Kŕčové žily v pošve a jej okolí v 24. týždni

petrahankova
19. feb 2014

Prosím aké máte s tým skúsenosti?Som tehotná tretí krát,ale v predošlych tehotenstvách som nič podobné nemala.Teraz som v 24.tyždni ,ked ležím alebo ráno vstanem,tak je to ok,ale asi po pol hodinke cítim tlak v podbrušku a akoby mi to tam opuchlo mám pocit,len včera večer som si tam pozrela zistila som ,že sú to veľké zdurené žily,vystúpené hrboľaté.Mám to na veľkých pyskoch i na ľavom stehne od rozkroku.Do poradne idem o týžden,ale rada by som vedela,či je to vážne,prípadne čo s tým? Dakujem za každú radu i vašu skúsenosť.

kvietok173
19. feb 2014

Tak ta nechcem strasit ale som tiez krciarka. Pri 2 porode sekcia a vtedy sa chytal dr za hlavu ze tak mlada a take varixy na bruchu a transfuziou to skoncilo 🙂 a po 3 porode mi dr hodinu zasivala varixy zo spodu ktore sa mi potrhali pri silnom tlaku. Teraz som 4 x tehu a som zvedava o ma caka ☹. Varixy sa mi pocas tehu az tak neprejavuju lebo som v kludovom rezime cele tehu lebo kvoli varixom mam oslabeny maternicny krcok a cakam kazdu chvilku na prijem do nemocnice na serklaz. Teraz som v 18 tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre