icon

Je normálne odpadnutie v tehotenstve?

stevusa
4. jan 2026

Ahojte maminky odpadnutie v tehotenstve je normálne? Mám okrem toho silné bolesti v krížoch a krce v podbrušku. Tieto stavy som nemala v predchadzajucom tehotenstve. Doteraz všetky kontroly boli v poriadku som v 24tt nechcem to moc riesit pohotovosťou az zajtra návštevou ambulancie pretože sa bojim hospitalizácie mam doma 2 rocneho drobca.
Uz ale mesiac som malatna a neviem sa nejest pretoze zaludok to nezvlada ale nicomu vaznemu som to nepopisovala a brala to ako normalne pocas tehotenstva.

anonym_00c90a
4. jan 2026

@stevusa neviem či je normálne keď ti je zle až teraz. Ale možno máš nízky tlak. Ja som mala od prvého dňa až do konca nízky tlak, odpadla som hocikedy hocikde. Nepomohlo ani veľa piť, ani železo , magnézium, ani pohyb nič. Koľkokrát v obchode volali záchranku, dali mi v nemocnici infúziu, pozreli na gynekológii a išla som domov na reverz, vždy si ma chceli nechať tam. Odmietla som . Tiež som mala doma dieťa.

anonym_6eb943
4. jan 2026

@stevusa rozhodne by som isla na pohotovost,aby si si to potom nevycitala. Mam predcasny porod za sebou z nicoho nic. 24tt je este nizky tyzden ale zachranitelny. Radsej raz zbytocne ako banovat,hlavne kvoli tym bolestiam

stevusa
autor
4. jan 2026
@anonym_00c90a

@stevusa neviem či je normálne keď ti je zle až teraz. Ale možno máš nízky tlak. Ja som mala od prvého dňa až do konca nízky tlak, odpadla som hocikedy hocikde. Nepomohlo ani veľa piť, ani železo , magnézium, ani pohyb nič. Koľkokrát v obchode volali záchranku, dali mi v nemocnici infúziu, pozreli na gynekológii a išla som domov na reverz, vždy si ma chceli nechať tam. Odmietla som . Tiež som mala doma dieťa.

@anonym_00c90a to je pravda nizky tlak som mala vzdy aj pred tehotenstvom len sa mi ešte nestalo zeby som kvoli tomu odpadla. Magnezium si davam kazdy den ale ocividne nezabera.
Ako dlho ste boli v nemocnici?

anonym_00c90a
4. jan 2026
@stevusa

@anonym_00c90a to je pravda nizky tlak som mala vzdy aj pred tehotenstvom len sa mi ešte nestalo zeby som kvoli tomu odpadla. Magnezium si davam kazdy den ale ocividne nezabera.

@stevusa nebola. Vzali na napríklad keď som odpadla v obchode, vyšetrili, dali infúziu a išla som domov. Možno 2 hodiny s vyšetrením a infúziou.

anonym_d53ade
4. jan 2026
@stevusa

@stevusa no ked mas nizky tlak. Napriklad si nepila, cely den ides okolo maleho atrebars si rychlo vstala, tak sa ti zakrutila hlava a odpadla si... asi ta nic neboli, nekrvacas, kto ta nasiel? Tak asi by som nechodila... zase netvarme sa ze jednorazove odpadnutie, hoci v tehotenstve, je nieco zavazne. Predchadzalo tvojmu odpadnutiu tocenie hlavy, naval horucavy, zatmievanie alebo si zamdlela v uplnom klude?

sisamisaaa
4. jan 2026

Asi áno keď sa ma v nemocnici prvú otázku po kolapse pýtali že či nie som tehotná.

stevusa
autor
4. jan 2026
@anonym_d53ade

@stevusa no ked mas nizky tlak. Napriklad si nepila, cely den ides okolo maleho atrebars si rychlo vstala, tak sa ti zakrutila hlava a odpadla si... asi ta nic neboli, nekrvacas, kto ta nasiel? Tak asi by som nechodila... zase netvarme sa ze jednorazove odpadnutie, hoci v tehotenstve, je nieco zavazne. Predchadzalo tvojmu odpadnutiu tocenie hlavy, naval horucavy, zatmievanie alebo si zamdlela v uplnom klude?

@anonym_d53ade vypila som asi liter caju a 0,6 vody tocila sa mi hlava a zacala som vidiet tmu ale cely cas som komunikovala s muzom a on ma zavcasu chytil, takze som sa nebuchla. Mam silnejsie krce v podbrusku a bolesti v krizoch ale to uz som mala aj pred odpadnutim. A krize ma trapia dlhsie to si neviem vela krát ani sadnut ci lahnut. Ja praveze ani nechcem ist do nemocnice a nejak to riesit, nekrvacam a vysetrenie pred týždňom u doktorky bolo v poriadku

zuzkacik4
4. jan 2026

A manzel akoze nic? Ja som mu presne takto odpadla a hned volal zachranku..necakal, nepytal sa ma.. vysetrit by si sa mala nechat, uz len kvoli tym krcom, co mas...to, ze bolo pred tyzdnom vsetko ok neznamena, ze aj teraz musi byt... pre pokoj v dusi by som na pohotovost sla...vsak nemusis tam ostat, da sa podpisat reverz ak ti na nic nepridu

anonym_3afa2e
4. jan 2026

no teda, mat tvoj pokoj...ja by som uz bola na urgente

ariannazara
4. jan 2026

Koli tym krcom by som urcite sla na pohotovost. Ja som v 25tt ziadne krce nemam, krize ma nebolia. Urcite chod

anonym_d7b3cb
4. jan 2026

Hneď by som išla na urgent hlavne kvôli tým kŕčom. Ja som odpadla v tehotenstve tiež, dieťa bolo otočené tak že mi zatlačilo na niečo (už presne neviem). Mne ale rýchlo prišlo zle, odpadla som a keď som sa prebrala už som bola vpohode. Každopádne hneď sme utekali na pohotovosť aby ma pozreli.

ivik4
4. jan 2026

Ja som tak mala. Vlastne tym ze som odpadla som hned vedela ze som tehotna. Nemohla som cele tehotenstvo stat na nohach ani 2 minuty a nie neprehanam. Ja som ozaj lezala 24/7. Vynimka bola wc a rychla sprcha ze siel niekto so mnou.
Aj tehotenstvo predtym kt. Skoncilo v 5 mesiaci som tak nedokazala fungovat

senta_sofia
4. jan 2026

@stevusa ak nie urgent, urcite lekar zajtra. Si zober, ze by sa ti to stalo samej doma. Radsej mat istotu, ze je to len nizky tlak, mozno si chudokrvna, ale mozes mat aj vysoky alebo nejaky iny problem. Tie krce nie su standardne.

senta_sofia
4. jan 2026
@anonym_d7b3cb

Hneď by som išla na urgent hlavne kvôli tým kŕčom. Ja som odpadla v tehotenstve tiež, dieťa bolo otočené tak že mi zatlačilo na niečo (už presne neviem). Mne ale rýchlo prišlo zle, odpadla som a keď som sa prebrala už som bola vpohode. Každopádne hneď sme utekali na pohotovosť aby ma pozreli.

@anonym_d7b3cb duta zila zrejme

stevusa
autor
4. jan 2026

Tak nakoniec ma muz prehovoril a sli sme na pohotovosť, nechali si ma tu na infuzkach, zatial mi nic v podstate nepovedali ale viem aspon ze malicke je v poriadku. Dakujem

anonym_82f9b6
5. jan 2026
@stevusa

Tak nakoniec ma muz prehovoril a sli sme na pohotovosť, nechali si ma tu na infuzkach, zatial mi nic v podstate nepovedali ale viem aspon ze malicke je v poriadku. Dakujem

@stevusa ako sa máš ? 🙂!