icon

Kontrakcie pri potrate dva roky po cisárskom

emao
24. máj 2017

Mám surnu otázku, pred tým ako začnete urážať a odsudzovať, tak sa zamyslite, že nie vždy sa dá všetko ľahko vyriešiť..

Zistila som, že som tehotná, ale z osobných dôvodov a plus zlej skúsenosti s predchádzajúcimi dvoma porodmi a tehotenstvom, bojím sa ísť na ďalšiu sekciu, som sa rozhodla pre potratove tabletky, ktoré sú u nás dostupné a setrnejsie ako chirurgický potrat..moja,otázka znie, som dva,roky po sekcii a nakoľko pri potrate nastanú kontrakcie, či sa mi môže jazva roztrhnúť??
Najradšej by som počula odpovede od,tých, ktoré mali potrat po cisárskom..na bolesti a tak ..
Ďakujem za pochopenie

Strana
z3
nini1010
25. máj 2017

@emao A ty si myslis naozaj ze niekto kto uzije takuto tabletku by isiel este pisat pozitivnu recenziu na web a dakoval?ohlupla si?skus len trosku porozmyslat.sama doma planovane potratit to chce naizaj stratu akejkolvek chrbtovej kosti a zdraveho rozumu.

mell_j
25. máj 2017

@slunce3 Adi prosím ta vidíš ze autorka je silno vnímavá lebo verí recenziam na stránke.. No koment..
@emao Ak chceš ohrozovať vlastný život daj si tabletocku poznám 2 prípady co to užili. Jedna skoro zomrela a musela podstúpiť operáciu okamžite !! A druhý prípad si spustil pôrod s potratom samozrejme ze lekári na to prišli a tiež skoro zomrela a okrem iného sa bude mat nejaké právne následky z toho.. V CR je to povolené a vieš koľko lekárov to predpise? Možno 2 prípady za 2 roky.. Nikto si to nechce zobrať na svedomie
Good luck snáď aj napíšeš ako si dopadla

janka54321
25. máj 2017

@emao ako ked tak strasne veris internetovemu predajcovi, tak sa spytaj rovno jeho, ako moze tvoja jazva po CS ,,zareagovat" na podanie ich potratovych tabletiek...lebo ak je to take bezpecne, tak predajca musi mat k dispozicii studiu, ktora vie na tvoju otazku odpoved...v tom pripade ta nazor a skusenosti zien na tomto diskusnom fore vobec nemusia zaujimat...takze pekne im napis a ,,hod" sem printscrin...aby si v buducnosti dalsim zenam usetrila cas zakladanym podobnej tematiky...ako bud si troll, alebo si vazne tak naivna...a nehnevaj sa doslova blba a nezodpovedna voci svojmu zdraviu a zivotu tvojich deti

slunce3
26. máj 2017

@mell_j mne to pride ze sa niekto nudi opat. Nwverim ze je toto naozaj

emao
autor
26. máj 2017

@anicka5205 ak by som mala možnosť na odporucania lekárov si vybrať medzi tabletkami a chirurgickym potratom, určite by som si vybrala tabletky..
Sú setrnejsie aj k telu aj k plodu.
Ja po rozhovore s mojou doktorkou musím ísť na chirurgický potrat

emao
autor
26. máj 2017

@janka54321 adminovi som písala, no odpovede som sa zatiaľ nedočkala, preto som písala sem. Najprv som písala aj do gyn.poradní, ale nakoľko ani tam som sa odpovede nedočkala, tak posledná voľba bola modrý koník, kde som nechcela písať a ani som nemala, pretože, tak ako to bolo pred tromi rokmi, tak sú tu stále zatrpknute mamičky, ktoré sa nudia a nemajú čo robiť, tak reagujú na každú diskusiu a osocuju každú, ktorá má vážny problém, do ktorého sa oni nevyznaju, ale len aby museli niečo napísať..
Raz som si už účet na modrom koniku zrušila a asi to urobím znova..a aby som si ho tu urobila aj tretí krát, tak by som musela byť zakomplexovana a totálne znudena....
Ešte k pptratovym tabletkam, aby si pochopila, prečo som chcela užiť práve tie, dôvod bol ten, že su setrnejsie pre telo aj pre plod a nejedno video som videla dodetajlov ako prebieha potrat, že plod v maternici doslova strihá a po kuskoch vyťahuje von a je to pre mňa neľudské..keby môžem, dieťa si nechám, ale som po dvoch sekciách a bolo mi povedané, že ďalší bude rizikový, dokonca v druhom tehotenstve už keď ma operovali, mi doktorka, ktorá ma operovala, povedala, že sa mi trhala jazva a len tak tak, že sa nerozyrhla, nepotrebujem to zažiť znova a mám tu už dve narodené deti, ktoré potrebujú matku..
K ostatným komentárom sa nebudem vyjadrovať, pretože nemám za potrebu diskutovať s niekým, kto si bude stále opakovať to isté, iba somariny a mudrovat, len aby zaujal..

A EŠTE DODAM, ŽE UŽ MÔŽETE PRESTAŤ KOMENTOVAŤ TÚTO TÉMU, PRETOŽE PO ROZHOVORE S DOKTORKOU A NA JEJ ODPORÚČANIE IDEM NA NORMÁLNU INTERUPCIU, takže viac ja toto nebudem ďalej rozoberať, ale samozrejme táto téma sa bude rozoberať ešte minimálne týždeň, lebo ešte treba osocovat....

emao
autor
26. máj 2017

@janka54321 admin stránky na potratove tabletky odpísal, už som to nečakala, ale pre istotu som sa pozrela.
Ale aj tak dodávam, že o tabletkach už nebudem rozmýšľať. Pretože jasné že aj ja mám pochybnosti.

majusqa77
26. máj 2017

@emao poziadaj adminky o zamknutie

kristinka86
26. máj 2017

@emao Pozri. Mne povedal pôrodník aj moja gynekologička po 2 SC, že tretie tehu neodporúčajú. Ostala som tehu, nešla som na potrat, práve som uspala svoju najmenšiu dcérku, ktorá ma 7 mesiacov. Po 2SC sa mi tiež trhala maternica, pôrodník povedal, že mi ju doslova museli dvaja látať a napriek tomu som donosila maličkú do 37tt. Je zdravá, krásna a ja som tiež OK. Nevravím, ku koncu to bolo náročnejšie, najmä popri ďalších dvoch deťoch, pričom som ostala tehu 13mesiacov po 2SC, čiže podstatne skôr ako Ty. V dnešnej dobe vedia ženu krásne odsledovať a v prípade nejakého rizika aj patrične riešiť..To je len moja osobná skúsenosť...

mell_j
26. máj 2017

@emao myslim ze si si dobre vybrala medzi tymito dvomi moznostami.. keby som naozaj nepoznala tie pripady tak by som ti to nepisala. Nie je to setrne vobec a velmi nebezpecne a bolestive niekolko dni. Chapem ze tabletka je mozno lacnejsia ale neriskuj svoje zdravie mas len jedno

emao
autor
26. máj 2017

@mell_j nie kvôli financiam som chcela tabletky, ale ako som spomínala, že viem dodetajlov ako prebieha chirurgický potrat a možné následky..
Ale áno idem naň
Možno o pár rokov tu bude rovnaká diskusia, kedy budú tabletky plne legálne aj SR a niekto sa bude pýtať, ktorý spôsob potratu si vybrať a ako to tu na koníku chodí, tak mamičky, ktoré tu písali proti tabletkam, tak budú proti interupcii a budú za tabletky, pretože už budú známe aj na SR.
Môj názor

anicka5205
1. jún 2017

@henikav v ktorom si bola týždni ked si brala tabletku? No už je neskoro. Dnes som bola na klinike uz. Prvu tabletku mám za sebou.

anicka5205
1. jún 2017

@emao tak dnes som bola na klinike. Som iba v 6tom týždni tak mi podali tabletku. No samozrejme som najskôr musela odpovedat na veľa otazok. A nakoľko nemám žiadne zdravotne problémy ani v mojej rodine niesu tak mi urobili ešte test na zelezo v krvi. Musi byt minimálne 7. Mala som 8 takže všetko v poriadku. Teraz mám mierne bolesti v podbrusku.
Embryo ma 2mm takže ani keby som ho chcela vidieť tak ho neuvidím.
Inak Ta klinika kde som bola funguje od roku 1971. Každý rok tam vykonaju 2000 interupcii. Takže skúsenosti majú veľa. A k tomu zivotnemu stylu. Mám tašku fyzicku prácu. Fajcim 2 krabicky denne. Uzivam tvrde drogy. Cez vikendy si dam drink. Ked budem chciet dieťa, tak najskôr musím byť minimálne rok cista. Bývam v podnajme. Priateľ ma veľa financnych problemov. Rodina je na Slovensku, ja som v zahraničí. A na SVK sa už nevratim. Možno teraz niektorý pochopia prečo si drobca nemôžem nechat

anicka5205
1. jún 2017

Tažku tie tašku sorry

emao
autor
2. jún 2017

@anicka5205 tak predpokladám, že potrat prebehol bez komplikácií. a asi to neboli tie tabletky, ktoré ti dali, čo som ja spomínala, či nevieš??

anicka5205
2. jún 2017

@emao tie tabletky. Včera mi dali prvu a zajtra mám tu na vyvolanie kontrakcii. Tak zajtra uvidím ako to dopadne. Trochu sa bojím po tom co niektorý ľudia o nich pisu. No keby to bolo niečo zle tak by mi ich neodporucili

henikav
2. jún 2017

@anicka5205 hlavne nebud sama a nekupuj vlozky, ale detske plienky rovno. Pytala si sa v ktorom tyzdni som brala ja, bola som asi 7-8 tyzdnov tehotna, ale babatku nikdy nenabehlo srdiecko prestalo sa vyvijat hned na zaciatku, takze tehotenstvo nebolo take pokrocile

emao
autor
2. jún 2017

@anicka5205 tak držím palce, aby to prebehlo bez problemov a potom napíš tvoju skúsenosť..

anicka5205
3. jún 2017

@emao no už je to za mnou.
Tak vo stvrtok som brala tu prvú tabletku. Bola som z toho taká unavená, celý deň som prespala. V piatok som mala také pichanie v podbrusku pri kazdom pohybu tak som ani do práce nešla. Hrozne som sa bála soboty/dneska. O 9:30 som zaviedla tie druhé tabletky. Mala som pocit ze budem zvracat no nič. Cítila som trochu tlak ako ked treba ist na toaletu. No sla som spať. O 12:30 som są zobudila a sla na toaletu. Zrazu som zacitila ako mi tam niečo preletelo. Pozrela som a bola to veľká zrazenina krvy. Potom som krvacala. 10 minút neskôr som si sla vymenit vlozku a vtedy to zo mna vyslo. Bol to ten vacok. Plod som nevidela. Vacok vysiel celý. Teraz krvacam no nieje to bolestive ani extra silne. Ako silna menstruacia. Nič viac. Bola som taká vystrasena do všetkého co som o tom čítala. Ale nič z toho nebola pravda. Bolo to bezbolestne, bez silneho krvacania, bez kontrakcii. Takže za mňa velke plus. Ale samozrejme treba byť pod dozorom lekara a zdravotne byť na tom dobre. Teraz sa cítim trochu unavene. Idem si lahnut no vecer bude určite všetko okey. Toľko moje skúsenosti.

anicka5205
3. jún 2017

Inak preventive som si ráno o 9:30 vzala 2 Tomapyriny. Možno to trochu pomohlo ze som nemala bolesti. Neviem.

michalajulka
3. jún 2017

"Velke plus"??? Veď si zabila svoje dieťa!!! 😢

anicka5205
3. jún 2017

@michalajulka záleží od uhla pohľadu. V 6tom týždni to ešte nieje dieťa ale embryo. A druhá vec, uzivala som pravidelne kokain a amfetamin. Fajcim 2 krabicky denne. Prečo by to male nevinne dieťa malo mať zniceny zivot? Samozrejme cítim ten pocit prazdna. Placem pri pohľade na fotku ultrazvuku. Viem ze som urobila chybu. Ale nie vtedy ked som si zobrala tu tabletku ale vtedy ked som do seba dávala to svinstvo.

judithd85
4. jún 2017

Boze dobrotivy, vrazda v priamom prenose ako z poznamkoveho bloku...je mi z toho na vracanie. Ale babatko (ano babatko s telom a dusou) je uz ako maly anjel v nebi a modli sa za svoju maminku, lebo ju aj napriek tomu lubi...

Strana
z3