som si pichla fraxik. Ale nie v mieste vpichu. Asi o 10cm nizsie. A stipalo to fakt dlho a intenzivne. Predvcerom som si trafila zilku. Moze to byt tym?
@mon777 inak k tým chutiam, ja som v prvom tehotenstve, teda ešte som pracovala a tam sme mali na výber na obed z viacerých jedál a šaláty ovocné aj zeleninové to bolo super, a stále mi šla na chut zelenina tak som baštila šaláty jedna radost, od 3-4 mesiaca zelenina mi už vobec na chut nešla a tak som jedla ovocie ale na haldy.. ku koncu tehotenstva som mala chuť len na sladké a nezdravé veci ☹ a teraz ? teraz by som jedla od začiatku tehotenstva len nezdravé ☹ také že objednaná pizza, alebo včera som sa neovládla a kúpila si mc donald menu a tie hranolky stou sladkou omáčkou a hamburger a k tomu cola ☹ ja som myslela že sa zbláznim štastím keď som to jedla ☹ ja nechápem ☹ v prvom tehu som pribrala 13kil dokopy som mala 69 pri porode.. teraz som začala na 58tich kilách , ale snažím sa to vyvážit aj tým zdravým ale keď som doma, tak nemám čas si takto vyvárať pri malej, ako kd som v robote prišla na hotové, a saláty si robit a tak ☹ no to čo robím nerobím dobre
@sensen12 ešte som chcela len akosi nemám čas v poslednej dobe k tomu svrbeniu po vpichu , ja mam presne to čo Ty, tiež pichnem nič všetko ok a na druhý deň svrbenie a aj začervenanie sa mi objaví ale nie vždy len teda niekedy , je to tak pol na pol, ja som pri prvom pichala najskor do stehna a potom ku koncu tehotenstva do bokov brucha tam sa mi dobre robila riasa a teraz pichám od začiatku do brucha
@rica1 ja nemam ani tak chut na konkretnu vec, pokial sa mi nedostane na oci 😀 😀. Napriklad vcera..jedla by som, neviem co, dajteze mi volaco...😀 😀 a mm dosiel domov s treskou. No a ked som mu ju uvidela v rukach, mozog automaticky zaregistroval, ze TO je to, po com bazim cely den 😀 😀 😀
Ale ked hovoríš ontom nezdravom, dostala som chut na hranolky s kecupom 😀 😀 ja rajcinky mozem na kila aj bezne. A teraz, ked som tehu, tak eeeeeeste viac 😵

@sensen12 aj ja tak mam. V pondelok som bola 6+5, poradna mi vychadza na 12+5. Fasa, nie? 😀