icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

lucinocka
18. máj 2017

@avlisa ja som v Chorvatsku, u nas sa da... na Slovensku som nikdy nepozerala...ale ako pise Petra 1804 napr. femibion ma v sebe uz tu aktivnu folatovu zlozku, ne kys. listovu a v nom mas napr. aj tu B12, ktory tiez treba 🙂 u nas napr. tieto prenatal viatminy niesu, tak ja som kupila folat osobitne

petra1804
18. máj 2017

@lucinocka ano u nas je jediny folatovy iba ten femibion.....je drahsi ale nikto nic ine nevyraba takze pre zdravie hoci co......a hlavne ked to pomoze aby sme mali malinke uz konecne pri sebe

lucinocka
18. máj 2017

@petra1804 aj ja som mala Sofi v 26 🙂 drzim prsty 🙂 ja som pozbierala odvahu na druihe po 5 rokoch:D

petra1804
18. máj 2017

@lucinocka dakujem moc pekne....noo veru ja uz by som mala malinke pri sebe aj dva razy.....skoda ze to clovek nevie dopredu.......ale verim ze do tretice vsetko bude super.....tyn uz mas aj druhe????alebo cakas teda??

lucinocka
18. máj 2017

@petra1804 ja som o prve prisla prave kvoli injekciam, dostala som sa k nim neskoro...so sofi nebol problem v tomto smere, jedine mi vysadili injekcie na jeden den, niekde v stredu tehu, lebo mi zacalo krvacat z nosa...a teraz sme sa zacali snazit o druhe , sofi bude mat v spetembri 5 rokov🙂

avlisa
18. máj 2017

Aj to treba nejako extra dopredu užívať? Alebo stačí aj tesne pred snažením ???

lucinocka
18. máj 2017

@avlisa mne vravela svagrina, ze idealne 3 mesiace pred, ale kto ma vediet kedy sa zadari, no nie:D

petra1804
18. máj 2017

@lucinocka tak to je super.....drzim palce aby aj druhe bolo zdravucke.....ak by som mala dievcatko tak tiez by som jej chcela dat meno Sofia🙂
a prosim ta ako dlho zijes v chorvatsku???

mamina321
18. máj 2017

@avlisa ja som mala 3 x MA a strašne nám odporúčali len umelé oplodnenie, a pritom tiež nemám problém otehotnieť. Teraz som tehu 7tt a picham si fraxiparin, užívam aspirin k tomu (ten som začala 3mes pred snažením) a tiež femibion.

avlisa
18. máj 2017

@mamina321
Ahoj a otehotnela si teda prirodzene nakoniec?
A aspirin máš na predpis?

mamina321
18. máj 2017

@avlisa áno prirodzene. Aspirin sa dá aj kúpiť bez predpisu ale mne ho naordinovali na reprodukčnej imunologii. Vlastne má taký účinok ako fraxik, čiže už vopred účinkuje a potom sa len pridá fraxik keď sa zisti tehu.

avlisa
18. máj 2017

@mamina321
Ja si plánujem pichat injekcie už počas snaženia, tak neviem činy som mohla pri tom brat aj aspirin... či by to už nebolo veľa...

mamina321
18. máj 2017

@avlisa treba to slonzultovat u hematologa alebo u toho kto ti predpisuje fraxiparin. Ja to mám takto od lekára, sama by som do takéhoto niečoho nešla.

freduskamon
18. máj 2017

@mamina321 aspirin?? nie anopyrin?

mamina321
18. máj 2017

@freduskamon áno ja aspirin

lucinocka
18. máj 2017

@petra1804 7 rokov celorocne a predtym 4 roky sezonne🙂

lucinocka
18. máj 2017

@freduskamon mne aspirin zachranil zivot...ani som o tom nevedela...v noc ked sa mi urobil tromb v nohe a zobrala som ho od bolesti...neviem preco ma napadlo prave aspirin, nikdy som ho od bolesti nebrala, videla som ho jak prvy a nechcelo sa mi hladat dalej ( vyssia moc?)
Potom na druhy den, ked mi brali krv a videlo sa ze tromb, mi vraveli ze aspirin je prva pomoc pri tromboze a ze som sa kludne mohla nezobudit

lucinocka
18. máj 2017

@avlisa nevidim dovod aby si si riedila krv injekciami aj liekmi...a v tehu ani nesom si ista ci sa aspirin moze.... ked ti nebudu injkecie stacit, dvihnu ti davku alebo pocet ( so mnou lezala zena co pichala v tehu 3x denne) taze urcite nic nekombinovat v tehu na svoju ruku

avlisa
18. máj 2017

Oki ďakujem ... ja budem radšej tie injekcie..

lenkaaa22
18. máj 2017

avlisa ahoj, ja mam za sebou tiez dva missedy. Mam tiez trombofilnu mutaciu ale nastastie nemam problem so spracovanim kyseliny listovej. Uz pred pocatim som pravidelne uzivala kyselinu listovu, konkretne Femibion. No a hematologicka mi kazala zacat pichat fraxik v momente ako mi vyjde pozitivny tehotensky test. Takze som mala doma uz kupeny Fraxik a akonahle bol pozit tak som zacala pichat. Nasledne som sa hned objednavala k hematologicke a volala gynde. Teraz zacinam 8 mes tehu a verim ze uz vsetko dobre dopadne. Osobne si myslim, ze ak viete otehotniet prirodzene, tak je umele oplodnenie uplne zbytocne. Drzim silno palce 🙂

avlisa
18. máj 2017

@lenkaaa22
Ahoj🙂 , ja som si tak už pichala jedno tehotenstvo , hneď ako mi vyšiel pozitívny test som si začala pichat fraxiparine, ale bohužiaľ tehotenstvo skončilo - bola to anembryola, čiže sa vyvijal iba plodový vak bez plodu ☹
Preto som by som si chcela začať pichat frax. už počas snaženie... aj keď je možné že toto konkrétne tehotenstvo sní nesúviselo a bola to proste blbá náhoda ...
ďakujem za povzbudenie, aj ja držím palce !

bzuco86
18. máj 2017

@lucinocka a aspirin ktorý si si dala???

lucinocka
19. máj 2017

@bzuco86 to bolo pred skoro 10 rokmi uz 🙂 fakt neviem 🙂 mama drzala medzi liekmi doma v krabicke, na vrchu, a mna tak bolela noha ze sa mi nic nechcelo hladat

lenkaaa22
21. máj 2017

@avlisa jasne, mozhlo a nemuselo suvisiet. Ved fraxik len riedi, takze aj ked zacnes skor pichat uz pocas snazenia, nic tym ucite nepokazis ;) apson budes kludnejsia

barborapavlikova
21. máj 2017

Ahojte kočky, idem si K vam po radu.picham si fraxiparin 0,4 A odhadujem že pri aplikácii každej druhej injekcie sa mi urobí modrina- ciernina. Tvrda ako kameň,A po pichnuti sa mi do pol hodiny urobí okolo V pichu červené ohraničené kolo.ako keď pichne včela,svrbí to neskutočne. Počítam že to bude asi nejaká reakcia.pri malom som mala clexan A V pohode. Picham si to do brucha.inde si to neviem predstaviť. 😀 mali ste niektorá podobné problémy? Vymenila vám lekárka za iné? Ďakujem za odpovede

lenkaaa22
21. máj 2017

@barborapavlikova ahoj, ja som mala to co pises....az na to ze sa mi to cervene vyhodilo do duheho dna, cele to stvrdlo a hrozne svrbilo. Je to alergicka reakcia vraj. Zmenili mi za clexane a prestalo to

barborapavlikova
21. máj 2017

@lenkaaa22 Je to hrôza. Ešte niektoré ihly tupé ako brok. No skúsim poprosiť aby mi ich zmenila.mne clexan tiež nič nerobil,len sa ťažko zhanal. Dúfam že teraz je situácia už iná.

lenkaaa22
21. máj 2017

@barborapavlikova Clexane aj Fraxik sa zle zhanaju....nemaju ich v kazdej lekarni priamo na sklade. Ked som ale objednala, nastastie ich vzdy velmi rychlo dodali 🙂

petra1804
21. máj 2017

Ahojte dievčatá....mohla by som vedieť podľa čoho vám určili akú silu fraxiku si máte pichat???dala vám to aj gynekologicka alebo to musia na hematológii??Ja si mám pichat už počas snaženia ale na hematke mi nič nepovedali....mam zistenu iba MTHFR Ďakujem za odpoveď

kitta
21. máj 2017

@petra1804 mne dal gynekolog 03 od zaciatku tehu a objednal ma este k hemato. Tam mi porobila dr rozsirene krvne testy a menila davku podla nich. Mam tiez to co ty.