Je soľný inhalátor účinný?
Mám takú otázku, možno mi niektorá budete vedieť poradiť. Hľadala som tu túto tému, ale našla som iba diskusia o ihhalátore pre detičky. Mňa zaujíma, či má niekto dospelý s tým skúsenosť. Som v 19 tt a mám silnú nádchu. Trvá už od soboty a kamarátka ktorá robí v lekárni mi poradila soľný inhalátor. Nie je to ale lacná záležitosť tak ma zaujíma, či s tým náhodou nemáte niekto skúsenosť. Je to dobré? Na čo vlastne pomáha? Dá sa to používať len preventívne, alebo aj počas choroby pomáha? Teraz som na radu doktorky na homeopatikách a nosnom spreji Mar, ale ten mi vôbec nepomáha a z fúkania už mám zodratý nos. Ďakujem za odpovede🙂
@amelie123 poradim ti lacnejsiu verziu, rovnako ucinnu: do aromalampy si nalej trochu cistej vody a do nej vsyp lyzicku soli (morsku alebo obycajnu), poloz si ju k posteli alebo kreslu (samozrejme pozor na bezpecnost), aby si bola blizko vyparov alebo dychaj nad lampou (nemusis sa naparovat, staci vdychovat vypary).
@hradnapani a myslíš, že to aj pri silnej nádche zaberie? Alebo len pri prvých príznakoch? lebo mne nepomohlo ani naparovanie nad harmančekom. Práve naopak, horšie mi bolo.
@amelie123 mne to pomaha pri silnej nadche, z harmancekoveho naparovania mi je horsie. Ale toto nie je o naparovani aleo vdychovani vyparov...
Taktiez pomaha naparovanie v slanej vode. Daj si varit vodu do nej lyzicu morskej soli a prehod si uterak na hlavu a sup nad hrniec a dychaj paru z toho, 3 krat denne, taktiez si preplachuj nos morskou vodou, mne toto vzdy pomaha a za dva dni mam po nadche
Urcitr skus tu morsku sol, ja sa nikdy nenaparujem nad harmancekom, vzdy morskou solou a vyplachy to ti vicisti nos, ja som mala tiez pred nedavnom taku nadchu ze konec...a toto mi pomohlo

@amelie123 to iste co plati pre deti plati aj pre dosplelych. pomaha to hlavne pri chorobach hornych dychacich ciest a astmatikom.
ciastocne to riedi aj sople vzadu v hrdle.