icon

Kedy sa začínajú podávať protilátky pri rozdielnych RF faktoroch?

jokas
24. jan 2013

ahojte, máme s manželom rozdielne krvné skupiny( ja mám -, manžel +). Nepamätám si, kedy lekár začal pri dcére, je to 8 rokov, ale teraz mi lekár zatial nič nepovedal.

tessbb
24. jan 2013

no neviem ako teraz ja som rodila už veľmi dávno. mám tri deti a po každom pôrode mi pichli protilátky koli buducemu tehotenstvu. neviem o tom že by sa nieco davalo pocas tehotenstva. Aj ty si musela dostať injekciu po prvom pôrode, takže pokoj...🙂

zajaciq
24. jan 2013

po porode, do 72 h., aj to len v pripade, ak sa zisti, ze dieta ma Rh+

zuzin78
24. jan 2013

Ahoj po porode ti urcite pichli injekciu ak dcerka mala iny RHako mas ty ,
My mame tiez rozdielne rh faktory ja mam negativny a mm pozitivny a obe dcerky maju pozitivne faktory
Pocas druheho tehotenstva a aj prveho mi stale sledovali protiatky v krvi, takze ti budu brat len krv a odtial to zistia ake mas protilatky🙂

sasikas
24. jan 2013

ako pise zajaciq, protilatky ti pichnu az po porode, aj to len v pripade ak bude mat babatko RH +.... 😉 ak bude mat RH faktor po tebe Rh - tak Ti ani pichat nebudu.... 😉

edita84
24. jan 2013

Ahoj mne prvú pichli ked som bola 18-20 tt presne si to nepamätám a potom po pôrode hned a ešte tuším 3 alebo 6 mesiacov po pôrode

kvetinka211
24. jan 2013

@jokas Zauzivana prax je ze az po porode pokial mas pocas tehotenstva negativne testy ... novsi pristup je taky, ze sa dava aj medzi 28-30tt preventivne aj v pripade ze testy su negativne. Ma to svoje pozitiva aj negativa (pozitiva: riziko problemov sa zminimalizuje negativa:ide o krvny derivat, je tam malicke riziko negativnej reakcie, testy mozu byt neskor falosne pozitivne na protilatky). Co som si ale zistila, pozitiva podania pripravku su vacsie nez negativa.
Neviem aky je oficialny postup, mne v sukromnom centre automaticky dali protilatky v 29tt, lekar co som mala predtym o tom ani nepocul ze by sa to mohlo dat uz pocas tehotenstva aj pri bezproblemovych zenach.

tinaki1275
24. jan 2013

ja som mala pocas prveho tehotenstva zrazu v 25 tyzdni zvysene protilatky ,aj ked predtym boli ok ,nikto dodnes nevie vysvetlit preco(nekrvacala som, nebola nikdy predtym tehotna) , ale na moju otazku ci sa pocas tehotenstva nepichaju mi povedali ze to uz nema vyznam .. len to sledovali kazdy tyzden a kedze sa nezvysovali tak som dostala injekciu az po porode.. ak mas @kvetinka211 nejake extra info o tom hod mi link zaujima ma to ,,kedze ja som sa informovala kade tade po zahranici a nikto mi injekciu neodporucil ..

asinka266
19. feb 2013

ahoj,ja som tehu uz 3x,protilatky mi pichli vzdy po porode..pocas tehu ich sledovali,ale vzdy boli ok..

barcelona94901
19. feb 2013

počas tehu sledovali,mne napríklad brali krv aj tri krát po sebe v priebehu jedného týždna,pretože sa to nedalo ani zistiť,také výsledky /nevýsledky mi vychádzali.. vraj sa výnimočne stáva,aj mi primárka hovorila,že koľko žien v % ,ale si to už nepamatám,mne pichli tiež po porode,ako baby píšu ,neboj,netreba sa plašiť 🙂

saranata
19. feb 2013

ja som RH neg ,manzel poz, protilatky mi vzdy vybehli, po porode som rhegu nedostala kedze všetky tri deti maju rh faktor po mne tak nebolo treba
neboj budu ta sledovat, v dnešnej dobe to nie je problem 😉 ak bola dcera rh poz. určite si dostala injekciu po porode.

anniera
19. feb 2013

Som RH - a manžel RH +. Prvé tehu - OK, dieťa sa narodilo RH - .Žiadna injekcia sa nekonala. Pri druhom tehu si môj pôrodník zmyslel že mi pichne protilátky asi v polovici tehotenstva (presne si to nepamätám) a vtedy sa začal kolotoč mojich problémov. Začali sa mi ukazovať veľké protilátky, titer neustále stúpal. Bola som neustálym návštevníkom hematologickej ambulancie. Môj lekár mi pokazil celé tehotenstvo. Nútil ma na cisársky rez, chcel predčasne ukončiť tehotenstvo. Na vlastné riziko som odmietla. Potiahla som to až do 38tt a vtedy mi vyvolávali pôrod. Ak niekto zažil hamiltonov hmat, tak si asi vie predstaviť ako strašne to bolí. Robili mi ho asi 20x denne, 9 tabletiek na vyvolanie, kým sa im podarilo rozbehnúť pôrodnú činnosť tak že som o 2 dni konečne porodila. Všetko to bolo úplne zbytočné!!! Moje dieťa malo krvnú skupinu Rh negatív! Čiže protilátky boli jedine z tej injekcie ktorú mi doktor pichol a aj na to nemal žiadny dôvod! V nemocnici sa ma dokonca pýtali či nechcem podať trestné oznámenie. Nechcem. V živote ho nechcem vidieť! Moje najkrajšie tehotenstvo mi pokazil jednou zbytočnou injekciou a miesto toho aby som si to užila a prirodzene porodila, tak som bola v neustálom strese a behala po lekároch ako idiot. Trápili ma krvnými odbermi aj 2x za týždeň,. mala som toho všetkého plné zuby. Takmer som skončila na psychiatrii. Dobre si overte, spýtajte sa aj iných odborníkov, predtým než do seba dáte dačo pichnúť!!! Ja som bola sprostá a dôverovala som lekárovi....

sukienka777
12. mar 2017

@zuzin78 zuzi a protilatky ti kolkokrat brali a mala si vzdy negativne? robili kvoli tomu aj ultrazvuky a amnio?

zuzin78
12. mar 2017

@sukienka777 Ahoj. Juj uz to je par rockov ,co som bola druhykrat tehotna 🙂 ,ale krv na protilatky mi brali skoro stale. a vzdy som ich mala negativne.
Amio sa berie ak sa nieco doktorovi nieco nezda na sone.,alebo ti vyndu zle triple testy.