icon

Kde ste boli hospitalizované pri pôrode do 34.týždňa?

12. feb 2020

Ahojte, tie co ste rodili do 34.tyzdna,boli ste automaticky prevezene na specialne pracovisko? Alebo ste boli normalne v beznej nemocnici, ked bolo babo dostatocne velke? Ďakujem

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
autor
12. feb 2020

@veronika4495 super, takze aj tie, čo rodili ešte skorej nebolo to tak, že by im deti odviezli do nejakej inej nemocnice alebo tak

nikpa
12. feb 2020

34+5tt, 2320g, mala som zo zdravotných dôvodov naplánovanú sekciu 2 týždne predtým, rodila som v Trnave, nebolo treba previesť nás na špeciálne pracovisko do inej pôrodnice.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
bellovag
12. feb 2020

Ja som porodila v 35 tt, malý mal 2320 g, nikam ho neprevážali, iba nás nechali spolu v pôrodnici 14 dní...

suzitok
12. feb 2020

Zalezi od toho, ake ma porodnica, teda novorodenecké oddelenie v danej nemocnici vybavenie.....
Rodila som v nemocnici, kde je aj nedonosenecke/neonatologicke oddelenie, hned som bola prevezena tam, boli sme tam cca 3tyzdne, dieta bolo sledované, nebol nutny ani inkubátor....nemala som ukončený 34tt

autor
12. feb 2020

Aha, takže zalezi konkretne od nasej nemocnice, cize asi sa ked tak informovať priamo u nas ako to je, keb, porodim do 34.tyzdna

e1i
12. feb 2020

29+0 mala sa narodila v TT aj tam ostavala,neprevazali ju prec.

suzitok
13. feb 2020

Napriklad v KN nemaju špecializované pracovisko, v prípade nutnosti prevazaju do NZ, bez matky, iba dieta... neviem preco je to tak....
Treba zistit v konkrétnej pôrodnici, co v takom pripade, aj ked vela deti narodených okolo 33-34tt neptrebuje ziadnu specialnu starostlivosť, niektore su chvíľočku v inkubátore, ale ten ma kazda porodnica...

lusyc
13. feb 2020

Podľa mňa závisí skôr od stavu bábätka ako od nemocnice. Moja sa narodila 32+1 1360g a bola mesiac v inkubátore. Vedela som, ze je zle, ze budu musiet skôr, ci neskôr vybrat, tak som sla týždeň predtým rovno do nemocnice, kde dajú bábätku 100% starostlivost, lebo maju aj vybavenie aj skúsenosti. Bohužiaľ mna po tyzdni prepustili domov a potom som za malou dochádzala.

gabu_lienka
13. feb 2020

Zalezi oc vybavenia nemocnice a stavu babatka. Napr. Piestany prevazaju predcasne narodene deti do Trnavy. Trnava ma vybavenu JiS pre taketo deticky ale ak by mali nejake zavaznejsie problemy tak prevazaju do BA alebo NZ. Cize vsetko zaviso od vybavenia nemocnice aj od stavu babatka