Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
marylynn Nepomohlo by magnezium? Zda sa mi ze to by mohlo
@bigoci88 No mne len nešlo do hlavy že mi to dal bez hematologickeho vyšetrenia a hlavne dúfam že si to nebudem musieť pichať celé tehu lebo to je pre mňa stresujúce 😅.... Na ďalšiu kontrolu idem až 24.4. do vtedy budem mať nervy či je všetko ok. Dúfam že už budem počuť srdiečko. Ach no tak si držme palce 😉
Ahojte,
Mám si pichať fraxiparin vraj hneď ako zistím že som tehu, som 26 DC a kramy mavam tak 26-28dc, vcera aj dnes som si robila test a je pozitívny, síce stále len slabá čiarka ale viditeľná. Mám už začať pichať či ešte počkať, som z toho zmätená a bojím sa.
Inak baby ja som picjala do konca prveho trimestra,a uz nepicham (cca 5dni) . ostalo mi par 12 injekci 0,3ml.fraxiparinu. Viem,ze to je problem zohnat,keby niektora ste to potrebovali . Tak by som Vam ich poslala. Napiste mi.
Vždy, keď vidím túto tému, si zaspomínam na môj záver tehotenstva... 2 týždne pred pôrodom mi po týždni nenormálnych bolestí nasadili fraxík dvakrát denne 0,8, s dg. trombóza, doteraz beriem warfarín... tak poctivo pichajte, nech je všetko v poriadku 🙂
@lenkaaa22 díki za radu, od včera som sa teda odhodlala pichať, je to teda riadne sebazaprenie! Na gyndu treba ísť hneď? Lebo u nás sestrička na gynde nechce tehotné objednávať skôr ako nejaký 6-7tt. Vždy na mňa pozerala že otravujem a že to môže byť falosne pozitívny výsledok testu.... A jasné že to bol vždy potrat :(
@mamina321 tak zavisi od dr. My sme boli po ivf tak som isla v orvy den meskania na krv a mala som vysoke Hcg tak si ma hned dr zavolal na utz. A nasadil mi fraxi. K hematologicke som isla cca o mesiac. Ona robi rozsirenejsie testy z krvi kvoli trombofilnym stavom. Plus vie asi lepsie nastavit liecbu.
@bigoci88 baby len aby vedeli nie je problém už objednať v lekárni. Lekaren to ak nemá na stave hneď si to dajte objednať cez emargemcy objednávku a musí Vám to dodať. Ide o to že skrz nový zákon si distribucky skreckuju fraxiky 0,3 -0,4na skladoch keďže je ich po menej ale na základ emergemcy Objednávku zašlú do 78hod
Ahojte dievcata 🙂 pripajam sa k vam... sme po ivf... fraxik 0,3 mi predpisali v centre preventivne do 12tt .potom.mi hematologicka kazala vysadit, ze bola krv ok a ked som bola v 16tt na kontrolny odber vyskocil mi fibrinogen a picham si od dnes fraxik opat, ale zvysili mi na 0,4... hrozne ma to vystrasilo, aby sa drobciatku nic nestalo, kedze o jedno babo sme uz prisli ale tak verim, ze fraxik zaberie a vsetko bude v poriadku. Pri prvom tehu som sice mala hranicne hodnoty ale lieky mi netrebalo tak s tym skusenosti nemam.
@mamina321 Ak vyjde test pozitivne treba ist, zoberu krv aby to potvrdili, alebo vyvratili. A budes podla mna aj kludnejsia. Nikdy som sa nestretla s tym, ze by ma sestra odbila s tym, ze mi krv nezoberie a pod. Ten fraxik nema clovek nasadeny len tak zo srandy. A neboj, na fraxik si zvyknes. Zaciatky su najhorsie. Ja uz picham pol roka a nieje to take zle 🙂 Akurat ze mi nedavno vymenili fraxik za Clexane, pretoze fraxik mi robil alergicke reakcie - cervene svrbive opuchy. Ale teraz uz nic
Ahojte, asi do ktoreho mesiaca ste si pichali do brucha? dakujem
@mamina321 Do brucha mi povedali, ze mam pichat max do tretieho mesiaca. Potom uz len rameno, alebo stehno. Do brucha sa picha kolmo, cca na dva prsty od pupka vpravo a vlavo na striedacku. Ked je je uz velmi rozpichane, posuvas sa dalej do stran. Do ramena a stehna sa picha v 30 stupnovom uhle, tak aby si pichala do riasy, nie do svalu.
@montrojruza Do brucha mi povedali, ze mam pichat max do tretieho mesiaca. Potom uz len rameno, alebo stehno. Do brucha sa picha kolmo, cca na dva prsty od pupka vpravo a vlavo na striedacku. Ked je je uz velmi rozpichane, posuvas sa dalej do stran. Do ramena a stehna sa picha v 30 stupnovom uhle, tak aby si pichala do riasy, nie do svalu.
@montrojruza
ja som si pichala 3 cele tehotenstva iba do brucha, teda nie sama, manzel mi to pichal.
ako bola koza postupne viac a viac napata, tak sme sa presuvali zo stredu od pupka viac na boky a uz aj zozadu, nad zadkom, ale ramena ani stehna sme nemuseli.
zalezi ako Ti to pojde, aku mas postavu atd.
ja som taka kostnata, tam nemam skoro ziaden tuk, tak preto aspon to brucho
@margarita ahoj, tiez som chuda. zo zaciatku sme pichali do ruk, ale po 10 dnoch ma obe boleli. preto sme presli na brucho, mam tam sice uz modriny, ale stale lepsie ako do ruk.
@montrojruza
mne pichali do ramena len sestricky v porodnici, a stacili mi tie 3,4 dni a uz ma to bolelo a k tomu este som vkuse dvihala babo, takze u mna ramena fakt ze zle...
ale kazda si nakoniec najde kam je to najlepsie, a modriny sa zahoja a zmiznu, to je pre uspesne tehotenstvo podla mna to najmenej.
😉
No ja som teraz zacala teda manzel mi to picha 0,6 uz siesta injekcia tiez sa bojim a to este uzivam duomox a detralex kvoli hemoroidom bojim sa ze to ublizi mimcu😢

@lencil ahoj ja berem to isté čo ty, preventívne 0,3 pichám fraxik a 2rano a 2 večer utrogestan. Teraz mi znížila dávku utrogestanu rano 1 a 2večer, akurát dnes som bola u gynekologičky. V štvrtok si idem po výsledky z hematológie a zrejme sa rozhodne či prestanem si to pichať na konci prvého trimestra alebo necháme do konca . Mne už je to jedno,len nech konečne všetko dobre dopadne. Dnes som začala 11tt a babatko je o 6dní vačšie tak sa vytešujem. Držím ti(nám) veľmi palčeky, nech to dobojujeme do šťastného a úspešného konca a nech rok 2017 je náš 🙂