icon

Je očkovanie proti čiernemu kašľu v tehotenstve bezpečné?

11. nov 2025

Ahojte dávali ste sa počas tehotenstva očkovať proti čiernemu kašľu? Je to podľa vás bezpečné? Každý koho sa pýtam tak o tom doteraz nepočul a mám trochu obavy aby to malému nejako neuškodilo. A ak ste sa očkovali mali ste nejakú reakciu na to očkovanie? Pretože ja mávam po očkovaniach dosť vysoké teploty a také ťažšie reakcie.

mullerova46
11. nov 2025

@anonym_autor budem sa dávať očkovať v januári/februári, vôbec nemám strach. Práveže som rada že mi to lekárka ponúkla lebo dieťa aspoň získa protilátky a idem aj na tetaniu a rsv vírus 🙂

kukuricka008
11. nov 2025

Ja som bola, v inych krajinach je to standardne ockovanie takze je to overene ze je to vhodne🙂 nebolo mi nic ale ja nemavam reakcie ani inokedy tak s tym nepomozem🙂 chcela som aj rsv virus ockovat ale to som si rozmyslela, je to nova ockovacia latka a nepacili sa mi neziaduce ucinky v letaku🙈

conta22
11. nov 2025

@anonym_autor nie očkovanie nie je nebezpečne, sú k tomu štúdie, ja sa idem očkovať v treťom trimestri, teraz v prvom som bola na chrípku a covid dokonca naraz do oboch rúk na odporúčanie mojej gyn, treba veriť lekárom a vedcom a nepodľahnúť dezinfo scéne 🙂

babushkaem
11. nov 2025

ja som tiez chcela, ale neodporucali mi to z dovodu, ze vakcinacia obsahuje aj protitetanovku a tu som mala pred rokom, takze iba kvolu tomu.

gloriadeville
11. nov 2025

@anonym_autor v zahraničí je to bežná prax pri každom tehotenstve. Ja som sa dala očkovať, vôbec žiadna reakcia nebola ani len bolesť ruky (po covid vakcínach som myslela, že umriem). Dcéra ma vyše roka a je úplne v poriadku.

abbey1
11. nov 2025
@mullerova46

@anonym_autor budem sa dávať očkovať v januári/februári, vôbec nemám strach. Práveže som rada že mi to lekárka ponúkla lebo dieťa aspoň získa protilátky a idem aj na tetaniu a rsv vírus 🙂

@mullerova46 Určite na tetaniu?

mullerova46
11. nov 2025
@abbey1

@mullerova46 Určite na tetaniu?

@abbey1 asi tetanusu 😅 žila som v Tom že to je to isté ale Google mi prezradil kde je pravda