Ketóny v moči počas tehotenstva
Ahoj prosím vás - mám GDM s hodnotou cca 5,3 ráno a zvyšné sú úplne ok po jedle …
Ráno v moci sa mi objavujú ketony zvyčajne na + , počas dňa už nie ( máte to aj vy tehotné tak?)
5,3 mmol glycaemia ráno na lacno I tehotnej je Vela. U Nas muselo byt pod 3,5 mmol.
5,3 mmol glycaemia ráno na lacno I tehotnej je Vela. U Nas muselo byt pod 3,5 mmol.
@oslo1 netrepte pod 3,5 si asi mýlite
Ketony v moci su uplne bezne, hlavne ked su na jeden krizik a hlavne ak sa vyskytuju len rano - su sposobene tym, ze si v noci nepila a mas “hustejsi” moc. Gly nalacno by mala byt (uvadza sa rozne…) pod 5,1-5,3. Takze ziadna pohroma 🙂
autorka, ty netrep
Ja som si tehotensku cukrovku dobre odsrala a tiez som si myslela, ze ked som mala krasnych 4,1 nalocno, ze super.
Pravda bola ina a zacal sa kolotoc, lekar, MW, dietolog, sedenia, vyvolanie porodu a podobne.
Tiez som sa ohradila (som zdravotna sestra s vyse 20 rocnnou praxou), ze vsak to neni normalne dosiahnut. No asi je.
Potom som to aj riesila s normalnou diabetologickou sestrou a ta mi hovori, no vies, u tehotnych to je velmi prisne.
Vestky hentie stresy. dnes sa vie, ze zeny, ktore prekonali IVF maju vysoku sancu dostat gestacny diabetes. Vtedy to vedela aj moja MW, co ma prijimala do nemocnice, a ta musim povedat bola jedina, co ma ukludnila.
autorka, ty netrep
Ja som si tehotensku cukrovku dobre odsrala a tiez som si myslela, ze ked som mala krasnych 4,1 nalocno, ze super.
Pravda bola ina a zacal sa kolotoc, lekar, MW, dietolog, sedenia, vyvolanie porodu a podobne.
Tiez som sa ohradila (som zdravotna sestra s vyse 20 rocnnou praxou), ze vsak to neni normalne dosiahnut. No asi je.
Potom som to aj riesila s normalnou diabetologickou sestrou a ta mi hovori, no vies, u tehotnych to je velmi prisne.
Vestky hentie stresy. dnes sa vie, ze zeny, ktore prekonali IVF maju vysoku sancu dostat gestacny diabetes. Vtedy to vedela aj moja MW, co ma prijimala do nemocnice, a ta musim povedat bola jedina, co ma ukludnila.
@oslo1 asi si mýlite hodnoty a bolo to už pekne davno 🙂 už vám to tu nie jedna matka napísala …
autorka, ty netrep
@oslo1 nemylis si to s TSH? glykemia pod 3,5 je predsa na hranici hypoglykemie to nie je ok hodnota pre tehotnu
Nie, nemylim si hodnoty, tiez som SA mad tym pozastavovala a dostala som odpoved , Aku som vam napisala. Tak to acceptujte a nerobte Tu zo mna cloveka, co Tara do vetra.
Ja viem, ze glycaemia pod 3,5 je hypo, denne podavam insuliny dospelym ludom.
Nie, nemylim si hodnoty, tiez som SA mad tym pozastavovala a dostala som odpoved , Aku som vam napisala. Tak to acceptujte a nerobte Tu zo mna cloveka, co Tara do vetra.
Ja viem, ze glycaemia pod 3,5 je hypo, denne podavam insuliny dospelym ludom.
@oslo1 takze ti vravis ze v UK odporucaju aby tehotne boli v hypoglykemii ? to naozaj ? je niekde aj relevantny zdroj na internete?
lebo hypoglykemia nie je sranda a ani hypoglykemicky sok ved to moze skoncit smrtou
@oslo1 takze ti vravis ze v UK odporucaju aby tehotne boli v hypoglykemii ? to naozaj ? je niekde aj relevantny zdroj na internete?
lebo hypoglykemia nie je sranda a ani hypoglykemicky sok ved to moze skoncit smrtou
@mamina7070
Neviem, Ake su guidelines v UK, nie som MW.
Tiez som SA mad tym pozastavovala a nebola som nadsena, hlavne po tom, ked moja community mw si z nicoho nerobila tazku hlavu a potom zrazu rychli do nemocnice a tam panika stress.
Takze naozaj neviem, tehotenstvo som mala iba jedno a aj to IVF. Uz btedy mi povedali v nemocnici, ze gestacny diabetes je vdaka IVF u mna. Uz to bolo aj publikovane a ked som to minule hovorlila diabetes nurse , tak ta o tom nevedela.
Btedy som to neriesila a teraz ma to uz vobec nezaujima.
Teraz som pozerala, ale su guidelines, ale to su teraz.
Toto SA stale meni, co pred doma rokmi Bola norma, dnes uz noe je.

Ketony v moci sa o objavuju aj u netehotnych po nejakom case bez jedla, u kazdeho individualne. Je to normalne, nerob si z toho stres.