Kopanie - pohyby okolo krčku

31. máj 2023

Ahojte som momentálne 24/25tt a už asi tretí alebo štvrtý deň cítim akoby kopance zvnútra smerom ku konečníku a najnovšie aj akoby smerom ku krčku a vaginálnemu otvoru. Ja viem že to znie zvláštne a je mi jasné že bábätko nemôže len tak odtiaľ vypadnúť ale je to sem tam presne taký pocit akoby každú chvíľu chcelo vypadnúť von. Placentu mám vpredu a raz som sa stretla s názorom že v takom prípade je bábätko nižšie a tie pohyby ozaj tak cítiť ale chcela som sa opýtať či to mávajú viaceré a či to treba nejako riešiť s lekárkou. Na poradni som bola naposledy pred týždňom a kŕčok bol zatvorený bábätko bolo otočené hlavou dole. V rodine máme viac prípadov predčasne narodených detí tak som z toho trochu viac nervózna.

anonymnasnazilka
31. máj 2023

Ja som take kopance/stuchance mala, ale az tak ku koncu tehotenstva a dost silne.. no neotvarala som sa vtedy, obe deti som prenasala. drzim palce!

floki1994
31. máj 2023

Ja som to mala presne v 24-25tt...tiez placenta vpredu...obcas som mala pocit ze idem rodit 🙈 ze sa male odtial vykope...bola som s tym aj u lekarky...tiez krcok zatvoreny, 46mm....povedala mi ze babatko zacina naberat na vahe a sile a preto sa to deje...vykladaj nohy a magnezko ...mne to asi po 10 dnoch preslo...potom zas lepsie a obcas opat 🤔 zaciname 33tt tak hadam to uz vydrzi pekne 🙂

autor
31. máj 2023

Ďakujem že ste ma tak ukľudnili, som rada že v tom nie som sama a že to neznamená problém 😊

negymama
31. máj 2023

nemusi to byt problem, moj najmladsi syn bol tak ulozeny ze ruckou ma udieral do krcka, ale az tak posledny mesiac pred porodom. nakoniec sa tak aj narodil - s rukou vztycenou vedla hlavy. 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre