icon

Je normálne cítiť slabé pohyby pred pôrodom?

malycka
12. máj 2024

Ahojte idem sa opýtať zajtra mám termín pôrodu od rána sa mi mala len ako keby vypuči že viem ju nahmatať že ide je žiadne kopance nič len také vylúčenie cítim myslíte že to je normálne také to niečo deň pred termínom pôrodu sem mať keď chodím cítim také mierne bolestí pod bruchom nič hrozne ďakujem za rady

andulka1988
12. máj 2024

@malycka ak si dobre pamätám tak to má byť. Bábätko je už veľké a čo chvíľa budete rodiť

evka52
12. máj 2024

Ja som to takto mala po termíne 2 dni, ráno som išla na kontrolu a vravím doktorke, že slabšie cítim pohyby.. ona mi odporúčila hospitalizáciu aby som bola stále kontrolovaná či je dieťatko v poriadku. Odišla som poobede do nemocnice, v noci som začala rodiť - pravdepodobne tá znížená pohyblivosť bola kvôli tomu, že sa blížil pôrod, ALE aj tak odporúčam aj pri malých pochybnostiach ísť na pohotovosť a dať to skontrolovať - nie len žiadny pohyb ale aj menej výrazná pohyblivosť môžu byť nebezpečné. Nechcem strašiť, ja verím že je u teba všetko ok ako to bolo aj u mňa, ale za kontrolu nič nedáš, lekári sú práveže radi, ak takéto veci maminky nezanedbávajú. Sú prípady, kedy mama príde neskoro lebo to podcení..

jaskolka
12. máj 2024

Tak tesne pred pôrodom skutočne môžeš cítiť slabšie pohyby, a skôr len také prevalovanie, bábätko akoby "šetrí sily" na pôrod, a má už aj veľmi málo miesta. No cítiť ich musíš, to je jasne.
No vždy platí, ze ak čokoľvek sa ti nezdá, tak určite ist do nemocnice. Radšej 2x zbytočne ako niečo zanedbať.

malycka
autor
13. máj 2024

@jaskolka mala sa potom nad ránom rozhýbala aj ráno ale od rána má bolia kríže ako si sem tam pod bruchom ale nič hrozne dneska podľa lekárky mám deň termínu hádam sa to rozbehne a mala sa narodí už sa jej neviem dočkať