Kŕčové žily v tehotenstve - zbavím sa ich niekedy?
Caute baby. Som v 19tt. a akurat som si vsimla vystupenu zilu na stehne. Bol tu predpoklad, ze budem mat aj ja, kedze sestra to uz ma prejavene dlhsie.
Co myslite, zbavim.sa toho po tehotenstve, alebo to uz budem mat navzdy? A co robite tehulky ako prevenciu, aby sa co najviac eliminovali? Dakujem za kazdu radu. Pekny den 😘
@tina1992 ja som od polovice tehotenstva az do konca nosila kompresivne pancuchy (aj pocas celeho leta:/) mala som samodrziace po stehna..a to najlepsie pomahalo..po porode sa to ovela zlepsilo,aj ked jasne ze nevimizli vsetky..natierala som ich este pocas tehu s gastanovym olejom a rano som pila pohar vody s lyzickou jablcneho octu (Bio z dmky). Ale tie pancuchy najma pomahali). Ked som si ich nejaky den nedala,hned ma boleli aj boli navrete zily...drzim prsty,nech je tehu bez problemov a aj zily nech su v poriadku😉
nezbavíš...bude sa to len zhoršovať.... o pár rokov budeš mať nohy hrčaté od žíl...
ja mam predispoziciu, mama uz bola na operacii, sestre nejake zily ostali po tehotenstvach. Ako prevenciu pijem kazdy uz par rokov pohankovy caj. Ked su horuce leta tak a citim tlak v lytkach, niekedy aj bolest, tak nosim kompresne podkolienky. V tehotenstve ich mam kazdy den od nejakeho 25 tyzdna odkedy som zacala citit tlak. Teraz som 36tt a zatial ziadna zila. Takze prevencia urcite nieco urobi. Davam si na to pozor aj v praci ako a kolko sedim, sportujem, vela sa prechadzam.

@tina1992 ak mas predispoziciu,nezbavis sa ich iba tak.
Skir,ci neskor to prepukne. Kadeco sa da jest,aj mozno ako podpora pomoze. No naj je nosit pancuchy.
Staci doobeda...to mam tip od cievneho lekara s dlhorocnou praxou-aj na sebe samom😁