icon

Kardiomegalia bábätka počas tehotenstva

martina51z
5. júl 2021

Prosim vas stretla sa niektora z vas s tym ze v tehotenstve vasmu babatku zistili kardiomegaliu (zvacsene srdce)?

horalka1986
5. júl 2021

@martina51z ano. Mala bude mat 3 roky a pred tyzdnom nas vyradili z kardio. Ziadne zasahy, ziadne problemy.

martina51z
autor
5. júl 2021

@horalka1986 dobry den dakujem pekne za info a velmi ma tesi ze vase dievcatko takto uspesne dopadlo... Prosim vas a malo aj nejaku vadu srdiecka? Alebo viete preco malo kardiomegaliu?

horalka1986
5. júl 2021

@martina51z ani, vieme. Bolo to kvoli mojej cukrovke. Co sa tyka nejakych vad, tak po porode skolabovala kvoli tomu a museli ju ozivovat a potom bola tyzden na podpore. Neuzatvorila sa jej na srdiecku prepazka. Otvoreny ductus sa to vola. Ale to preliecili velmi jednoducho a potom sme na kardio chodili uz len na kontrolu. Teraz na poslednej mala vysledky ukazkove takze nas rovno vyradili.

martina51z
autor
5. júl 2021

@horalka1986 juuuj moje zlate akurat pozeram ze je to velkaaa bojovnicka.. Prosim vas a to srdiecko sa jej aj zmensilo ci ostalo take velke?

martina51z
autor
5. júl 2021

@horalka1986 my mame tiez vadicku a nevedia ze ci zi z toho je vacsie to srdce alebo je tam nieco ine... Ci som neprekonala infekciu atd... Bojim sa ze ked je to srdiecko velke ze sa nebudu mat kde pluca rozlozit :(

horalka1986
5. júl 2021

@martina51z a neposlali ta este na nejake ine vysetrenia? Ja som bola na amnio a v 32tt aj na MRku. Teraz uz je nirmalnej velkosti. Po porode ju liecili obycajnym paralenom a tym sa ta prepazka uzatvorila. Inak nic ine na to nebrala.

martina51z
autor
5. júl 2021

@horalka1986 veru nie... Vadu tam nevidia... My to mame akoby dedicne mame ist po porode s muzom na geneticke lebo aj prvy syn ma velmi podobnu vadu ale on nemal tuto kardiomegaliu.. Maly sa narodil a nic mu nebolo ziadne lieky nic len chodime raz rocne na kontrolu.. A teraz to mame opat ale to srdiecko je vraj velke a ja som z toho uz zufala neviem co to znamena nevedia ani oni len vraj ci som neprekonala nejaku infekciu.. Krv mi brali skrz to ale vsetko mam ok.. Tak mozno to súvisí s tou vadou alebo neviem... Bojim sa ze sa nebudu mat kde pluca rozlozit ked to srdiecko je velke.. V BA mi povedali ze je to mierna kardiomegalia a v Martine Grochal ze je to veru obrovske zrdiecko a nikde nic nevidim o tomto pisane len v dospelosti kardiomegalia... Ape utesuje ma aj to ze vasa dcerka sa narodila a to srdiecko sa dalo dokopy

martina51z
autor
12. júl 2021

Uz nikto sa mestretol s touto diagnozou????

silvia2201
14. jún 2024

Ahojte, mám práve rovnaký problém, rada by som sa spýtala ako ste dopadli? 🙏🏻