icon

Kŕče pod rebrami v 24. týždni

nina24888
6. apr 2021

Ahojte, prosím vás nemáte niekto skúsenosť? 3 dni mam vždy na večer a v noci kŕče pod rebrami smerom dole a po bokoch. Neviete z čoho by to mohlo byt? Je to dosť bolestivé aj na dotyk a neviem sa ani vystrieť vtedy poriadne... V lekárni mi dali espumisan a poprípade hylak si mam dať, beriem aj magnerot no nie vždy to úplne pomôže. Neviem či to ma niečo s trávením, plynatosťou alebo čo, ale Žlčník by to nemal byt, to su bolesti vraj na pravej strane. Ďakujem za každú odpoved/skúsenosť 😊

sofiapp
6. apr 2021

Ja síce dieťa nemám ale kamarátka mala rovnaký problém a gynekologička jej povedala, že sa jej naťahuje bruško - zrovna vtedy jej začalo rásť aj tam pod rebrami a bola ok, ďalej neriešili :/

bagre
6. apr 2021

no neviem ja keď mám dobre rozbehnutý žlč.záchvat tak to vyzerá presne tak - vtedy je jedno ako sa uložím, nezaberá nič, ani dýchať poriadne, ani sa vystrieť, - akoby ma zvierali kovovou obručou. Raz som to mala ako tehotná, len som nevedela čo to je tak som len v bolestiach prečkala kým to prešlo

nina24888
autor
7. apr 2021

@sofiapp najprv to napadlo aj mne, ale zdá sa mi to ešte skoro a hlavne pohyby cítim tak pod pupkom, takze sa mi to zdá ešte skoro aby bolo tak vysoko už 😬 ale ďakujem 😊

nina24888
autor
7. apr 2021

@bagre to vážne? A len Vám to samé prešlo nijak sa to neriešilo ?

bagre
7. apr 2021

prešlo to samé, ale trvalo to pár hodín. Keďže sa to stalo v tehotenstve len raz, tak som to neriešila. Potom sa to vyskytlo sporadicky za 8 rokov cca 3-4x. Ale minulý rok sa frekvencia zvýšila, a sono odhalilo žlčník plný veľkých kameňov ☹ Ja som si to až spätne dala do súvisu, vtedy ma to nenapadlo. Ale tie bolesti pred rokom a vtedy boli rovnaké, takže aj príčina musela byť tá istá.
Skúste pár dní podiétovať trošku /jesť menšie porcie, nemastné.../ , malo by sa to ukľudniť. S liekmi to bude teraz problém. Ale skúste sa lekára opýtať na nospu, tá by mohla prejsť cez normálneho lekára. Espumisan je mimo ak je to žlčník.

bagre
7. apr 2021

@nina24888 trošku mi pomáhalo ľahnúť si na ľavý bok a dať studený obklad na oblasť žlčníka - čo sa neliekových opatrení týka. Najlepšie by bolo, ak by bola iná príčina, ale nikdy som teda nepočula aby takto boleli rebrá a všetko hore pri raste dieťaťa. Cítiť keď rastie maternica - dole, cítiť keď sa kĺby a kosti pripravujú na pôrod, to bolia človeka kĺby a kríže, ale rebrá nie ak tam dieťa zrovna nekopne aj to až posledný mesiac je také naj... Po pôrode by som potom skočila na sono - nemusí sa to riešiť operačne okamžite, ale je dobré vedieť ak tam tie kamene človek má. Možno sa neozvú ďalších 20 rokov, možno len teraz v tehotenstve sa to objavilo

nina24888
autor
7. apr 2021

@bagre ďakujem veľmi pekne za komentár, teraz v noci ma to už vôbec nebolelo, tak možno som len niečo zle zjedla alebo tak. Uvidíme ako to bide pokračovať 😊

zuzadielko4
7. apr 2021

Ahoj ja mám taký istý problém. Bolesti aj cez deň keď sedím alebo ležím. Včera som mala neskutočne bolesti som 21tt a som si prave rebro natrela octanovou mastickou trochu to pomohlo.

nina24888
autor
7. apr 2021

@zuzadielko4 a nevšimla si si že by si niečo zjedla? Ja rozmýšľam či som niečo nezjedla čo by mi podrazdilo žalúdok alebo čreva ale neviem 😅

sofiapp
7. apr 2021

@bagre cholagol, rowachol, pankreolan. 🙂 mali by sa môcť aj v tehotenstve ale treba riešiť a lekárom primárne

bagre
7. apr 2021

@sofiapp no cholagol a zvyšné je už na bolesti neskoro - to treba buď skôr alebo ešte keď je len ťažko človeku. Pri bolestiach treba spazmolytiká

zuzadielko4
8. apr 2021

@nina24888 prave že nie klasika veľkonočné menu. A kávu tiez nepijem nechutí mi a keď tak z času na cas si spravim bud capucinno alebo 3v1.
To bola taka bolest ako pri svalovici alebo ked sa clovek udrie.