icon

Kľudový režim v 29. týždni

21. mar 2021

Caute mile mamičky som v 29 týždni... Od 20 týždňa som pre občasné tvrdnutie bruška PN... Bojim sa korony, nikde nechodím... Robila som na covid odd do 10 týždňa tehotenstva, potom som bola iba pri dokumentoch... Ked som videla tie rtg pľúc tých pacientov a mladých pacientov, povedala som si, ze to nie je ta korona s ktorou sa to celé začalo... No ale k veci je tu mamicka co ste vela nechodili, necvicili a napriek tomu ste rodila normálne? Ja akoze len po byte sa pohybujem,upratujem cca 3000 kroky denne... Viem, je to málo v robote som mala cez 20 000 krokov za službu... Bojim sa aj na prechádzku ísť, jednak vychádzky mám a vtedy práve o takom case sa mi nechce chodiť po vonku... Strašia ma, ze musim chodiť a cvičiť, lebo budem mat ťažký pôrod... Takže mám sa dat do pohybu tie posledne týždne? Podla mna to nema nijaky súvis ked sa mam potrhat tak sa potrham tak ci onak... Ked mam mat ľahký pôrod tak budem mat a ked nie tak nie... Napriek cvičeniu, chodenie atd atd... Poznám fitnesky co dobre pred porodom nenali tehličky na brucho, vkuse v pohybe, cbiky a i tak bud isli na cisársky lebo nemohli rodiť alebo ked rodili tak ťažký pôrod mali a do poslednej chvíli cvičili... Prvý dôvod, je bojim sa korony a nemam chuť sa prechádzať s rúškom... Moja sestra so svogrom to vobku dostali na čerstvom vzduchu... Nikdy neviete

malicka_mysicka
21. mar 2021

Ja som prve teho lezala uplne od zaciatku az do 36tt, stale som krvacala a potom som sa zase skoro otvarala. Porod som mala bezproblemovy za hodinku a mala som len par kozmetickych stehov, ziadny nastrih. O nejakom aniballe som ani neuvazovala 🤣 Takze o tom to urcite nie je, hlavne bud v pohode a tes sa na babatko.

ab727
21. mar 2021

Ahoj moja sestra mala tvrdnutie brucha a dokonca s tým ležala v nemocnici,mala nariadený kľudový režim 11 týždňov v podstate len ležala...inak som ten istý týždeň ako ty,tiež som na PN,tiež mám vychádzky a nikam nechodím.Som na rizikovom a ešte sa nakaziť tým covidom mi fakt k šťastiu nechýba...ja budem mať síce plánovanú sekciu,ale čo som čítala tak si tu baby dosť chvália ten aniball...no ale ako píše baba vyššie mala pôrod aj bez neho bez problémov,takže ťažko povedať.Ale myslím,že by si sa tým vôbec nemala stresovať🙂

autor
21. mar 2021

@malicka_mysicka ďakujem... 💙❤️💜 Lebo akože všetci ci som normálna, ze mam nieco robiť, ze musim veľa chodiť a si myslím a co ma spoločne chodenie s pôrodom, viem, ze ked uz su po termíne, tak v našej nemocnici chodia tehotné po schodoch hore dole... ... Hýbať sa, dýchať čerstvý vzduch... No nebudem, bojím sa korony... A v respiratore sa nedá prechádzať...

ivka21
21. mar 2021

Sme v rovnakom týždni ja mam zlomenú nohu tak tiež toho moc nenachodim. Ale teda o cisárskom vôbec neuvažujú doktori. S prvým som bola tiež na PN a porodila som normálne tiež som mala nejaké komplikácie. Neviem teda ci pomáha chôdza ale teda ja som si dávala čaj z listu malinika a lanové semiačka a porodila som bez nastrihu teraz sa tiež chystám ale tuším až od 36 týždňa sa pije.

autor
21. mar 2021

@ab727 ale tak nase mamky, babky bez anibalu porodili a tu su 🤣 len ja nechcem cisársky, len sa musím asi rozhýbať isto kus.... Vonku doteraz bolo hrozne počasie a zas zababusena sa prechádzať a sama ako chora tava... No ale tak ide jar, tak snáď na 2 h pojdem sa prejsť ked bude teplejšie.... A ty kde ideš na tu sekciu plánovanú... Východ si?

ab727
21. mar 2021

Veď jasné aj moja mama nás mala dvoch KP a tu sme aj my aj ona🤣tak zasa trocha sa hýbať asi nieje na škodu,len si sleduj to tvrdnutie.No áno ja som z Ke,ale ja mám na cisáraky diagnózy a jeden už mám za sebou🙂

ivanka12311
21. mar 2021

Aj mne tvrdlo v tehotenste pri prvom dieťatku.... Brala som aj vysoké dávky magnézia nepomohlo musela som ísť na infúzie do nemocnice...3x od 5mes.som ležala na infuziachvpocas tehotenstva...pomohlo nakoniec som aj prenášala skoro 2tt 🤣😃a pôrod bol vyvolaný

malicka_mysicka
21. mar 2021

Vobec to neries, ja som teraz zase tehotna (zajtra koncim 39tt), krcok od 29tt mam spotrebovany a mala nalieha hlavickou, teraz sa uz aj snazim chodit aby sa to rozbehlo ale nevladzem a vlastne vobec to uz neriesim ani nesilim. Ked je pekne idem na chvilku von, prejdem kusok po schodoch ale ziadne vykony. Ale pijem od 36tt caje na ulahcenie porodu, ostruzinu malinovu, alchemilku a lanove semienka, tak snad to bude v pohode 🙂

janezz
21. mar 2021

Nerieš "odborníkov" z rodiny a okolia. Ja som tiež 29tt a ležím, lebo mam problémy s krčkom, tieto iste problémy som mala aj v prvom tehu a rodila som 2 dni pred TP. Teraz ležím už 3 týždne v nemocnici a nesmiem nikde, všetko mi nosia na izbu. Buď v kľude, vôbec to nie je o pohybe, ale na to tvrdnutie si dávaj pozor to nie je sranda.

petamich
21. mar 2021

🙂 tieto babske reci, este stastie, ze taketo radodajne typy, ktore zrejme odrodili uz 1000 deti a na striedacku boli a neboli aktivne, aby to vedeli statisticky vyhodnotit sa v mojom okoli nevyskytuju :D by som ich niekam poslala...
to ako je clovek aktivny v tehotenstve absolutne nesuvisi s tym, aky bude mat porod :D za predpokladu, ze nerobis vaginalnu gymnastiku, vdaka tejto hypoteze by automaticky kazda neaktivna zena rodila cisarskym a uz len, ked to povies nahlas, to znie ako hlupost, ja ani na PN nie som, pracujem z domu a ked vecer zaklapnem laptop isto sa mi chce ist este prechadzat alebo sportovat, som rada, ze si dam sprchu a idem spat

saja1
21. mar 2021

Ja som 15 tyzdnov v podstate iba lezala, a porod kratky lahky prirodzeny, bez epi, uplne v pohode. Takze nenechaj sa vykolajit, bude ako bude, dobre bude 💜

zuzanka.zuzu
21. mar 2021

veď predsa najdôležitejšie je udržať bábo a nie hýbať sa, porodíš tak či tak, vôbec to od pohybu/nepohybu nezávisí

autor
21. mar 2021

Ďakujem vám...