icon

Je správna poloha dieťaťa chrbtom k mame?

23. apr 2024

Prosím, aká poloha je správna ? som 37tt a malý je síce dole hlavou, ale má chrbátik pri mojom chrbáte. Vraj to má byť naopak, že chrbátik jeho má lemovať moje bruško..
Je to indikácia na cisársky ? Dokážem ho vôbec takto porodiť ?

svetlonos
23. apr 2024

Nie je to indikácia na cisarsky. Je to udajne o niečo narocnejsie ale sú ženy, ktoré takto porodila lepsie
Dala by som si určite epidural. A opytaj sa dr, on ti to presne vysvetli alebo vygoogli. Drzim palce.

lucia245
23. apr 2024

Samozrejme, ze ho takto porodis, je to prirodzena porodna poloha🙂 Ide o to , že babo musí zrotovat v pôrodných cestách o jednu otacku viac. Mam okolo seba ženy, čo mali babo pri porode v tejto polohe, všetky porodili vaginálne.

kiki68
23. apr 2024

To dieta sa toci pocas porodu, cize ziadna panika. Mozno nebude idealne zrotovane, ale porodit sa to da. A nemusi to trvat dlhsie. Keby to nejde, tam to spravia cisarskym

thoughtfulweirdo
23. apr 2024

Rodila som tak a bol to veľmi náročným pôrod, dieťa vyliezlo tvárou dohora, asi nedorotovalo 🙂 kontrakcie som mala celý čas len v krížoch, v bruchu skutočne ani ťuk, aj kvôli tomu bolo tlačenie veľmi náročné. Ale samozrejme to nie je byť pravidlo, určite je veľmi veľa žien, ktoré aj v tomto postavení bábätiek mali ľahký pôrod.

mabenn
23. apr 2024

je to aktualna poloha, este sa bude otacat, neries, rodi sa normalne...ja uz ani neviem, ale maly bol tiez asi takto v tomto tyzdni

kiki68
23. apr 2024

@thoughtfulweirdo Ja som tak mala tiez, este mal aj ruku na supermana, kontrakcie vsade, jedine narocne bolo dostat ho cez panvu a musela som 40 min tlacit dieta von. Ale hned som bola fit, aj s tym tlacenim to zabralo 4 hodky. Keby je asi v inej polohe a mam sirsiu panvu, tak je po 2 hod vonku.

petronellla87
23. apr 2024

Mala som. Hneď medzi dverami pýtaj epidural, všetky kontrakcie boli v krížoch akoby mi niekto drvil chrbticu🫣

nika23t
23. apr 2024

Aj ja som mala kontrakcie len v krížoch, v bruchu nič. Tri pôrody a všetky deti otocene spravne. Ale pravdupovediac, nikto mi nepovedal, ze kde ma mat chrbát, všetci za správne považovali len hlavičku dole...

kiki68
23. apr 2024

Baby budte za tie krize rady, Ja som mala po vyvolavani prostaglandinom krize, stehna a aj brucho. To bolo najhorsie, lebo som tie 4 hodiny kazde dve minuty zvracala. Aj ked uz iba zlc, ale neslo to zastavit. Takze tie krize su stale ok, to sa len neda dobre hybat.