Krvácanie a otvorenie na špičku prsta v 15. týždni
Ahojte.svagrina je hospital.kvoli silnemu,menzesovemu krvacaniu v 15tt.dovtedy bezproblem.tehot.aj 1.tehot.bezproblemove
kazdy lekar tipuje inu pricinu
-praskn.cievka
-trhlina v placente (???)
-hormon.probl.(zlte teliesko)
-infekci
zazili ste to niektora?
krvacanie sa po infuzii zastavilo,male je podla sona vporiadku
ma vsak dodrziavat klud.rezim,kedze sa otvara,co to pre nu znamena
a ako sa to bude dat zvladat pri 2r.zlaticku
donosili ste babo s takymto problemom
dakujeme za kazdu reakciu
@sovickovo tak krv aj moc,vytery musia spraviť...predsa to robia kazdej tehulke kt.je hospitalizovana....otvorena pre špic prsta plus krvacanie,znamena ze krcek sa otvara...a plus je mozna aj infekcia,prave toto je hlavna pricina predcasnych porodov ci potratov...takze klud rezim,len na zachod,ziadne dvihanie drobca...plus odporucam pripravit sa na sekrlaz krčka...preliecit zapal...atb..ale to uz budu riešiť lekari...drzim palce aby ste to zvladli a dotiahli dokonca...
@sovickovo zapal plodovych obalov by vysvetloval vsetky jej problemy. To chce silne antibiotika a silnu vieru v boha, ze sa to este pekne vsetko zaceli a da do poriadku. A z nemocnice nech nejde domov ani nahodou, pekne nohy hore a oddych, kym nebude mat uplnu istotu, co sa deje. Nezdvihala maleho? Kamaratke takto praskli plodove obaly v 17-tom tyzdni ako zdvihla malu z vane, nasledovali katastroficke tyzdne... maly sa narodil v 29-tom tyzdni po dvojnasobnom amniopace a to si vsetko musela vyprosit, vydrankat, vyrevat, prevozy medzi nemocnicami a podobne.
A lekar, ktory v 15tom tyzdni rozprava o zltom teliesku by mal diplom vratit. Od 12ho tyzdna uz prebrala funkciu cisto len placenta.
@trgypadl a co si ma tie vysetrenia pytat sama?
@sunny15 lekari nic neriesia!v pond.ju chcu,ak bude bez problemov,domo
@mamulienka30 tak na zachod,do vane,do kocika maleho musela zdvihat
vystrasili ste ma aj za nu
@sovickovo a vsetko nad 10kg co teda dvojrocne dieta urcite ma toto proste moze sposobit. Jednoducho to robit nesmie. Na zachod - nie tak na nocnik, do kocika si vlezie mlady pan laskavo sam a kupat ho bude muz. A na slovensku si doslova musis vysetrenia vydupat, to sa este dlho nezmeni.
@mamulienka30 ale tie prasknute obaly by nebolo vidiet na sone?sono jej robili traja lekari..
@trgypadl ziadne odbery.infuzka,duphaston,magnezko,tu vlozku kontrolovali,sono.ine nic.len sa chodia pytat,ci nekrvaca,nespini
pri zapale by nemala bolesti?teplotu?
jej nebolo nic.len zacala z nicoho nic krvacat.po prvej infuzii-magnez.,askorutin,duphas. sa to zastavilo.uz ani nespinila.
@sovickovo Ja som bola približne odvtedy tiez otovorena,ale bez krvacania- resp slabe spinenie. V pohode som donosila babo, ale lezala som cele dni,bez namahy... Pri detoch to je horsie, takze jedine aby jej niekto pomohol s opaterou a staral sa 😉 Magnézium tabletky som brala do konca tehu.
každé takéto tehu je individuálne, ja som mala rizikové obe, v druhom ma museli v 24tt ešte narýchlo zašiť,lebo bol krčok už krátky a kedže som pri prvom bola už v 29tt otvorená,nebolo na čo čakať.V každom prípade v 15tt už otvorená, nie je to dobré.Možno ju čaká zašívanie a určite ležať až do konca.Ja som odležala 3mesiace pri prvom a 4 mesiace pri druhom,bolo to na palicu ale dalo sa to,starší mal už 4 roky, a mala som doma 2mesiace mamu,malý situáciu chápal,pomáhal mi, do školky ho brávala babka, nechodila som nikam,len gauč, posteľ,wcko 😒 držím palce
@sovickovo - nie. Prasknute nie su komplet, je v nich len trhlina a zapal. Toto na sone jednoducho nevidis. Len v krvi. A nasledkom je krvacanie, pripadne aj drobny odchod plodovky pocas krvacania (nemusi byt).
@trgypadl
@mamulienka30 tak vysledky krvi ma ok.zajtra ju chceli pustit,dnes zacala spinit ☹
@sovickovo v ziadnom pripade nesmie ist domov ak opät spini...to je dovod byt nadalej hospitalizovana..
ak krv ma ok.tak je dolezity vyter z posvy na kultivaciu a citlivost...ale ak krvaca tak vyter nemozu spravit...a podla mna krvaca z krcka,skratka sa otvara a krcek sa skracuje...tu je jedina moznost serklaz... 😖 a dalsia moznost je krvacanie z dovodu placenta praevia-vcestne lozko...

ahoj moja teta male to iste pustili ju domov vydrzala asi tyzdne a nakoniec naspat do nemocnice na infuzie po dvoch tyzdnoch sla domov a musela len lezat az do konca tehotenstva max na zachod umyt sa a naspat lahnut malu porodila v 32 tyzdni a je v poriadku