Komplikovaná extrakcia osmičky v 25. týždni

30. jan 2024

Ahojte mamičky. Od včera cítim ako sa mi derie von - rastie mi úplne krivo, tlačí kolmo na zuby. Bolí ma pol hlavy, ale je to stále znesiteľné..
Zubný chirurg mi to odmieta vybrať - mám skúsiť počkať či to neprejde - vraj osmičky rastú vo fázach a mohlo by to prejsť, a že to budeme riešiť po pôrode. Že ak to neprejde, tak to vyberie, ale bude to chcieť šitie, atb, a lieky na bolesť, čo je samozrejme riziko keďže som tehu.....
Bojím sa však že tam mám nejaký zápal :(
Prosím, čo mi radíte ? Mám len čakať ?
Cez noc ma to ani nebolelo, ani ráno, až behom doobedia to zase mierne začalo, ako som začala viac rozprávať a hýbať sa..

veronka1996
30. jan 2024

Či tam je zápal, to odhalí jedine RTG snímok. Tak nech Ti zubár spraví RTG (čudujem sa, že už nespravil) a potom zváži ďalšie kroky.

koniarova
30. jan 2024

Zápal by videl na RTG,presne ako píše
@veronka1996 .

autor
30. jan 2024

@veronka1996 A môžu mi urobiť rtg ? Vôbec mi to nenavrhli..

koniarova
30. jan 2024

Môžu.

autor
30. jan 2024

@koniarova A nie je to teda škodlivé ?

any3108
30. jan 2024

ja som pre tehotenstvo odložila extrakciu osmičky, tiež mi to stomatochirurg odmietol urobiť. Aktualne som v 18 tt, a zuby sa mi posúvajú lebo rastie krivo. Ale je to naozaj v etapach, dva dni cítim tlak a bolesť, týždeň dva je kľud. Tiež mi povedal, že mi ho vyberie, iba ak by som mala neznesiteľné bolesti. Takže je to na tebe, buď počkať alebo skúsiť osloviť iného stomatochirurga.

aiana24
30. jan 2024

Mne osmicky rastu uz roky, vzdy to je par dni neprijemne a potom mesiace nic. Da sa to zvladnut. Pockaj par dni ci to nezmizne, ak to boli prilis daj si lieky. Hm? Tiez by som do extrakcie nesla. A ani do RTG (aj ked zubny snimokje bezpecny vraj aj v tehu). Preco sa bojis ze je tam zapal? Pockaj tyzden a drzim palce ze dovtedy bolest zmizne a budes mat pokoj. Ak nezmizne tak potom zubara nahanaj.

patus_2
30. jan 2024

Myslím, že RTG ti v tehotenstve neurobia. Aspoň teda mňa sa stále zubár pýtal, či niesom tehotná. Nevie ti zubár zatiaľ pomôcť inak ako vytrhnutie? Mne dával dren a ešte mi narezal ďasno a prestalo to bolieť. Výplach samozrejme repikom, salviou a špeciálnou ústnou vodou, neviem či sa v tehotenstve môže.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre