Kombinovaný screening a riziko IUSG
Ahojte ženy, neviem či je tu rozobratá táto téma ale nedopátrala som sa zatiaľ. Aj preto sa chcem informovať aké máte skúsenosti s 1.Trimestrálnym screeningom. Mne vyšiel pozitívny výsledok na riziko IUGR (vnutromaternicova retardacia rastu plodu). Pani doktorka mi povedala že to nie je až takým prekvapením vzhľadom na moju výšku (147cm) a váhu (36 kg), avšak neviem o tom nič viac. Nájde sa tu niekto, kto by mi vedel poskytnúť info. ? Je dieťa ohrozené už teraz alebo je to možný predpoklad, že bude? Prípadne od akého obdobia by sa to mohlo prejaviť? Vopred ďakujem za Vaše rady. Som prvorodička a zo všetkého som maximálne “vyplašená”. 🙂
@veselo_neveselo Ďakujem veľmi pekne za odpoveď ❤️. Cítim sa vďaka nej a prečítaní článku oveľa lepšie 🙂.

Podla mna nemusis byt naplasena, ved si nizka a mala aj ty, tak zrejme aj babo bude 🙂
Iugr sa diagnostikuje po 20 tyzdni, ked je babo rastovo pod 10 percentilom, ale ani to nutnr neznamena, ze je nieco zle.
Pomoct sa tomu ale nijako neda, iba viac monitorovat, ale liecba na to nie je. Ak mas dobru stravu, priberas, tak zatial nie je dovod na paniku. Ak dr. nebola znepokojena, nemusis byt ani ty.
Precitaj tu, je to pekne zhrnute:
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/....