icon

Je bezpečné zdvíhať ťažké predmety v tehotenstve?

2. jún 2024

Ahojte. Čakám tretie bábo, som v 12tt. Mám 14kg dieťa, bežné ho dviham, necítim pri Tom žiaden nekonfort. Podľa mňa sa pri tak malom dieťati nedá tomu vyhnúť. Lenže včera sme nutné potrebovali zniesť jednu vec. Nebola vôbec ťažká, všetko bolo úplne v pohode. Akurát sme ju niesli z 3 poschodia dvaja. Ale potom som cítila taký akoby ťah na jednej strane brucha. A cítim to aj teraz ešte silnejšie. Čo som si mohla domrvit? Je to ozaj tak nebezpečné? Alebo len natiahnutý sval? Nechcem hneď panikáriť, ale už si začínam nadávať 🙊

svetlonos
2. jún 2024

Ja som niesla tazsi nakup a veru ma dosť z toho brucho bolelo. Bolo to len kúsok, asi 5 minut a trvalo to 3 dní. Tiez som sa zľakla. Sej na to a fakt nič nenos. Ak vieš, skoč radsrj na pohotovosť alebo si daj kludilovy rezim, kludne si lahni.

autor
2. jún 2024

@svetlonos veď práve, v tom momente mi to vôbec neprišlo ako nejaká veľká záťaž, len tým, že sme to niesli dlho, to bol asi problém. Ale snáď to je len sval, lebo keď si to nasirujem, tak je to taká príjemnejšia bolesť. Ale dnes teda už nerobím nič.

henikap123
2. jún 2024

Ja som v 26 tt ale ten ťah cítim stále keď chodím rýchlejšie s malým na prechádzke plus k tomu ešte pichanie v tom vajecniku kde je ten ťah. Je to taká zvláštna bolesť nepamätám si ju v predchádzajúcich tehotenstvách. Vtedy mi pomôže si sadnúť ľahnúť a oddýchnuť až to prejde. Mám to skoro každý deň keď niečo take namahavejsie robím. Mám 13 kg syna zdviham ho každý deň aj nosím, pri nosení tiež cítim brucho a vtedy ho zložím. Len vydržať. Neviem či to nemáme kvôli tomu tretiemu tehotenstvu ale predtým som tiež zdvihala veci a chodila rychlo a nič som necítila 🙂