Ahojky.Babulky chcem sa vas spytat stretla ste sa niektora pocas tehu s krcami do lytiek pocas noci?ja som mala tuto noc je to nieco hrozne 😢 Bojim sa ze sa to bude opakovat,lebo moja mamina te mala pocas tehu tiez 😖 Ak s tym mate niektora skusenosti nepomahala vam na to nejaka metoda,alebo nejake masaze a tuhe maste?
já mám konkrétně dýnový olej od výrobce nobilis tilia bio dýnovy olej 100% -panenský dýnovy olej ze seminek dyne oranzove.Ja ho mam ve 200ml
taky mívám křeče v lýtku. Jediné, co pomáhá - tlačit špičku směrem nahoru. Ne propínat špičku, ale naopak, dávat ji směrem k hlavě. Okamžitě to je pryč. Uvolníš ten sval. V noci fakt nemám čas chodit pro magnesium😉
Zo zaciatku tehu som ich mala casto no cim blizsie k porodu tym menej. Ak pride do laveho lytka tak je slaby a hned prejde ale v pravej nohe mam niekedy pocit, ze trva celu vecnost a stale sa vracia. Ani mlieko, ani magne, ani vela tekutin - nic pomaha jedine to, co napisala @orlando ako pri futbalistoch na travniku v akcii-spicky tlacit hore k hlave 🙂
Mně na to pomáhají rozpustné tablety megnésia a hořčíku a taky někdy draslík, ale draslík nevím, jak se může užívat v těhotenství. A taky jsem slyšela, že křeče můžou být někdy i způsobeny naopak přemírou hořčíku.
taky je mívám - protlačuju patu, masíruju, snažím se to trochu rozhýbat, případně rozchodit, v nejvyšší nouzi, když to dlouho nepřechází, si dám rozpustné magnesium... akorát mi teď křeče přešly z lýtek dolů na chodidla...
@vera_vila šumivé tbl. to je strašne málo, ja som užívala magnezium 835 mg 2 x do dňa. Mne by šumák ani nepomohol. Predpísal mi doktor.
@cinnamon111 nepsala jsem šumivé tablety, ale rozpustné magnesium - konkrétně Magnosolv, který je na předpis... šumivé tablety jsou na nic... magnosolv mi vždycky zabere rychleji, než polykací tableta... Navíc mám teď od dr. předepsaný Magne B6, což je magnesium s vitaminem B6...
súhlasím s vera_vila aj ja som mavala velke krce,potom som brala Magne B6 a zabral super...
ja som krce nemavala, ale sestra ano a dr jej predpisal magnezium, a pila aj vodu magneziu....
mne tu niekto poradil pred spanim zjest banan, a ono to fakt pomohlo...ale netrpela som tym nejak sialene ani dlhodobo, mozno na slabsie pripady je to ok 🙂
ahojte baby ja mam teraz ten problem uz asi posledne dva tyz. skoro kazde rano kym este spim ma chyti krc neviem uz co robit. 😒 beriem uz 3 krat denne magne B6 a pri poslednej poradni my doktor odporucil aj thiamin 3krat denne vybrat dve balenia. co vam pomahalo......
Ahoj,aj ja som mala krč už 3x počas tehotenstva a predtým nikdy aj ked som aktívne športovala. 😖
@radusiq ja prave včera som spapala banán večer a dnes ráno som dostala krč 😕
Ahojte ja som sa minulu noc zobudila na taky krc v lytku ze som si chcela tresnut hlavu o stenu a tak som zobudila mojho draheho a ten hned vsetko vyriesil ale noha ma boli este aj teraz .
ahojte aj mňa to trápi vraj si treba zvýšiť magnézium a pitnný režim aj s nôžhami trošku cvičiť také naťahovacie cviky tak od dnes skúšam a uvidíme čo bude ďalej .......
Vela pohybu, tekutin a magnezium
Ahojte baby, ja som s ,,lamanim lytok" mala problem vzdy, ked sa malo zmenit pocasie.. a teraz pocas tehu sa to poslednych par tyzdnov nenormalne zostupnovalo.. par vecerov som zaspavala s placom, tak ma nohy lamali.. no a na najblizsej poradni mi dr. poradil zvysit davku horcika - magne B6 mi vyslovene zakazal.. kvoli nejakej latke.. a odporucil od walmarku cisty horcik.. aspon 3-4 tablety denne.. a rovno ma upozornil na to, ze to ale prejde az tak po tyzdni.. a naozaj, zacala som ho brat pravidelne 4 tabl denne, popritom vela vela vody a po tyzdni som zaspavala uplne v pohode.. teda, ak neratam nepohodlne zaspavanie kvoli babatku.. 🙂 teraz ma aktualne trapi palenie pod prsiami, smerom dole par centimetrov.. ale tak na toto este nemam nic.. len odpoved: ,,v tehu je to normalne".. kratkodobo zabera krem proti striam.. ale to fakt len kratkodobo..
Mavam obcas krce v lytkach a v tehu to bolo tusim na dennom-teda nocnom poriadku.hned ako ma to chytilo,patricne zvukovo som to dala najavo a muz cely splaseny a ospaly poctivo masiroval.raz sa mi stalo,ze ma to chytilo,ja som zvreskla,dceru spiacu vedla mna skoro slaktrafilo (ked siel tato do roboty,tak sa suchla ku mne do postele,ja som o tom nevedela) a na moje stenanie "noha ,noha" ma chytila za lytko a s tymi krpatymi ruckami mi to akoze masirovala 😀
Ahojte. Nemate nahodou niektora skusenosti s lamanim noh? Od kedy som tehotna (som iba na zaciatku tehu) tak ma casto lamu nohy. Myslite ze to ma suvis s tehu?
Ahojte dievčatá,
a nepribrali ste z toho magnézia?
Čaute, tak pri prvom som mala v lýtkach, takmer každú noc, teraz počas druhého tehu mávam ani nie tak v lýtkach ako v priehlavkoch nôh a to je fakt sila, niekedy aj 5 min. :(
Ahojte existuje nejaky domaci lek proti krcom
jooj kocky .. aj ja som uz mala 2x krce v noci a som myslela, ze odpadnem od bolesti ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som velmi trpela na krce v lytkach pocas tehu, brala som magnezium a nepomahalo nic,, len som musela vydrzat.. ja som tusim krce nemala az do konca tehotenstva.. Ale pamatam si kolkokrat som sa na tie hrozne bolesti zobudila a len kricala na svojho partnera nech mi tie nohy ihned masiruje 😅