Je plod v rohu maternice nebezpečný?
Ahojte zienky. Tentokrát som 3x tehotná ( predtým žiaľ 2 neúspešné) Aktuálne podľa ms by som mala byť 6+4. Minulý týždeň som išla k svojmu gynekológovi s tým ze mi mešká par dni menštruácia ale mam pozitívny test. Na Sone nič nevidel a zobrali mi krv. Kontrola podľa výsledku. Volala som si o vysledky hcg potvrdilo graviditu a o pár dní po tomto telefonáte som mala ísť na kontrolu. Avšak začala som zase spinit a bolesti v podbrušku a vajecnikoch mam cely čas..predtým nez som si robila test som si myslela ze MS ma prísť každú chvíľu..no pokračujem. Na pohotovosti tiež skoro poriadne nič nevideli. Vzali mi krv hcg bolo zvýšené oproti posledným hodnotám tak ma zobrala ešte na také lepšie Sono. Tam to pozerala a najprv videla len nejakú trubičku malinku v maternici a na vajcovode ako keby gestacny vak. Hospitalizovali ma. Na druhý deň ráno mi opäť robili sono a brali krv.. hcg sa zvysovalo a lekár pozeral z rôznych uhlov a povedal ze gestacny vak je prítomný v maternici ale veľmi v rohu čiže je to také nejasne a záleží od toho akým smerom sa bude vacok posuvat a rast. Dnes za mnou bola doktorka a pokračujem píšem dalej
ahoj moja. Neviem Ti odpovedat na tvoju otazku ,ale mam podobny problem a som z toho nestastna. Dufam, ze sa niekto ozve...Aj u mna je gestacny vak uz aj s embryom na nezvycajnom mieste , nie tam kde by malo byt, Podla menstruacie by som mala byt 7+3, ale lekar si mysli, ze som otehotnela o tyzden nesko takze asi 6+3... V pondelok idem na sono a dufam, ze bude pocut srdiecko pretoze vcera este nic...je to moje prve dietatko v 45 rokoch - otehotnela som uplne prirodzene a necakane...
@mtnns verím , že bude 🩷🩷neboj sa . Ja som tiež otehotnela prirodzene cez diagnózy ako napríklad nepriechodné vajcovody. Rozsiahle zrasty po celých orgánoch , mám len jeden a pol vaječníka , pcos , neuspešne IVF a môžem pokračovať aj do rana 😆 včera 7+3tt srdiečko potvrdené , tiež som o týždeň “pozadu” mala by som byt 8+3 asi som mala neskôr ovuláciu lebo inak všetko super 🙂
@simona1998 ❤️
@mtnns 🙂 Dnes som bola opäť na Sone. Krv mi dnes nebrali budú asi zajtra. Lekár povedal ze na aktuálny týždeň a hodnotu poslednú z hcg by mal byť už aspoň 1cm plod a nie je vôbec nič. Odporučil čistenie. :( ja som povedala nech ešte radšej počkáme... uvidíme v pondelok ale bolesti mam. No našťastie sa to trosku posunulo je to síce v rohu ale je to v maternici bolo to už lepšie vidieť ze je to teda v maternici ale aj tak zle miesto.
@simona1998 tak snáď všetko dobre dopadne. Ono asi keď to má prísť tak to príde🙂 príroda si cestu nájde aj napriek diagnózam. Držím palce
@lucka_22 hlavu hore , mne pri 3200hcg ešte nič nebolo vidno na sone .. tiež ma strašili že to je mmt lebo od 1000 by už mali vidieť a za 4 dni u gynekologicky bolo vidno gestacny vak so zltkovym🙂
Ahojte baby. Takze u mna MA...asi je to vsetko tak ako ma byt..stvrtok ma caka nemocnica, uvidime co bude...vobec netusim
@lucka_22 povedala ze čakajú na srdečnu činnosť a pokiaľ byt tam bola akcia prevezu ma do Ruzinovskej nemocnice nakoľko sa tam takýmto prípadom venujú. Chcela by som vedieť milé zienky ci je tu medzi vami taka ktorá mala tiež plod veľmi v rohu maternice :( a podarilo sa jej vyplniť do úspešného konca zdravé bábätko. Mam strach nakoľko prvé teh MA druhe som bola v nemocnici na udržiavaní ale napriek tomu silné krvácanie a taktiež skončilo...tak a teraz zas toto :( nesprávne nestastne umiestnené.
@lucka_22 ahoj, môžem sa opýtať ako to dopadlo u teba?

@lucka_22 povedala ze čakajú na srdečnu činnosť a pokiaľ byt tam bola akcia prevezu ma do Ruzinovskej nemocnice nakoľko sa tam takýmto prípadom venujú. Chcela by som vedieť milé zienky ci je tu medzi vami taka ktorá mala tiež plod veľmi v rohu maternice :( a podarilo sa jej vyplniť do úspešného konca zdravé bábätko. Mam strach nakoľko prvé teh MA druhe som bola v nemocnici na udržiavaní ale napriek tomu silné krvácanie a taktiež skončilo...tak a teraz zas toto :( nesprávne nestastne umiestnené.