Kŕče v nohách počas tehotenstva: Skúsenosti s Magnerotom
Ahojte, som v 26. týždni a v noci sa budím na hrozné kŕče v nohách, až do plaču mi je. Gynekológ mi kázal kúpiť Magnerot, že je to najlepšie magnézium. Beriete ho daktora? Po koľkých dňoch vám to zabralo? Lebo dnes som si dala prvú tabletku a zatiaľ nič moc, stále to cítim. Tiež ma zaujíma, či z neho dako nepreháňa, lebo mám už aj tak dako rozhasené trávenie.
Ja som tiež mala veľmi nepríjemné kŕče, aj keď som uživala kvalitné magnézium. Ale mne pomohlo lýtka pred spánkom strečovať, ponaťahovať, ponapínať. A keď som sa v noci prebrala, šla na wc, tak zas som si lýtka precvičila. A kŕče prestali. Mne to vysvetlil niekto, že problém nemusí byť v nedostatku Mg. Potom som magnezko vysadila a lýtka už iba krátko pred spaním a v noci strečujem.
Jedna tabletka Magnerotu je nic. Potrebujes aspon 300 mg CISTEHO HORCIKA denne, aby to malo efekt. Tam tusim mozes az 8 tabliet denne, ale nepoznam, beriem malat 1000 mg, z toho 200 mg je cisteho horcika, plus este dalsie 2 tobolky magnezium bisglycinat od Gymbeam. Ale ja mam vysoky tlak, takze kvoli tomu.
Užívam aj dávno po pôrode - jeden ráno nalačno, niekedy aj cez obed s jedlom keď si spomeniem a tesne pred spaním tretí (alebo druhý). Nemala som z neho nikdy žiadne tráviace ťažkosti. Ešte poradím na kŕč v nohe - keď ťa chytí tak drž nohu vystretú a pritahni prsty ku kolenu, pätou tlač akoby dole. Tak sa natiahnu svaly v lýtku. Mne to vždy zabralo, aj v tehotenstve , a kŕč hneď prešiel. Kým m som na to neprišla tak strašná bolesť kým kŕč sám odznel.
Mne trošku pomohol Magnosolv, ten bol na predpis. Ja som ale nemala kŕče, ale skôr syndróm nepokojných nôh, v oboch tehotenstva som sa pre toto natrápila, boli noci, kedy som len chodila.po byte, lebo nič iné nepomáhalo, išla som sa z toho zblázniť.
Ja som mala kŕče v nohách pri oboch deťoch ale pri druhom najviac .Musela som v noci vstať a niekoľko minút sa prechádzať aby mi to trochu uvoľnilo kŕč v nohe .Brala som Magnosolv prášky na predpis aj kvôli bolesti podbruška v tehotenstve.Po pôrode to zmizlo

@anonym_autor A citala si, kolko tabletiek mas uzivat?