Je to posunutá ovulácia alebo zamlčaný potrat?
Zdravím chcela by som sa podeliť o moju momentálnu situáciu. Takže otehotenela som absolútne neplánované nechápem dodnes ako je to možné. Nakoľko sa meriam Lady Comp a sledujem si svoje plodné dni. Menštruácia mi veľmi blbla hlavne posledné 2 mesiace v marci so nemala žiadnu a potom veľmi slabú čudnú 4. apríla. Bola som objednaná k lekárke s tým, že mi blbnú hormóny a obaja s manželom sme boli presvedčený, že som aj menej plodná.
Podľa môjho počítača som mala mať plod. dni 22.04. , ale to vôbec nevychádza.
Lebo stýk sme mali až 27.-28. .... Mne jedine vychádza to, že ta ovulácia bola asi až okolo 30. a sperime museli vo mne prežiť. Ja som sa toho 28.04 už nechránila lebo mi 22.04. ukazoval ovuláciu a to bolo už veľa dni po..... Ja teda vôbec netuším čo sa v mojom tele odohralo a k čomu prišlo, ale okolo 12. mája som mala slabé špinenie také ako mávam pred MS, ktorá mi ale už meškala. Trvalo to pár dní.. čo bolo divné, že som mala také ťahanie a bolesti v podbrušku, ktoré mi pripomínali tehotenstvo. Urobila som si zo srandy test a bol jemne poz. Zopakovala som ho pár dňoch a bol silejší. Prestalo to asi po 3 dňoch a menštruácia nikde po týždni znova také slabe bolesti v podbrušku a jemne špinenie .... Myslela som vtedy, že potratím, že ide o skoré štádium potratu. Potom to zas úplne prešlo a teraz mám len klasický tehotenský výtok už asi pár týždňov. 28.05. som bola u lekárky a videla tehotensvo v 5. týždni vak veľký 4,2mm a vravela, že vidí vedľa hematóm, ktorý, ale už nekrváca, ale, že to z neho som mala to mierne špinenie a málo krvi. Vravela, že si dosť myslí, že tehotenstvo sa prestalo vyvíjať a že som mala byť už ďalej jedine, že by sme mali sex začiatkom mája čo určite nebolo. Nanejskorší termín oplodnenia mohlo byť 3. mája a to by sperie museli prežiť vo mne 7 dní...Vravela, že jej to nesedí a tehotestvo je len v 5. týždni ten vak vyzerá zdravo a dobre na 5. týždeň ale aj ten hematóm proste sa jej to nepozdáva. Mne ten počitáč ukazuje, že by som mala byť v 6. týždni a podla menštruácie v 8. týždni. Dala mi termín v utorok 3.júna , že ak ten plod žije uvidíme, že za ten týždeň narástol , ale skôr to vylučuje.
Stalo sa niekomu niečo podobné? Ja som nikdy nič také nemala.
Už som mala zamlčaný potrat v 8. týždni, ale to bolo iné proste mi začalo špinenie a bolesti a následné o dva týždne úplný potrat. Toto som ešte nemala. Ešte nikdy som nevidela gestačný vak nikdy. V každom tehotenstve som videla už embryo v 8. alebo 7. týždni a srdiečko takže som z toho bola celá zmätená ...
Jejda dufam, ze kyretaz nie to si dam radsej ten liek. Mne vzdy nastal samovolne... Ja si tiez myslim ze je to tak ako pises taky citak od zaciatku to bolo cele divne... Dodnes nechapem ako sa to mohlo stat....Mi sme dieta vôbec neplánovali a matka príroda rozhodla. Ja som veľmi preťažená a čudujem sa veľmi že so pri takej hormononalnej nerovnováhe vôbec otehotenala boal som presvedčená,že som neplodná...
Len si hovorím, že keď som to zvládla sama v 8. týždni musí to ísť samo aj v 5. Predtavujem si to tak ako silnejšiu MS. V 8. týždni to bolo teda dosť intenzívne
Ja uz neviem ci som mala cystu alebo hematom.
Otehotnela som 5dni pred ovu.
Ono zapisky su fajn. Ale telo vidis-ide si svoje.
Staci nejaky stres, choroba, lieky.... nieco sa pomeni a....
uz len ozaj cakat a dufat-ja ti prajem nech je tak ako to chcete... alebo-nech je tak ako ma byt 💪🏻
Ahoj, bola som v podobnej situacii. Zajtra som mala zacinat 9tt. Otehotnela som niekedy v aprili. Tiez uplne neocakavane a co sa pamätam v ten mesiac sme boli spolu iba raz, hned po skonceni MS. U lekarky som bola v 5tt. Nevidela nic. Vzala mi krv, HCG stupalo velmi pomalicky. O par dni na to na sone videla malu bodku. Zacala som spinit. Hned mi povedala ze to bude zacinajuci potrat. Skoro kazde 2-3 dni som chodila na krv a na sono. Ta mala bodka sa zväcsovala ale embrio nebolo vidiet. Potrat sa ani po 2 tyzdnoch nerozbiehal a v utorok som dostala lieky
ďakujem veľmi za pekné správy. Ja som z toho stále veľmi zmätená...
Ja ani neviem čo cítim nemala som vôbec žiadne emócie lebo som od začiatku cítila , že niečo nieje v poriadku držala som si odstup. Ja som nesmierne vyčerpaná malá ma ešte len 13 mesiacov a vôbec som ani len nepomyslela na tehotenstvo.
To ako sa to stalo je mi záhada ale bude to určite kvôli môjmu hormonálnemu chaosu... Ja si chcem dať potom urobiť hormonálny profil. Ja to beriem tak, že bude tak ako má byť ešte nikdy v živote to u mňa nebolo inak. Mala som už potrat a presne sa to stalo vtedy tak, že sme mali nehodu a ja som vôbec nechcela byť tehotná a v 8. týždni som potratila. Vždy keď som po tehotestve túžila tak som bábo vynosila. Je to také zváštne som tehotná a vlastne nie som a čakám čo sa stane... V utorok nevkladám do toho žiadne nádeje.
Na jednej strane by som si priala zázrak a vidieť rásť môj plod a na druhej si to vôbec neviem predstaviť ako by som to v momentálnej našej životnej situácii zvládla.
Bude ako má byť ❤
Ahoj, bola som v podobnej situacii. Zajtra som mala zacinat 9tt. Otehotnela som niekedy v aprili. Tiez uplne neocakavane a co sa pamätam v ten mesiac sme boli spolu iba raz, hned po skonceni MS. U lekarky som bola v 5tt. Nevidela nic. Vzala mi krv, HCG stupalo velmi pomalicky. O par dni na to na sone videla malu bodku. Zacala som spinit. Hned mi povedala ze to bude zacinajuci potrat. Skoro kazde 2-3 dni som chodila na krv a na sono. Ta mala bodka sa zväcsovala ale embrio nebolo vidiet. Potrat sa ani po 2 tyzdnoch nerozbiehal a v utorok som dostala lieky
@malinka158 Držím ti moc palce aby si to dobre zvládla. Dala si si už tie lieky? V ktorom týždni ti nabehol potrat? U mňa si myslí, že rásť nebude nič, že sa to pozastavilo a aj ten hematóm jej prišiel nie dobré znamenie. Mne vravela, že veľa krát keď žena špiní a slabo krváca a je tehotná, že to končí potratom a keď žena silno krváca a je tehotná, že to práveže dobre dopadne. Samozrejme nie vždy ale všeobecne mi to tak hovorila vo veľa prípadoch...
Ale ja som nadstavená tiež tak , že mi dá v utorok lieky a ak sa mi to nespustí do pár týždňov určite mi povie , že si ich mám dať. Ja budem čakať ako dlho sa dá, aby sa moje telo samo vysporiadalo však nejak to od tej matky prírody musí ísť samo... Vtedy ma tiež presvedčali na tie liekey a po 14 dňoch asi aj dlhšie sa to samo spustilo
@malinka158 Držím ti moc palce aby si to dobre zvládla. Dala si si už tie lieky? V ktorom týždni ti nabehol potrat? U mňa si myslí, že rásť nebude nič, že sa to pozastavilo a aj ten hematóm jej prišiel nie dobré znamenie. Mne vravela, že veľa krát keď žena špiní a slabo krváca a je tehotná, že to končí potratom a keď žena silno krváca a je tehotná, že to práveže dobre dopadne. Samozrejme nie vždy ale všeobecne mi to tak hovorila vo veľa prípadoch...
@sylwi23 vdaka. Prvu tabletku som dostala v nemocnici minulu nedelu, a dalsie som si dala doma v utorok. Ja som to uz psych.nezvladala. Bolo to velmi tazke cakat doma ci sa potrat spusti sam. Cakala som 2 tyzdne a nic. V utorok po tabletkach som zacala hned silnejsie krvacat. O 2 tyzdne mam kontrolny termin tak dufam ze bude vsetko vporiadku. Mne dala lekarka 3 moznosti. Bud budem dalej cakat kym sa potrat spusti, lieky na vyvolanie potratu alebo kyretaz. Kyretazi som sa chcela vyhnut, tak som zvolila tie lieky.
Prajem ti nech to dopadne vsetko dobre.
@sylwi23 vdaka. Prvu tabletku som dostala v nemocnici minulu nedelu, a dalsie som si dala doma v utorok. Ja som to uz psych.nezvladala. Bolo to velmi tazke cakat doma ci sa potrat spusti sam. Cakala som 2 tyzdne a nic. V utorok po tabletkach som zacala hned silnejsie krvacat. O 2 tyzdne mam kontrolny termin tak dufam ze bude vsetko vporiadku. Mne dala lekarka 3 moznosti. Bud budem dalej cakat kym sa potrat spusti, lieky na vyvolanie potratu alebo kyretaz. Kyretazi som sa chcela vyhnut, tak som zvolila tie lieky.
Prajem ti nech to dopadne vsetko dobre.
@malinka158 dakujem tak to ma veľmi mrzí. Viem o čom píšeš a čím si prechádzaš Neviem v ktorom týždni si bola u mňa bolo to čakenie 1 mesiac. Mala som byť vtedy už v 12. týždni a bola som len v 8. Vtedy to bola pre mňa horšie lebo to bolo 1. krát v mojom živote kde som po 5 bezproblemových tehotenstvách videla embryo bez života. A ten pohľad na monitor vtedy bol šok a utrpenie.
Ten potrat bol strašný trval 3 hodiny kŕče a bolesti veľa krvi neprajem to nikomu na svete. Najhorše bolo, že asi ani nie o pol roka znova to isté tiež v 8. týždni a ako čerešnička bolo, že som mala asi dvojičky a jedno z toho bolo mimomaternicové kde som následne skoro zomrela... Nakoniec asi po roku sme mali ešte moje výtužené dievčatko, ktoré som po tých potratoch stále videla. Je úplne nádherná a zdravá. Tak máme 3 dievčatká a 3 chlapcov a pre mňa potom všetkom to bolo uzavreté. No a teraz toto . Robila som všetko ako vždy a nechápem ako som otehotnela. Pre mňa potom všetkom je to teraz oveľa jednoduchšie. Bola som rada, že mi nepovedala , že mám mimomaternicové a stratiť bábo v 5. týždni ,keď som na sone videla tu bodku 4,2mm je iné ako, keď som sa cítila už tak naozaj tehotná a videla som aj ručičky a hlavičku....
Celé je to vždy ťažké... Teraz necítim nič len mám hnačku , ktorú ja mávam vždy na začiatku tehotenstva. Robí mi to zvýšený progesterón... Už mi nieje ani zle mne to príde ako keby som už ani nebola tehotná a pritom v sebe nosím 5. týždňový plod je to celé take zvláštne a hlavne duševne náročné, ale potom všetkom čím som si prešla to dávam celé úplne inak. Ja nerátam vôbec s ničím viem, že mi utorok len oznámi to čo tuším a viem od začiatku. Celé toto tehotenstvo bolo čudné a také iné...Práve včera sme sa s manželom rozprávali a som mu povedala , že možno ešte to naše naozaj posledné ešte príde, ale ja už som spokojná a šťastná a vďačná za moje deti a to ako to je. Je to dar❤
@malinka158 dakujem tak to ma veľmi mrzí. Viem o čom píšeš a čím si prechádzaš Neviem v ktorom týždni si bola u mňa bolo to čakenie 1 mesiac. Mala som byť vtedy už v 12. týždni a bola som len v 8. Vtedy to bola pre mňa horšie lebo to bolo 1. krát v mojom živote kde som po 5 bezproblemových tehotenstvách videla embryo bez života. A ten pohľad na monitor vtedy bol šok a utrpenie.
Ten potrat bol strašný trval 3 hodiny kŕče a bolesti veľa krvi neprajem to nikomu na svete. Najhorše bolo, že asi ani nie o pol roka znova to isté tiež v 8. týždni a ako čerešnička bolo, že som mala asi dvojičky a jedno z toho bolo mimomaternicové kde som následne skoro zomrela... Nakoniec asi po roku sme mali ešte moje výtužené dievčatko, ktoré som po tých potratoch stále videla. Je úplne nádherná a zdravá. Tak máme 3 dievčatká a 3 chlapcov a pre mňa potom všetkom to bolo uzavreté. No a teraz toto . Robila som všetko ako vždy a nechápem ako som otehotnela. Pre mňa potom všetkom je to teraz oveľa jednoduchšie. Bola som rada, že mi nepovedala , že mám mimomaternicové a stratiť bábo v 5. týždni ,keď som na sone videla tu bodku 4,2mm je iné ako, keď som sa cítila už tak naozaj tehotná a videla som aj ručičky a hlavičku....
Celé je to vždy ťažké... Teraz necítim nič len mám hnačku , ktorú ja mávam vždy na začiatku tehotenstva. Robí mi to zvýšený progesterón... Už mi nieje ani zle mne to príde ako keby som už ani nebola tehotná a pritom v sebe nosím 5. týždňový plod je to celé take zvláštne a hlavne duševne náročné, ale potom všetkom čím som si prešla to dávam celé úplne inak. Ja nerátam vôbec s ničím viem, že mi utorok len oznámi to čo tuším a viem od začiatku. Celé toto tehotenstvo bolo čudné a také iné...Práve včera sme sa s manželom rozprávali a som mu povedala , že možno ešte to naše naozaj posledné ešte príde, ale ja už som spokojná a šťastná a vďačná za moje deti a to ako to je. Je to dar❤
@sylwi23 ahoj, ja som bola v 8.tyzdni ale ,,plod,, vyzeral ze sa prestal vyvijat v 6.tt (tesne po tom ako som sa dozvedela ze som tehotna). U mna tiez hrozilo mimomaternicove, to ma moja lekarka aj stale strasila nech utekam do nemocnice. V nemocnici sa nakoniec 5 lekarov zhodli na tom ze mimomaternicove to nieje.
Ano je to strasne, tazko sa s tim vyrovnavam😥. Pretoze do posledneho dna, do poslednej kontroly som dufala ze vsetko dobre dopadne a najdu tam plod zo srdieckom. My si teraz dame urcite urcite prestavku od snazenia sa.
Daj vediet ako si dopadla.
@sylwi23 ahoj, ja som bola v 8.tyzdni ale ,,plod,, vyzeral ze sa prestal vyvijat v 6.tt (tesne po tom ako som sa dozvedela ze som tehotna). U mna tiez hrozilo mimomaternicove, to ma moja lekarka aj stale strasila nech utekam do nemocnice. V nemocnici sa nakoniec 5 lekarov zhodli na tom ze mimomaternicove to nieje.
Ano je to strasne, tazko sa s tim vyrovnavam😥. Pretoze do posledneho dna, do poslednej kontroly som dufala ze vsetko dobre dopadne a najdu tam plod zo srdieckom. My si teraz dame urcite urcite prestavku od snazenia sa.
Daj vediet ako si dopadla.
@malinka158 áno je lepšie počkať naozaj aj z vlastnej skúsenosti. No dám ti vedieť, ae ja to naozaj vôbec neriešim, že by niečo mohlo byť inak lebo to proste viem a aj na základe dní kedy sa to stalo by som už musela byť inde a ďalej.... Ja verím, že to zvládnem bez liekov. U mňa inak žiadne podozrenie nebolo lebo vidíš krasne žĺtkový vakv maternici aj hematóm z ktorého som na začiatku krvácala a aj preto si mysli, že niečo s tým plodom nebolo v poriadku. Ja som mala mimomaternicové preto na to viac dávaju pozor.
Viem, že je to ťažké a len čas ti pomôže .... človek musí dať všetko von emócie, slzy a rozprávať o tom. Drž sa a neboj to vaše bábo ešte len príde.
Ahojte dievčatá tak sa ozývam. Bola som utorok u lekárky a je to stále nejasné.
Sama lekárka bola prekvapená lebo som tam prišla skôr s tým , že uvidíme žĺtkový vak a ukončenie 5. týždňa kvôli tomu som tam prišla, aby sme to mali def.vybavené.
Pozerala sa na to najprv mi hovorí, že ten vak tam už nieje a niečo tam hľadala a potom našla asi 2mm plodík, ale vravela, že ten žĺtkový vak vidí menej jasno a, že je nejaký rozptýlený... Vravela, že to nieje dobré znamenie , ale že mi nevie ešte povedať a, že def. to už, ale za dva týždne musíme vedieť a, že keby som dovtedy mala kŕvacanie alebo bolesti mám sa ozvať. Vravela, že zatiaľ som tehotná s tým, že je to veľmi otvorené, že sama nechápe čo sa tu deje, ale z toho čo sme videli ten žĺtkový vak sa vytvorilo male embryo cca 2- 2,5mm a som v 6. týždni. Podľa sexu ani podľa MS to nevýchadza ,ale môj prístroj na meranie bazálnej teploty mi ukazuje tiež 6. týždeň tak sa v tom už strácam. Nikdy som nebola tak skoro u lekára a išla som k nej len preto lebo som mala byť už v 8. týždni. Dnes už je úplne jasné, že oplodnenie nenastalo tak skoro ako sme si mysleli, ale na konci mesiaca alebo začiatkom mája, ale aj tak mám pocit akoby som mala sklz 1 týždeň dozadu aj keď poďla Lady Comp zas nie.Tak uvidíme. Momentálne cítim , že plodík žije a v ten deň ako som tam išla som mala pocit, že sa vyvinul lebo som to na sebe videla a cítila, ale môže byť , že prestane rásť ....
bola prekvapená a vravela , že musíme počkať, ale je skúsenosti sú že takéto tehotenstvá častko kočia potratmi, ale že to nevie povedať či je to môj prípad a máme čakať čo matka príroda ďalej prinesie.
Ahojte dievčatá tak sa ozývam. Bola som utorok u lekárky a je to stále nejasné.
Sama lekárka bola prekvapená lebo som tam prišla skôr s tým , že uvidíme žĺtkový vak a ukončenie 5. týždňa kvôli tomu som tam prišla, aby sme to mali def.vybavené.
Pozerala sa na to najprv mi hovorí, že ten vak tam už nieje a niečo tam hľadala a potom našla asi 2mm plodík, ale vravela, že ten žĺtkový vak vidí menej jasno a, že je nejaký rozptýlený... Vravela, že to nieje dobré znamenie , ale že mi nevie ešte povedať a, že def. to už, ale za dva týždne musíme vedieť a, že keby som dovtedy mala kŕvacanie alebo bolesti mám sa ozvať. Vravela, že zatiaľ som tehotná s tým, že je to veľmi otvorené, že sama nechápe čo sa tu deje, ale z toho čo sme videli ten žĺtkový vak sa vytvorilo male embryo cca 2- 2,5mm a som v 6. týždni. Podľa sexu ani podľa MS to nevýchadza ,ale môj prístroj na meranie bazálnej teploty mi ukazuje tiež 6. týždeň tak sa v tom už strácam. Nikdy som nebola tak skoro u lekára a išla som k nej len preto lebo som mala byť už v 8. týždni. Dnes už je úplne jasné, že oplodnenie nenastalo tak skoro ako sme si mysleli, ale na konci mesiaca alebo začiatkom mája, ale aj tak mám pocit akoby som mala sklz 1 týždeň dozadu aj keď poďla Lady Comp zas nie.Tak uvidíme. Momentálne cítim , že plodík žije a v ten deň ako som tam išla som mala pocit, že sa vyvinul lebo som to na sebe videla a cítila, ale môže byť , že prestane rásť ....
bola prekvapená a vravela , že musíme počkať, ale je skúsenosti sú že takéto tehotenstvá častko kočia potratmi, ale že to nevie povedať či je to môj prípad a máme čakať čo matka príroda ďalej prinesie.
@sylwi23 wow, tak to som aj ja zvedavá, ako to dopadne… ja som inak čítala, že niekedy plod na začiatku s rastom zaostáva, aj keď dátum oplodnenia je na 100 % známy (napr. po IVF, IUI alebo ovulka odsledovaná lekárom) - je tam vtedy vyššie riziko, že to nedopadne dobre, ale stáva sa, že to plodík zvládne akoby nič. Tak uvidíš, držím ti palce ✊
Dakujem moc pekne ja mám k tomu celému veľmi neutrálny vzťah nechcem sa na nič fixovať lebo potom je to naozaj o to horšie. Inak akonáhle nejem ľahké veci šetrné na trávenie tak mám desné hnačky ako teraz. Dnes sme si objednali pizzu a ja som zjedla syrovú a je mi desne práve som opustila po 5 krát wc... Toto je žiaľ jeden z najhorších mojich problémov pri tehotenstvách ja viac hnačkujem ako vraciam a od 9.týždňa pribúdajú aj vracania...Tak toto je fakt momentálne nepríjemné lebo som hladná ako vlk a keď sa normálne najem a jem všetko tak to moje črevá to nedávajú... Ja neviem ako toto celé dopadne kedy sa to stalo pre mňa je toto celé záhada nerozumiem už ničomu a asi sa tomu ani racionálne nedá rozumieť. No nejaký život a nádej tam bude keď mi vyrástlo z 5. na 6. týždeň a videla nejakú zmenu aj keď to s tým žĺtkovým vakom, že ho tak dobre nevidí jasno vo mne vyvoláva zmiešané pocity, ale celá táto situácia je pre mňa veľmi špecifická nikdy som takto nemusela čakať je to také nové pre mňa. Ak sa toto dieťa k nám prebojuje tak to bude hrdina a najväčší zázrak už volám to malé svetluška. Ale ako píšem nechcem mať žiadne predstavy ani nič lekárka to vidí viac zle ako dobre ale vravela , že v rannom tehotenstve je všetko možné...Sama bola zmätená tak uvidíme o 2 týždne

@sylwi23 skôr asi rátaj s tým, že to bude zamĺknutý potrat, 4 týždne po ovulácii (ak by bola posunutá okolo toho 30.4.) by už ten vak mal byť väčší, aj žĺtkový vak by už malo byť vidno, ak nie aj plodík ☹️ Spermie za dobrých podmienok vedia vydržať takých 5 dní, 7 je už veľmi nepravdepodobné. No uvidíš v utorok - držím palce…
Ono pri tom zamĺknutom naozaj nemusíš mať žiadne príznaky, že by bolo niečo zle. Mne sa prestal plod vyvíjať v 5+6 tt, vak ešte potom rástol do 6+6, no mierne špinenie začalo až 8+4, bolesti žiadne… A ani za ďalší týždeň sa to nerozbehlo, takže 9+4 mi robili kyretáž.