icon

Je bezpečné užívať Frontin počas tehotenstva?

aalexkaaa
14. feb 2025

Ahojte baby , som ešte len na začiatku prvého trimestra ale proste celé to je taký sok a veľmi som sa tešila aj sa teším ale poslednú dobu mi je mega ťažko na psychiku , uzkosti nervozita a celkovo nepríjemne. Máte niekto skúsenosti kto ste brali dlhšie v tehotenstve frontin a bábätko je ok ? Ďakujem

netti87
14. feb 2025

@aalexkaaa Urcite nie, ved to je liek, moze poskodit dieta. urcite by som vynechala ( no aj tak trva kym ta sedativa sa vylucuje z tela )

janinah
14. feb 2025

NIE,v ziadnom pripade nic neber,medovkovy caj max....ziadne lieky bez odobrenia lekarom

aalexkaaa
autor
14. feb 2025

@janinah Doltorka mi povedala
Že kým sa to neukludni tak polovicu z 0,25 si mám dať

janinah
14. feb 2025

Z letaku lieku
Frontin sa nemá užívať počas tehotenstva pokiaľ to lekár nepovažuje za absolútne nevyhnutné pre liečbu matky.

Podávanie Frontinu tehotným ženám v prvom trimestri (prvé tri mesiace) tehotenstva predstavuje zvýšené riziko výskytu vrodených chýb u detí. Užívanie vysokých dávok Frontinu v druhom alebo treťom trimestri tehotenstva môže u nenarodeného dieťaťa spôsobiť zníženie pohybov a nestály srdcový rytmus.

Užívanie v poslednom trimestri tehotenstva, dokonca aj v nízkych dávkach, môže u dieťaťa po narodení spôsobiť tzv. „floppy syndróm“, ktorý sa prejavuje zníženým svalovým napätím (axiálna hypotónia) a ťažkosťami s kŕmením. Tieto príznaky sú vratné a môžu trvať 1 až 3 týždne. Vysoké dávky Frontinu užívané počas tehotenstva môžu u dieťaťa po narodení spôsobiť ťažkosti s dýchaním, krátkodobé dočasné zastavenie dýchania, telesnú teplotu nižšiu ako je normálne a syndróm z vysadenia lieku (abstinenčné príznaky ako zvýšená dráždivosť, nepokoj a tras).

zabka79
14. feb 2025

@aalexkaaa frontin ma teratogenne ucinky. V prvom trimestri nie. Aj ked polka 0,25 je nic radsej po.prvom trimestri

prettywoman1212
15. feb 2025

Určite nie. V žiadnom prípade.