icon

Je konzumácia paštéty v tehotenstve bezpečná?

drjk
13. nov 2024

Ahojte
Som 6.5tyzdna tehotna a akurat som zjedla
Dost vela pastety s bravcovou pecenou. Ked mi to doslo sla som to vyzvracat ale neviem ci to vyslo vsetko von. Prosim viete niekto povedat ze co robit ci to skodi koli vit A? Som v strese lebo ani si neuvedomujem ze som tehotna a az doteraz som moc neriesila ze co jem (alko ani cigarety nie samozrejme) prosim poradte.

viestta
13. nov 2024

Nic b sa nestalo aj keby si ju neposlela vrchom von. Pecen vo velkych mnozstvach, nie v beznych mnozstvach moze byt problem. A v tej pasteke tej pecene nebolo boh vi kolko, neboj sa

danyelia
13. nov 2024

Neblázni...tak hádam si jej nezjedla 3 kilá? 😃 Inak, 1x to počujem, že v tehotenstve by sa nemala jesť paštéka s bravčovou pečeňou...

gulicka277
13. nov 2024

@drjk ja som jedla v tehotenstve na kilá hermelín týždenný prijem 1kg a malý je zdravý jak repa. Všetkého veľa škodí ale ak to je veľa a raz za mesiac alebo za týždeň tak sa nič nedeje

drjk
autor
13. nov 2024

Ok dakujem za uistenie. Nejak mi to lezi v hlave a hnevam sa na seba ze som si uz skor nepozrela co sa moze a nemoze jest.

gulicka277
13. nov 2024

@drjk veď zas nič také hrozné sa nestalo chutila ti ta pečienka? Ak áno tak je dobre a už nabudúce budeš vedieť

viestta
13. nov 2024

@drjk nemozu sa drogy alkohol a cigarety. Vsetko ostatne sa moze v rozumnom mnozstve. Si tehotna, nemas prisnu eleminacnu dietu.

dzulli1980
13. nov 2024

V prvom rade si uvedom, že si tehotná, nie chorá ... pokiaľ robíš takéto drámy v 7. týždni tehotenstva - že ideš vyvrátiť zjedenú pečienku, za mňa to nie je OK ... kus sa ukľudni, zjedz to, na čo máš chuť ... neriaď sa "zaručenými" radami, čo môžeš/nemôžeš atď. ... sa psychicky zničíš, kým porodíš ... telo najlepšie vie, čo potrebuje a aj si to vypýta.

januska12323
13. nov 2024

Prečo si to šla vyvracať? Veď si nezjedla otravu pre myši, čo z toho robíš kovbojku.

rozculena
13. nov 2024

taký grc nejem ani ako netehotná

marianarem
13. nov 2024

@drjk V tehotenstve mozes jest normalne vsetko, ja som sa vyhybala akurat surovemu masu a surovym vajciam. Treba vylucit alkohol a bylinky, pripadne koreniny, ale v medicinskych davkach. V beznych davkach nie je problem.
Do konca tehotenstva este zjes vselico. Mne sa podarilo zjest pokazene polosurove maso (navarili to v restike a smrad som pripisovala hormonom), horku cuketu, ktora je jedovata (susedom sa pokrizili a vyfasovali sme ju do daru) a dvakrat aj arasidy, na ktore mam velmi silnu alergiu (boli niekde, kde by som ich necakala). Nosila som so sebou pre istotu cierne uhlie a teda vsetko bolo bez nasledkov.

vanilkovazmrzka
13. nov 2024

Urcite sa nic nestane. Toho vit a tam nie je konska davka.