Je zápal kosti po trhaní zubu v tehotenstve rizikový?
Ahojte dnes som 4ty den po extrakcii a uz od vcera su bolesti. Neviem ci sa mozu ATB v tehotenstve. Ale je to sialena bolest. 🥺😟 Mate niektora skusenosti?
@uhnakova mam doma Zinnat ale neviem ci je zrovna na toto vhodny lebo zapal tvori infekcia cize bakterie
Nedavaj si nahodné atb, nemusia zabrať a ani byť vhodné v tehotenstve. Ak nevydržíš s bolesťou do zajtra, skoč na zubnú pohotovosť.
Zinat co viem je na makke tkaniva, ja som brala na zapalenu kost dalacin, ale toto naozaj ries s lekarom, lebo to nie je sranda a hlave cim skor.
Preto som napisala, aby si to urychlene riesila s lekarom, neviem ci ti zinat zaberie, ked je na makke tkaniva. Kazdopadne, presla som si zapalenou kostou kvoli neprijatemu zubnemu implantatu a fakt to nie je sranda. Mozno nemas zapalenu kost, ale iba dasno, alebo ti tam nejaky kusok ostal. Drzim palce
Však Dalacin a Zinnat nie sú jediné antibiotiká na svete. Nevymýsľaj si sama liečbu. Zinnat pravdepodobne nezaberie a zješ ho zbytočne. Choď k lekárovi. Naozaj sa v tehotenstve nespoliehaj na kadejaké rady ktovie od koho.
@babushkaem mala som zapal kosti uz 5x takmer vzdy po trhani. Je to ono len nikdy nie v tehu 🙄
gynekológ nie je zubár. Pozri, nerozumiem, načo sa tu na niečo pýtaś, keď si chceš silou mocou sama naordinovať Zinnat. Mne to môže byť srdečne jedno, moju radu máš vyššie.
A 100 % neplatí, že len zinnat je bezpečný. To si si prekrútila slová, pretože si chceš dať Zinnat.
Na zuby je myslim stomorgyl, Ale davaju aj ine ATB. To chce navstevu lekara a nech nieco predpise. Plus tiez zajtra urgent kontrolu zubarom. Mne museli preplachovat tu ranu. Cize to patri do ruk odbornikov

Zápal v tele matky môže byť pre plod nebezpečnejší než antibiotiká, choď si k lekárovi po lieky. Sú aj také, ktoré sa predpisujú tehotným.