Je častý ultrazvuk v tehotenstve škodlivý?
Ahojte,
Chcela by som sa opýtať či niektorá tiež absolvovala ultrazvuk častejšie. Končím prvý trimester a teda mám ultrazvuk častejšie. Som po umelom oplodnení, a teda som mala do toho ešte aj komplikácie s krvácaním a špinenim takze mimo 3 ultrazvukov u môjho lekára (potvrdenie gravidity, potvrdenie akcie srdiečka a 1.screeningu) som bola ešte niekoľkokrát na sone kvôli komplikáciám. Zakaždým len skontrolovali vitalitu plodu takze ultrazvuk trval max 1,5 min.
Čítam niekde že je častý ultrazvuk škodlivý. Ale potom však sú aj rizikové pacientky a tam je asi aj indikovaný častejšie. Ja len dúfam že už bude všetko v poriadku po prvom trimestri a teda už má čaká len morfologicky ultrazvuk a potom v 3.trimestri.
Ďakujem za ukľudnenie.
Ale prosim Ta, robi to odbornik. Ja som tiez mala a dieta je uplne oki. Su zeny, ci musia kazde dva dni aj mesiace, ked maju nejaky nalez a su stale v nemocke. Vobec neries
Aj ja som chodila kazdy týždeň alebo kazdy druhy týždeň na usg kedze som párkrát krvacala, bolesti atd....som 24tt tento mesiac zatiaľ. Som vydržala bez usg 3tyzdne 😁doteraz som.mala 2 az 3krat.usg do.mesiaca dieta je úplne ok pri prvom tehu to.iste
Veľký morfologický (ten dôležitejší) je v 2. trimestri, okolo 20tt.
Ten v 30tt niektorí lekári vravia, že nie je až tak dôležitý.
Ja som bola riziková, niekoľkokrát hroziaci potrat, kontroly niekoľkokrát do mesiaca, asi by som ani nespočítala koľko ultrazvukov som mala.
Ak to malému poškodilo, jedine v tom najlepšom smere 😂 veľmi inteligentný, ukecaný, vysoký, mimo tabuliek,..
Nemusíš sa báť, snaž sa užívať si to (neskôr budeš nadávať, nech už ide von😅).
Máš síce pravdu, a to je dôvod, prečo je v Nemecku už pár rokov povolený ultrazvuk len na medicínske účely. Takže ak prídeš a povieš, že chceš video, 3D a podobne, tak to je zakázané. Ten ultrazvuk, ktorý ti robia na diagnostické účely, je oveľa slabší (neporovnateľne) ako 3D video. Pokiaľ používaš ultrazvuk len na medicínske účely a žiadne hlúposti pre zábavu, tak si určite na bezpečnej strane a nemáš sa čoho obávať.
Ďakujem Vám za ukľudnenie. Tie ostatne ultrazvuky boli robené na pohotovosti a tam sú tie ultrazvuky take slabšie oproti tomu čo má môj gynekológ. Nemám v pláne ísť na tie 3D,4D zážitkové. Fakt len to čo je potrebné aby bolo bábätko v poriadku. V podstate keby viem že napríklad špinenie nič neznamená tak nejdem ani na pohotovosť ale bohužiaľ každý mi povedal že to treba skontrolovať či je to ok a nie je to hroziaci potrat. Takže všetko som len robila preto aby bolo male vporiadku. Je to naše vytúžené bábätko a už verím že sa budem len tešiť 😊 ale samozrejme hlava pracovala a tak mi to hneď napadlo.
V prvom trimestri som mala 4x ultrazvuk a dieťa je v poriadku.
Neboj sa , ja som bola na pohotovosti každú chvíľku a tam mi bol robený vždy utz 🙂 a všetko je zatiaľ oki😊
Radsej dat veci skontrolovat, ako tie ultrazvuky nie su zas take dlhe mimo tych, kde sa meria. Ja som mala napr zapal zaludka a tenkeho creva a v 11tt pozrel lekar rovno aj babo. Uz cez brucho bolo pekne vidiet. O tyzden som mala dalsi kvoli hematomu a potom dalsi skrz kombinovany test atd 😀
Po troch potratoch, ďalšie štvrté tehu dr poctivo kontrolova vitalitu ako u teba, úplna rýchlovka, v druhom trimestri už bežné usg ako morfo atď. Ale doma som mala odposluch aj tak.
nie je skodlivy, urcite je jeho pouzitie dolezitejsie ako vynechanie tohto vysetrenia. Ja so mala sono vzdy ked som otvorila dvere na gyn ambulancii... uplne zbytocne sa stresujes.
A na riadne sono, 3d/4d sa predsa chodi tiez z medicinskeho dovodu, v ramci "velkeho sona" okolo 20-22tt (nepamatam kedy)... to ze k tomu vyrobia zaznam, je len "doplnok", nechodi sa tam zazitkovo.
A môžem sa spýtať aké si mala špinenie?Bolo to s farbené aj s krvou alebo iba hnedý výtok?A čo ti zistili s čoho to máš?
A môžem sa spýtať aké si mala špinenie?Bolo to s farbené aj s krvou alebo iba hnedý výtok?A čo ti zistili s čoho to máš?
@lilly2015 u mma len slabo hnedý výtok a pravdepodobne z progesteronu. Ako už progesteron vysádzam tak je to menej.. takze asi mi nevyhovoval druh progesteronu.
Aj ja od začiatku beriem prognestanel a aj prolutex injekcie
Aj ja od začiatku beriem prognestanel a aj prolutex injekcie
@lilly2015 no ja som amelgen a mne sa spinenie po vložení tablety objavilo ako keby podráždený krčok. Ale už beriem len jednu denne na noc a výrazne lepšie takze u mna to bolo tým.

v prvom trimestri som mala 3 a potom kazdy mesiac jeden..deti mam uplne v poriadku