Je zápal kosti po trhaní zubu v tehotenstve rizikový?
Ahojte dnes som 4ty den po extrakcii a uz od vcera su bolesti. Neviem ci sa mozu ATB v tehotenstve. Ale je to sialena bolest. 🥺😟 Mate niektora skusenosti?
@uhnakova mam doma Zinnat ale neviem ci je zrovna na toto vhodny lebo zapal tvori infekcia cize bakterie
Nedavaj si nahodné atb, nemusia zabrať a ani byť vhodné v tehotenstve. Ak nevydržíš s bolesťou do zajtra, skoč na zubnú pohotovosť.
Zinat co viem je na makke tkaniva, ja som brala na zapalenu kost dalacin, ale toto naozaj ries s lekarom, lebo to nie je sranda a hlave cim skor.
@uhnakova vraj ine ako Zinnat nie su vhodne, ja tiez iba Dalacin ale v tehu sa nemoze
Preto som napisala, aby si to urychlene riesila s lekarom, neviem ci ti zinat zaberie, ked je na makke tkaniva. Kazdopadne, presla som si zapalenou kostou kvoli neprijatemu zubnemu implantatu a fakt to nie je sranda. Mozno nemas zapalenu kost, ale iba dasno, alebo ti tam nejaky kusok ostal. Drzim palce
Však Dalacin a Zinnat nie sú jediné antibiotiká na svete. Nevymýsľaj si sama liečbu. Zinnat pravdepodobne nezaberie a zješ ho zbytočne. Choď k lekárovi. Naozaj sa v tehotenstve nespoliehaj na kadejaké rady ktovie od koho.
@babushkaem mala som zapal kosti uz 5x takmer vzdy po trhani. Je to ono len nikdy nie v tehu 🙄
@uhnakova mne gyn napisal, ze iba Zinnat je viac menej bezpecny
gynekológ nie je zubár. Pozri, nerozumiem, načo sa tu na niečo pýtaś, keď si chceš silou mocou sama naordinovať Zinnat. Mne to môže byť srdečne jedno, moju radu máš vyššie.
A 100 % neplatí, že len zinnat je bezpečný. To si si prekrútila slová, pretože si chceš dať Zinnat.
Atb bezpečné v tehotenstve: https://liekysrozumom.sk/clanky/99/uzivanie-ant...
@uhnakova ani nie, komunikovala som s oboma uz cez whatsapp...
Na zuby je myslim stomorgyl, Ale davaju aj ine ATB. To chce navstevu lekara a nech nieco predpise. Plus tiez zajtra urgent kontrolu zubarom. Mne museli preplachovat tu ranu. Cize to patri do ruk odbornikov
@kiki68 jop kazal repik/harmancek Zinnat a nejake probio 🤷♀️

Zápal v tele matky môže byť pre plod nebezpečnejší než antibiotiká, choď si k lekárovi po lieky. Sú aj také, ktoré sa predpisujú tehotným.