Krvácajúce ďasná v 26. týždni tehotenstva

31. dec 2022

Ahojte som v 26 tt a krvácajú mi ďasná, čo vám na to pomohlo? Niekde na nete som čítala že to môže byť nebezpečné.

svokrinjazykmonika
31. dec 2022

Išla by som pre istotu na dentálnu hygienu, všetko vyčistí, aj ti poradí odborníčka. Tiež som mávala v tehotenstve väčšie problémy a zapálené ďasná ale nekrvácali.

beata_k
31. dec 2022

Ano moze to byt nebezpecne. Lebo taketo dasna znamenaju zapal a ten nie je dobry ci si tehotna alebo nie. Musis k zubarovi.

evickuska
31. dec 2022

Ahoj mne moj Dr. povedal, ze je to bezne v tehu, ze len treba vydrzat ono to prejde je to reakcia na to aku mas rovnovahu vitaminov atd.

autor
31. dec 2022

@evickuska no tiež tak viem, len na nete som sa dočítala, že je to nebezpečné, že je riziko predčasného pôrodu a nízkej pôrodnej hmotnosti a mne krváca aj z nosa pri smŕkaní, tak to pripisujem bežnému tehotenskému problému a nie zápalu

majki_ki
31. dec 2022

Krvácanie z ďasien aj z nosa je v tehotenstve absolútne bežné a veľmi časté. Máš viac krvi, všetko je prekrvenejšie, po pôrode to ustane.

kiki234
31. dec 2022

Presne co popisujes som mala aj ja. Teda mam. Krvacajuce dasna plus sem tam krvicka po smrkani. Mala som to pred porodmi a aj po to stale mam. Chodim pravidelne na dentalne hygieny, nemam kazy, len sama vnimam napriklad ze silnejsie si fukam nos ako je bezne, jednoducho ho mam rada cisty a fukam casto. Priznam sa ani som netusila ze by to mohol byt nejaky extra problem v tehu. Kazfopadne jedno dieta sa narodilo mesiac pred terminom druhe po termine. Som drobna, pocas porodov som nepribrala ani 2kg a obe deti mali skoro 3kg. Skus tu dentalnu gygienu, popripade citlivejsiu zubnu pastu?

majki_ki
31. dec 2022

Určite to nie je indikaciou na predčasný pôrod a nízku pôrodnú hmotnosť.

autor
31. dec 2022

https://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/starostli... tu som to čítala.. Ja to mám už cca mesiac ale nejak som tomu nevenovala pozornosť lebo mi to príde normálne ale po tomto článku som sa zľakla tak som chcela vedieť vaše skusenosti

majki_ki
31. dec 2022

Tam je napísané, že to treba liečiť v prípade, že si mala problémy aj predtým. Dlhodobé krvácanie ďasien znamená zápal, zápal môže viesť k predčasnému pôrodu a podobne. Avšak ak to máš ako jeden z ,,prejavov,, tehotenstva, nemáš sa čoho báť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre