Intenzívna bolesť krížov v 10. týždni

barbora0308
4. dec 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či sa tu nájde mamička, ktorá má/mala rovnaký problém. Som v 10 týždni tehotenstva a neskutočne ma bolia kríže, tá bolesť vyžaruje až do panvy, občas cítim (najmä na ľavej strane podbruška) aj takú prudkú bolesť pri močení, keď silnejšie zatlačím, mám ale pocit, že to celé vyžaruje z krížov. Bolia ma dokonca aj sedacie svaly a občas cítim aj mierne pichanie v genitálií... je to strašne nepríjemné a mám strach, či je toto normálne? Je pravda, že som mala problémy s krížami aj pred otehotnením, no takéto bolesti som nemávala. Pochybujem, že by som bola prechľadnutá, keďže ma pri cikaní nereže/neštípe a vzhľadom na to, že som na rizikovom doma, tak naozaj nikam nechodím. Musím však povedať, že na toaletu chodím neustále, večer sa budím aj 3x, pripisovala som to však tehotenstvu a hormónom, tak mi povedal aj moj gynekológ. Samozrejme som už myslela aj na obličky, no asi pred 2 mesiacmi (tesne, čo som sa dozvedela, že som tehotná) mi posielal urológ moč na rozbor a výsledky boli OK. Máte prosím niekto skúsenosti? Pokial by som mala problémy urologického charakteru, niečo by si všimli aj z môjho moču, ktorý som brala ku gynekológovi (ten som mala OK)? Myslíte, že sa mi iba rozťahuje maternica? Ďakujem za príspevky!

mer12
5. dec 2021

@barbora0308 nevidím dôvod na to, aby ťa z roztahovania maternice boleli kríze, u mňa v tehotenstve takéto bolesti znamenali zápal, pri močení som tiež nemala žiaden problém len tie kríže, spätne som si uvedomila,že mi ich asi ofuklo, dostala som ATB a o pár dní bolo lepšie, máš tie bolesti od začiatku tehotenstva alebo len pár dní?? Určite by som navštívila lekára, ale neviem či nie obvodného

barbora0308
autor
6. dec 2021

@mer12 ano od zaciatku tehotenstva ale bolest sa zhorsila cca. pred tyzdnom. Ja len pred tyzdnom som bola aj na kontrole u gynekologa, kde som brala aj moc a sestricka vravela, ze mam vraj moc v poriadku... Ja len pokial by som mala nejaky problem s oblickami, tak by mi snad nieco v moci nasla ci?

mer12
6. dec 2021

@barbora0308 popravde neviem, zrejme áno, ale ktovie, ale podľa mňa by si určite nemala mať nejaké veľké bolesti krížov počas tehu, iné by bolo kebyže si už vo vysokom štádiu tehotenstva,že je tam aj väčšia záťaž, ja som mala také bolesti len pri tom zápale, potom až po pôrode, ja by som asi skúsila zavolať všeobecnej lekárke čo nato povie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre