icon

Je siedma choroba nebezpečná v tehotenstve?

barbora533
10. jún 2026

Dcérka bola pred cca 10 dňami v kontakte s bratrancom ktorému na ďalší deň zistili siedmu chorobu. Neviem nič špecifické len to.. teraz sa po 10 dňoch vyhádzala na brušku take vypukle vyrážky ale len tam. Zajtra to odkonzultujem s doktorkou uvidíme čo bude ráno. Je toto príznak choroby? Môže to byť aj z potu? .. ale každopádne ma zaujíma či máte skúsenosti že je 7. choroba nebezpečná v tehotenstve. Gynekologička na ukľudnila že je malá šanca sa nakaziť a aby to uškodilo bábu. Lenže po strašne komplikovaných mesiacoch, kedy už konečne bolo všetko ok som zas na vážkach či sa zas čosi nemôže stať, preto sa informujem aké mate vy skúsenosti. Ďakujem 🙂

janka_266
Včera o 05:42

@barbora533 keďže som ju absolvovala, nie tehotná, ale len dospelá, rovnako tak brat, a pre oboch to bola brutálna nálož, on dokonca schudol 10 kg, tak by som taká pokojná na strane gynekologičky nebola, ale samozrejme závisí aj od imunity, a 7. choroba sú vyrážky na rukách, nohách a v ústach/hrdle. ale u nás sa to ukázalo do 2 dní, syn sa nakazil zrejme na kúpalisku, nakoľko 2 dni po už mal vyrážky, ja od neho a brat neviem, keďže on to mal mesiac po nás a počas našej choroby sme ho nestretli

martul
Včera o 05:46

@barbora533 Mala som, zvládnuté absolútne bez problémov.

anonym_e40194
Včera o 08:51

Mozu to byt kludne potnicky, inkubacna doba na 7chorobu je zvycajne 3-6dni kedy sa moze po kontakte prejavit. Takze ak prve vyrazky su az po 10dnoch a ziadne ine priznaky sanca sa podla mna vyrazne znizuje. A kazdy imunitny system reaguje inak najma v tehotenstve, tiez zalezi aj od trimestru ale pokial ta gyn upokojila jej by som verila najviac. Este nikto tebe ani dcere 7chorobu nediagnostikoval takze pokoj. Stres tiez skodi plodu.

anonym_4c99f6
Včera o 08:56

Mala som ju v tehotenstve. Ale podľa názvu: ruky, nohy, ústa som bola vyhádzaná len na týchto častiach tela, nie na brušku. Bábätku to neuškodilo ale pre mňa to bola najnepríjemnejšia choroba doteraz. Neustále extrémne svrbenie a horenie končatín, nespala som, fakt hrozné čosi. Ale malo to veľmi rýchly spád. Najprv som mala teploty a potom nastúpili vyrážky. Hneď svrbeli.