Je nebezpečné nosiť ťažké veci v tehotenstve?
Ahojte, je to nebezpečné keď som niesla domov ťažký nákup niekoľko fliaš vody, muky a mala som to na chrbte bolo to dosť ťažké, nemal mi s tým kto pomôcť a som v 10 týždni tehotenstva. Keď som prišla domov a sadla som si strašne sa mi točila hlava a trochu ma bolia kríže a podbruško. Nemohla som si s tým nejak uškodiť alebo dúfam sa z toho nemôže niečo zle stať ?
@anonym_autor vyhla by som sa tazkym nakupom v prvom trimestri... ak ti s tym nema kto pomoct, objednaj si potraviny domov
Tak ja som v 20tt., od zaciatku jari rylujem tazku podu, teda zarastenu travou, burinou, utlacenu, co sa na nej desatrocia nepestovalo, kopem motykou a tak. Kolko vladzem. Ale uz sa krotim a tazsie veci nechavam na muza a starsieho syna (pubertak). Zeny bezne dvihaju x krat denne aj staraie deti, to iste som robila aj ja. Ono ked nemas rizikove, ze by si krvacala alebo tak, tak sa nema co stat. No podbrusko mozes citit, lebo tie vazy mas namahane uz tym, ze maternica rastie a do toho zataz, oddychni si a tazsie veci si radsej objednaj domov nabuduce.
@anonym_autor ak chceš potratit tak smelo pokračuj 🙏
@anonym_autor ak chceš potratit tak smelo pokračuj 🙏
@anonym_0188ec nepreháňaj.. koľko žien chodí cvičiť do fitka, a nič im nie je, práve naopak.. ak je zvyknutá, tak pravdepodobne sa absolútne nič nestane.. ak sa na to necíti, tak nech nabudúce nerobí veľké nákupy alebo si objedná domov.
@anonym_autor neboj nič sa nestalo, len si vydala veľa energie a prišlo ti zle. Tvoje telo teraz pracuje na dve zmeny (+ rast a vývin bábätka) Pravidelne dopĺňaj magnézium, multivitamíny pre tehotné a jedz výživnú stravu.
moja mama potratila,robila na pošte a musela dvíhať ťažké balíky
@anonym_0188ec nepreháňaj.. koľko žien chodí cvičiť do fitka, a nič im nie je, práve naopak.. ak je zvyknutá, tak pravdepodobne sa absolútne nič nestane.. ak sa na to necíti, tak nech nabudúce nerobí veľké nákupy alebo si objedná domov.
@anonym_01dbf1 jo ale je rozdiel chodiť pravidelnee cvičiť a mat problém odniesť vodu a múku
@anonym_autor tak zalezi aki si zvyknuta, ale pokial je vsetko ok nemal by byt problem. Ja som dvihala bezne nakupy aj syna 2 rocneho a vpoho len som si musela viac x oddychnut
Chodím na nákupy častejšie takže som na to zvyknutá ale málokedy sa stane že to je až tak ťažké ... väčšinou je to taka normálna váha že to v pohode odnesiem. Len tento krát som voľáko neodhadla váhu. V našom meste není žiadna donášková služba ... väčšinou chodím na bicykli klasickom do obchodu ako aj dnes.
To ozaj sa musíš toto pýtať na MK???
To je dost individualne. Zalezi od tvojho tela a od tvojho tehotenstva. Ja som minuly tyzden niesla domov tazsi nakup a skoncila som s krvacanim na pohotovosti. Dovod bol hemtaom a placenta ciastocne prekryvajuca krcok. Tyzden pred touto udalostou som mala sono a potvrdene, ze placenta je vysoko a hematom som nemala. Mozno zhoda okolnosti. Toto ti nikto nepovie.
Ak sa necitis dobre, pripadne mas pochybnosti, ze si mozes uskodit, nech niekto za teba nakup urobi, manzel, priatel, rodina, pripadne si nakup objednaj domov.
Môj gynekológ hovoril, že tehotenstvo nie je choroba. Keď čítam mk mám dojem, že tehotné sú len invalidné ženy.
@anonym_autor je to veľmi individuálne. Popisuješ, že ta bolelo podbruško a točila sa ti hlava a to v poriadku nie je. Skús si teraz oddýchnuť, nedvihat ťažké - je jedno každá považujeme za ťažké niečo iné… ale aby si to nechápala tak že žiadna žena nemôže tehotná nič dvíhaťc, sú ženy , ktoré majú tehotenstva v poriadku, cvičila som cele tehotenstvo okrem prvé trimestra, keďže som neustále vracala. V druhom trimestri som silovo cvičila vo fitku, normálne pracovala, nosila nákupy, ale logicky a nepreťazivala som sa zbytočne keď nebolo treba. Radšej som si energiu ušetrila na zmysluplný pohyb. Keď si nie si istá kvôli tým bolestiam skoč to nechať skontrolovať, v prvom trimestri fakt nie je nič iste a treba dávať veľký pozor
To ozaj sa musíš toto pýtať na MK???
@anonym_autor len taká malá rada ak ti nemá kto pomôcť s ťažkým nákupom odporúčam ti kúpiť si tašku na kolieskach. Ja som to používala a používam doteraz.
@anonym_910cb1 je to jej vec kde sa pýta, ty to čítať a reagovať nemusíš
Môj gynekológ hovoril, že tehotenstvo nie je choroba. Keď čítam mk mám dojem, že tehotné sú len invalidné ženy.
@anonym_117dd0 zdrave tehotenstvo u zdravej zeny, naozaj nie je choroba... navlacovat sa s mega tazkymi nakupmi nie je vhodne ani bez tehotenstva

Ak je plod zdravý a ty si na takúto záťaž zvyknutá (chodíš pravidelne nakupovať), tak nie, neublíži ti to nijak.