icon

Kontakt s dieťaťom očkovaným MMR v tehotenstve

verustekmalicky
15. jún 2016

Ahojte, zaujimalo by ma, či má niekto skusenosť s tým, že bolo v kontakte s dieťatkom očkovaným MMR vakcínou v tehotenstve a či mal niekto následky. Bojim sa, kedže je to živá vakcína, či nieje možné, dostať ružienku, ktorá je v tehotenstve nebezpečná. Poprosím, nechcem domnienky a teoretizovanie, ale skutočne by ma zaujimali najmä príspevkyy žien, ktorých dieta bolo počas tehu zaočkované touto vakcínou a mali alebo nemali s tým problem, či maju zdravé dieťatko, čo mali v brušku.
Ešte Vás poprosím nezosmiešnovať - že čo sa to pýtam - no pýtam sa, lebo sa bojím a chcem vedieť aké je realne riziko, že by sa niečo mohlo stať. Ďakujem 🙂

Strana
z2
monilik
17. jún 2016

@verustekmalicky ano, tak, a maximum je v cca 11. den - preto aj neziaduce ucinky (horucka, vysyp) sa objavuju zvycajne na 11. den po ockovani (som sa stretla s pediatrickou, tak mi to ozrejmila 😀
takze my sme uz po MMRke, na 11. den sme nemali nic, teraz je uz 24. den a drobec ma od vcera sople a zacina kaslat 😠 ale necudujem sa, lebo je teraz hrozne vela chorob aj u nas v nemocnici na detskom maju vraj plne stavy 😕

verustekmalicky
autor
17. jún 2016

@monilik tak skoré uzdravenie prajem 😉

monilik
17. jún 2016

@verustekmalicky dakujeme 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
monilik
23. mar 2017
peter952