icon

Kontroly štítnej žľazy v tehotenstve

markara
14. apr 2025

Ahojte, idem si po radu. V roku 2022 mi našli v centre zvýšený hormón AntiTPO, mierne, ale mala som si to dať dovysetrit o edokrinologa, že ak otehotniem tak štítka bude pracovať za dvoch, tak nech sme na to pripravení. U Endokrinologa v roku 2024 všetko v poriadku a kontrola v prípade gravidity. Keď som otehotnela znova som šla a zas všetko v poriadku. Veľmi sa teším ale zas chce kontrolu o ďalších pár týždňov, a už ma nebaví cestovať hodinu a pól najprv kvôli krvi a druhý deň kvôli 5 minútam s dr aby mi povedala že je všetko ok. Navyše naposledy som mala na ceste aj nehodu, tak rozmýšľam kadejako ako tam neísť.
Ak by nebolo dačo so štítnou v poriadku nespozorovali by som to nejako? Gynekologička by mi nedala dajake echo že treba ísť k endokrinológovi, že dačo vyšlo v krvi?

dixitka
14. apr 2025

@markara koncom prvého trimestra sa berie na gyn. poradni krv, kedy kontrolujú aj hormóny štítnej žľazy. Potom myslím už nie. Ale ako máš endokrinológa ďaleko, pozri labáky, kam môžeš ísť ako samoplatca (napr. medirex), alebo sa spýtaj všeobecného, či ti nemôže spraviť odber on - tam sú nejaké podmienky, možno môže len raz za rok alebo čo, neviem. Ale moja mama tak chodila kedysi - a na endokrinológiu potom šla už len s výsledkami, keďže tiež to mala ďalej.

kvietok1233
14. apr 2025

@markara skús sa dohodnúť s lekarkou, že si zavoláš o výsledky ak bude všetko ok, nemusíš chodiť ak bude treba prides.

veselo_neveselo
15. apr 2025

To, ze ti nepracuje stitna v poriadku nepocitis vcas. Ked uz to budes citit, a nebude sa to dat pripisat tehotenstvu, tak uz bude neskoro a dieta uz budes mat retardovane. Takze sa s tym nezahravat.

Na krv urcite chod, a Dr nech ti vysledky bud zavola, alebo posle, nech tam ten druhykrat nemusis ist ak je vsetko v poriadku.

rubi007
16. apr 2025

@markara ja sa liecim na stitnu zlazu, takze ja som chodila kazde 4 tyzdne na odbery... vy zistite ako ste na tom z odberu gynekologa a ten urci dalsi postup 🙂)