Koľkokrát môžete ísť v tehotenstve na pohotovosť?
Ahojte koľko krát sa môže ísť na pohotovosť v tehotenstve keď som si není niečím istá a radšej chcem aby ma skontrolovali aj keď mám bolesti ? Je nejaký určený počet koľko krát tam môžem ísť ? Alebo napríklad ak som tam bola viac ako 5 krát tak si ma tam musia nechať ? Alebo to je podľa môjho stavu a podľa toho čo zistia z kontroly ?
V prvom tehotenstve ani raz, a to som mala rizikove tehotenstvo kvoli hroziacemu predcasnemu porodu. Raz som ale volala na gyn pohotovost, lebo som zacala spinit vecer po vysetreni. Ukludnili ma, ze je to ok a do rana to prestalo, tak som to dalej neriesila. V aktualnom tehotenstve som prave v 7. mesiaci a zatial som nebola na pohotovosti ani raz.
Chapem, ze v tehotenstve su rozne bolacky tela a clovek je vystresovany zo vsetkeho, najma ak sa jedna o prvorodicku alebo zenu po potratoch, ale ked si tam bola uz viac nez 5x, mozno by nebolo odveci sa zamysliet nad tym, ci to az moc neprezivas. Ale ked teda mas uz treti den hrozne bolesti, mala si dnes rano normalne naklusat neobjednana k svojmu gynekologovi, nech ta skontroluje, nielen volat.
Okolo 10tt na gyndu kvôli špineniu, krvácaniu, skončila som na rizikovom.
Okolo 24tt kvôli obrovským bolestiam, týždeň v nemocnici, zastavovanie pôrodu a potom už kľudový režim do pôrodu.
Tie bolesti v 24tt boli silnejšie ako kontrakcie pri pôrode.
Ak sa ti niečo nezdá, choď.
Mne vraveli, že radšej prísť zbytočne, ako ľutovať.
(Ale ak to máš už 3 dni, dávno si mala byť u svojho a nech ti urobí sono a pásy).
Ako si skončila nakoniec ?

V tehotenstve moze boliet aj zlcnik z tlaku dietata na organy alebo mozes dostat aj zlcnikovy zachvat. Ak robi tvoj obvodak zacolaj mu a posle ta na sono. Ak nerobi zavolaj na pohotovost a povedia ti ci mas prist na pohotovost alebo urgent ci uz gynekologicky alebo chirurgicky. Aj tehotna zena moze mat bezne tazkosti. Vela stastia.