Iný zápach stolice počas tehotenstva

25. mar 2021

Ahojte,

nemáte, prosím, niektorá skúsenosť s tým, že počas tehotenstva ste mali výrazne iný (o dosť horší) zápach stolice? Mňa to trápi min. od 3 mesiaca (teraz som už v 8 mesiaci), ale môj gynekológ to vôbec neriešil - povedal, že pokiaľ nemám krv v stolici a bábätko priberá normálne, že je to ok.
Krv v stolici som zatiaľ nemala a bábo je ešte asi o 10 dní podľa UTZ väčšie. No stále mám obavu, lebo v predchádzajúcich tehotenstvách som sa s tým nestretla a viem, že to nie je o tom, že by som bola citlivejšia na pachy, toto je objektívne úplne iný smrad ako normálne. Rozmýšľam, či to nemôźe spôsobovať nejaká baktéria. Alebo len hormóny? Fakt neviem, ale nepáči sa mi predstava, že za tým môže niečo byť a nerieši sa to.

Ďakujem

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
25. mar 2021

Zmena stravy?

autor
25. mar 2021

@beata_k mne ani nejde o ten smrad, to už vydržím 🙂 len teda, či za tým nie je niečo, čo (by) sa malo riešiť a nerieši(lo)

autor
25. mar 2021

@ukulela to práveže ani tak veľmi nie...a z liekov to, čo aj pri predchádzajúcich tehotenstvách ( Euthyrox od začiatku) a akurát teraz bola zmena, že prvý trimester som brala Utrogestan, lenže mám pocit, že práve ten prvý trimester som tú stolicu mala normálnu, teda zápach, inak konzistencia podľa mňa bez nejakej väčšej zmeny

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkamatka7
25. mar 2021

Síce má za sebou jedno tehotenstvo a nemám si to s čím porovnať, ako Ty, keď máš za sebou predchádzajúce. Mne sa stolica zmenila od začiatku tehotenstva a po ukončení sa vrátila do toho pôvodného. Ale nemala som z toho obavy. Ak ich máš, nejaký ten vnútorný hlas Ti vraví, že s tým máš niečo robot, že to nechceš zanedbať. Ak To gynekológ túto záležitosť neriešil, stále máš možnosť obrátiť sa na iného lekára, nemyslím gynekológa. Gastroenterológ, internista, nech sa na to pozrú.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre