Kontrola krčku
zienky ako gynekolog kontroluje na poradni ci je krcok v poriadku? ci sa neotvara? ultrazvukom ?
hmatom v akom stave je a ultrazvukom môže merať napr. koľko má cm
Palpacne a ked je palpacne ok sono uz vaginalne dalej nerobi...ak sa nieco nezda tak vaginalne sono/cervikometria/
@miskamicha ako kde. Napr. moja stará gyn nikdy nekontrolovala krcok, za celé tehu ani až.. Teraz mám novú gyn a ta kontroluje zakaždým aj sonom aj rukou.. Jeden povie že radšej sa tam nesprtat a druhý zase kontroluje stále. Tak ako zo všetkým sa ich názory líšia
@barus26 jasne je to tak. Ale napr v 24tt je lepsie krcok skontrolovat...ako nechat tak a potom je z tojo predcasny porod. Moj dr ak nahmata krcok palpacne tak je iste ze dlzka je ok 🙂 ak nie tak pouzije sono. Ale od 30 tt mi kontrolival krcok aj palpacne aj sonom kazde dva tyzdne. Jasne ze lepsie sa je jesprtat ale ked to urobi jemne setrne a cistymi rukavicami nevidim problem 🙂 ja napr.cakam teraz dvojcata a neodisla by som z ordinacie kym nepozrie krcok
@miskamicha ja som tiež za to aby sa to kontrolovalo a som oveľa kludnejsia pri tejto dr. že to skontroluje.

Kontroluje stale, hmatom