Je zvýšená glukóza v moči bezpečná v 20. týždni?
Ahojte, je glukóza v moči v poriadku v 20TT? Na test na cukrovku som ešte nebola, môj gynekológ ma tam pošle na ďalšej poradni ktorú mám o 4 týždne. Iné problémy nemam. Ráno mám moč v poriadku, poobede glukóza zvýšená, večer nič. Neni to tak každý deň.
@anonym_autor na glukozovom teste OGTT to podľa mňa zistíš, ale pomaly si čítaj o gestačnom diabete. 24tt už by si tam mala byt.
Cukor v moci je v tehotenstve NORMALNY NALEZ. Absolutne nemusis mat extremne vysoky cukor v krvi, dokonca ani len zvyseny… nehovoriac o tom, ze ho v moci nemas stale, ako pises. Bud v klude a skus najprv pouzivat google az potom konika (napr na mamaaja.sk najdes takmer vzdy odpoved na podobne otazky od gynekologov, popozeraj linky co ti vyhodi google).
Cukor v moci je v tehotenstve NORMALNY NALEZ. Absolutne nemusis mat extremne vysoky cukor v krvi, dokonca ani len zvyseny… nehovoriac o tom, ze ho v moci nemas stale, ako pises. Bud v klude a skus najprv pouzivat google az potom konika (napr na mamaaja.sk najdes takmer vzdy odpoved na podobne otazky od gynekologov, popozeraj linky co ti vyhodi google).
@anavixy ďakujem za odpoveď. Skúšala som si o tom nájsť samozrejme najprv na googli , lenže odpovede sú odlišné. Asi tak ako tu... 😊 Tiež si myslím, že som nemohla mať vysoký cukor v krvi , nakolko test po hodine už neukazoval hladinu glykémie vôbec zvýšenú.
Poradím sa samozrejme s mojim lekarom, len som chcela vedieť či tam mám bežať hneď, alebo netreba 😊
@anavixy ďakujem za odpoveď. Skúšala som si o tom nájsť samozrejme najprv na googli , lenže odpovede sú odlišné. Asi tak ako tu... 😊 Tiež si myslím, že som nemohla mať vysoký cukor v krvi , nakolko test po hodine už neukazoval hladinu glykémie vôbec zvýšenú.
Poradím sa samozrejme s mojim lekarom, len som chcela vedieť či tam mám bežať hneď, alebo netreba 😊
@anonym_autor chapem, staci normalne na poradnu a na ogtt v obvyklom termine. Vylucenie gdm je, samozrejme, potrebne, ale panika nie je nutna, cukor v moci moze byt sposobeny vyssim “prietokom” krvi oblickami - to je neskodne.
@anonym_autor ja som mala glukózu v moči celý tretí trimester a cukor v krvi vždy v poriadku.

Glukóza by nemala byť v moci ,to uz je extremne vysoky cukor ked tam je ... Určite treba skôr urobiť glukózy test ..ak ešte raz bude cukor v moci ,chod aj na pohotovost ,rám zoberú odbery atď