icon

Je toxoplazmóza v 1. trimestri riziko pre dieťa?

qwesty
30. máj 2024

Je tu prosím vás niekto, kto mal v 1. trimestri toxoplazmózu a dieťa je zdravé?

tenerifka
30. máj 2024

@qwesty zistili ti akutne prebiehajucu toxoplazmozu, alebo IgG protilatky? Lebo ak IgG, to znamena, ze si ju niekedy v detstve prekonala a mas proti nej imunitu

qwesty
autor
30. máj 2024

@tenerifka IgG pozit. Mám hodnotu 156,00, pričom hraničné je medzi 7,2 a 8,8 🤷

deti95060810
30. máj 2024

v prvom nie, ale v treťom...

tenerifka
30. máj 2024

@qwesty a konzultovala si to vobec s lekarom? Ako som uz napisala, IgG su protilatky, ktore uz v tele zostanu navzdy po prekonanej infekcii, dokonca aj ak je clovek zaockovany napr. na hepatitidu B, tak bude mat aj po rokoch v krvi IgG hepatitidy B.
Tak si to prosim vsetko prekonzultuj s lekarom, lebo pravdepoobne ziadnu toxo nemas, len si ju prekonala, ked si bola mala a hrala sa v pieskovisku.
Prebiehajuca infekcia ma pozitivne IgM

aimee77
30. máj 2024

@qwesty Stara, prekonana.Niet sa co obavat.Robi sa aj test avidity, ak je vysoky, je to v poriadku.Dr infektolog

qwesty
autor
30. máj 2024

@aimee77 test avidity je negatívny. Ďakujem, upokojili ste ma

qwesty
autor
30. máj 2024

@tenerifka volal mi gynekológ, aby som si prišla po výmenný lístok na infektológiu kvôli pozitívnemu výsledku. Hneď zajtra ráno idem na infekčné

qwesty
autor
30. máj 2024

@tenerifka Ešte mi napadlo, ako to, že pri predchádzajúcich tehotenstvách som nemala pozitívny výsledok?

naneta258
30. máj 2024

@qwesty pretože si ju musela medzičasom niekde chytiť.

sofia1979
30. máj 2024

@qwesty môže to byť nebezpečné a nemusí

tenerifka
31. máj 2024

@qwesty ide najma o ten IgM, to je prebiehajuca infekcia.
Napis potom, ako to nakoniec mas

qwesty
autor
31. máj 2024

@tenerifka lekárka mi povedala, že mám protilátky. Tak, ako ste mi tu včera písali. O tri týždne mám však ísť na kontrolný odber..

tenerifka
1. jún 2024

@qwesty tak suoer, drzim palce. Ja myslim, ze protilatky IgG mame vsetky, ja som tiez mala. Len ak by boli vysoke IgM, vtedy by bol problem