icon

Kŕče v nohách počas tehotenstva: Skúsenosti s Magnerotom

Dnes o 12:22

Ahojte, som v 26. týždni a v noci sa budím na hrozné kŕče v nohách, až do plaču mi je. Gynekológ mi kázal kúpiť Magnerot, že je to najlepšie magnézium. Beriete ho daktora? Po koľkých dňoch vám to zabralo? Lebo dnes som si dala prvú tabletku a zatiaľ nič moc, stále to cítim. Tiež ma zaujíma, či z neho dako nepreháňa, lebo mám už aj tak dako rozhasené trávenie.

adri266
Dnes o 12:24

@anonym_autor A citala si, kolko tabletiek mas uzivat?

stinia
Dnes o 13:27

Ja som tiež mala veľmi nepríjemné kŕče, aj keď som uživala kvalitné magnézium. Ale mne pomohlo lýtka pred spánkom strečovať, ponaťahovať, ponapínať. A keď som sa v noci prebrala, šla na wc, tak zas som si lýtka precvičila. A kŕče prestali. Mne to vysvetlil niekto, že problém nemusí byť v nedostatku Mg. Potom som magnezko vysadila a lýtka už iba krátko pred spaním a v noci strečujem.

dia99
Dnes o 13:55

Daj si jednu tabletku cca hodinu pred spaním. Mne to zaberá 😉

anonym_74dbc2
Dnes o 15:02

Jedna tabletka Magnerotu je nic. Potrebujes aspon 300 mg CISTEHO HORCIKA denne, aby to malo efekt. Tam tusim mozes az 8 tabliet denne, ale nepoznam, beriem malat 1000 mg, z toho 200 mg je cisteho horcika, plus este dalsie 2 tobolky magnezium bisglycinat od Gymbeam. Ale ja mam vysoky tlak, takze kvoli tomu.

pr85
Dnes o 17:36

@anonym_autor Žena to užívala počas tehotenstiev a pomáhalo jej to.

anonym_134ab7
Dnes o 18:18

Užívam aj dávno po pôrode - jeden ráno nalačno, niekedy aj cez obed s jedlom keď si spomeniem a tesne pred spaním tretí (alebo druhý). Nemala som z neho nikdy žiadne tráviace ťažkosti. Ešte poradím na kŕč v nohe - keď ťa chytí tak drž nohu vystretú a pritahni prsty ku kolenu, pätou tlač akoby dole. Tak sa natiahnu svaly v lýtku. Mne to vždy zabralo, aj v tehotenstve , a kŕč hneď prešiel. Kým m som na to neprišla tak strašná bolesť kým kŕč sám odznel.

oblecenie99
Dnes o 18:34

Mne trošku pomohol Magnosolv, ten bol na predpis. Ja som ale nemala kŕče, ale skôr syndróm nepokojných nôh, v oboch tehotenstva som sa pre toto natrápila, boli noci, kedy som len chodila.po byte, lebo nič iné nepomáhalo, išla som sa z toho zblázniť.

anonym_b9c65d
Dnes o 19:36

Ja som mala kŕče v nohách pri oboch deťoch ale pri druhom najviac .Musela som v noci vstať a niekoľko minút sa prechádzať aby mi to trochu uvoľnilo kŕč v nohe .Brala som Magnosolv prášky na predpis aj kvôli bolesti podbruška v tehotenstve.Po pôrode to zmizlo