Krvácanie na začiatku 15. týždňa
Ahojte.stalo sa Vam podobne co mne?14+2tt som zacala krvacat.ako pri menstruacii.bez krcov a bolesti.Odviezla som sa rychlou do nemocnice.odbery ok plus CRP ok.Sono ok placenta v zadu.neodlucuje sa.hematom nebolo jednoznacne vidiet ani sa nepotvrdil.nevylucil.Lievba hemostipticka plus magnezko injekcne.sono robene opakovane a zatial vsetko v poriadku.No len kazdy den si eate viacmenej po toalete najdem na nohavickacj .resp pri cikani tu cerstvu krv...tak sa bojim zazili ste?mam inak kludovy rezim.lezim.idem len ma wc a sprcha.Baby kazda skusenost a rada je vitana....
Ja som to mala od 10tt do 16tt ale len kazde rano cez den sa mi to stavalo zriedka.....pricinu krvacania nezistili.....neboj ak vraveli ze maly je ok to je hlavne a oddychuj....ja som musela brat aj magnezko do 34tt lebo od 16tt mi tvrdlo brusko
@ciernypes neboj aj ja som naozaj len lezala 20 h denne. Rychlo som navarila niekedy upratala ale cely den prelezala a oplatilo sa pre moj pokladik. Lekar mi vravel ze krvacat mozem aj preto lebo je maternica viac prekrvena vtehotenstve a staci zodvihnut nieco tazsie a tie cievky mozu prasknut a krvacat neboj a hlavne ze babatko je v poriadku.Ja som krvacala aj po pohlavnom styku alebo na druhy den rano.....takze potom sme sa bali aj milovat aj to sme vynechali od 14tt.
JA SOM V NEMOCNICI UZ 4KRAT TERAZ KOLI KRVACANIU.HADAM UZ ZAJTRA DOMOV POJDEM.TAK JA SOM KRVACALA PRVYKRAT 11TT POTOM 12TT TO BOLI VELMI MASIVNE KRVACANIA,VELA KRVI SOM STRATILA,POTOM SOM KRVACALA V 20TT A TERAZ SOM 24TT TIETO DVE KRVACANIA BOLI UZ SLABE..JA MAM PLACENTU TIEZ VZADU ALE JE NIZKO OD KRCKA MATERNICE 16MM KRVACANIE MAM Z JEJ .TYM AKO SA MATERNICA ZVECSUJE TAK SA PLACENTA OD KRCKA VZDALUJE A KRVACANIE JE STALE SLABSIE A HADAM UZ TERAZ BOLO POSLEDNE.MUSIM DODRZIAVAT PRISNY KLUDOVY REZIM ,ZIADEN SEX,ZIADNE KUPANIE IBA VLAZNA SPRCHA,A HLAVU ZMYVAT TIEZ STUDENOU VODOU.
@veroremi22 tak ja ju mam v zadu a troska malo presahuje krcok.tak sa bojim a ako dlho ti trvalo kazde krvacanie?ja 1den najviac ako pri menstruacii .potom uz len tak az .dva za den.potom den nic.a dnes hnedy vytok ale teraz zasa slaba krv.taka aj do oranzova sfarbena..tak neviem ja tiez lezim.chodil len na wc. bojim sa
no ked ti presahuje krok tak to jasne za to mas z toho,postupne sa to bude zlepsovat a krvacanie slabnut ale fakt total kludovy rezim.vzdy som mala krvacanie masivne do toho 20tt to ma sanitka doviezla a uspali ma a uz som sa zobudila bez krvacaniaa ked ma isli uspat mi zakazdym povedali ze mi budu musiet asi kyretaz spravit.Nastastie nemuseli.no v tom dvadsiatom som krvacala,uz nie masivne ale tak ako pri kramoch.No a teraz to bolo iba ako posledny den slabych kramov,ani nie jedna cela vlozkakrvava.dolezite je prist vzdy do nemocnice,aby ti odrstranili krv z vnutra aby si infekciu nechytila,lebo moze3 aj dva dni krvacat ale v skutocnosti uz nekrvacas to len stara krv sa vyplavuje a ty si myslis ze krvacas dva tri dni.
@veroremi22 ok diky.tak uvidim no...a v ktnemocnici di?ja v ruzinove....ono ten strach.ze coto moze byt a ze amo dlho to potrva a ci sa nieco nestane....mne sa dr nevedeli vyjadrit.ci placenta.ci hematom.ci cievka.ci prekrvenie...ale urobili mi kultivaciu a davam si canesten tabletky do posvy.
ja som v Salzburgu,no tie zaciatky ani mne nevedeli povedat ze to moze byt hocico,ale ked ma prvykrat uspali aby zastavili KRVACANIE TAK POTOM SOM MALA NA PREPUSTACEJ SPRAVE ZE PLACENTA PREVIA MARGINALIS,TO JE OKRAJOVO ZASAHUJE KU KRCKU A TERAZ UZ NENI PREVIA LEN NIZKO POLOZENA,ALE VIDIM TO AJ NA TYCH KRVACANIACH ZE CIM JE PLACENTA DALEJ OD KRCKA TYM JE KRVACANIE SLABSIE.DRZIM PALCE NEBOJ ONO SA TO BUDE ZLEPSOVAT. ale kludovy rezim nepodcenuj naozaj.mne to trva od 11tt a bude az do porodu a to som hyperaktivna,mna poraza ale nic nenarobim,deti a manzel robia vsetko za mna a ja len oddychujem.ale niekedy fakt nevydrzim spravim nieco a potom som tu.Aj teraz ked som zacala krvacat aj ked len slabo ale valkala som cesto cez den ked ma muz nevidel.proste vzdy to krvacanie prislo ked som nieco robila.
@veroremi22 ahoj aha .inak aj ja som hyperamtivma a ako ja uz lezim dlhsie.teda odychujem.lebo mam aj konizaciu mo a teraz toto .tak som v nemocke .gynekologa mam vo viedni.ale budem musiet zmenit lebo uz byvam na sk....mo led ti dr sa nevedeli vyjadrit konkretne ze z coho..ale to som nevedela.ze robia tehotnym kytetaze...tu cakaju nech sa to vuplavi a podaju injekcie na zastavenie krvacania a vitaminy
@ciernypes ja som bola koli krvacaniu dva krat v nemocnici 1x to bolo v 13tt rano som sa zobudila na to ze mam niejaky divny pocit dole a kukam na pyzamo a krv a take vecsie kusky ako sliznica isli zo mna ale take totalne tmave tak dosla rychla a brala ma do nemocnice tam ma nechali tyzden davali magneziove infuzie potom injekcie duphaston a ascorutin a neskor aj kanavit kvapky krvacanie prestalo asi po dvoch hodinach potom uz len take male kusky sli po utreti zo mna ...a druhy krat tak to som bola 14tt som bola so psom vencit asi 10min dosla som domou a idem na wc a krv cervena vela ..tak som sa hned pobalila a isla na pohotovost krvacanie asi pol hodinku trvalo tiez vysli dva tri kusy a koniec nechali ma tri dni v nemocnici ..a zaver babo je ok hematom nieje placenta v poriadku a z coho krvacate nevieme ..tak som uzivala ascorutin kanavit duphaston aj doma a zatial mam klud som 18tt ....takze len oddychovat ...inak jedna dr mi povedala ze ono to moze byt aj z toho ze do 16tt sa vyvija placenta a ze este z tych hormonou moze zena zakrvacat ze bud ich je nadbytok alebo chyba a preto som mohla krvacat ....takze fakt len klud pokoj nenamahat sa a uzivat si tehu ..drzim palce
@ciernypes Ako ked to ohrozuje zivot maminy tak do 14tt ti spravia kyretaz ale nastastie to nebolo v mojom pripade potrebne. zo zaciatku som bola taka vystresovana ze som si ju miestami aj zelala ale vdakabohu to je tak ako to je.vies ja mam doma dve deti a hrozne som sa bala ze vykrvacam a ze sa k nim uz nevratim,ale upokojili ma ze by ma nenechali umret ze vedia co robia.vies si to predstavit pridem zo sanitkou do nemocnice,rozcapia ma na kozu a pocujem ako tecie zo mna prud krvi prudom ,doktor vola nachystajte konzervy na sal mam tu tehotnu s masivnym krvacanim a neviem z coho.pre mna bola v tom momente narkoza zachrana lebo uz som panikarila,ked som videla ze aj doktori maju co robit.ale to boli tie prve krvacania ked som nedodrziavala kludovy rezim.teraz som stastna ze dieta je v poriadku a keby tu mam aj do porodu lezat tak to pre toho anjelika vydrzim,len nech ho mam doma.
@veroremi22 jasne.chvalabohu sa nic nestalo.aha teda kyretaz ale to by uz nebola si tehotna.tak ano.ja som si myslela ze nejako dokazu vycistit maternicu v yehotnosti bez poskodenia plodu....pane.to si mala poriadne krute.no uz bude
@koka231 vies ale to tehotenstvo sa tazko uziva ked si hyperaktivna a musis mat kludovy rezim. DDDDDDD
@veroremi22 ja som tiez dost hyperaktivny clovek ....ale ja to nemyslim tak ze kludovy rezim ze 24h denne lezat ..ale kludovy tak ze z mierou vsetko pomaly robit veci ako varenie upratovanie aj na etapy povisavat oddychnut vylozit nohy na pol hodinku potom zmyt podlahu zasa oddychnut a tak ..uz potom ked nebude krvacanie da sa aj viac robit telo a babo si samo ukaze kolko zvladne a kedy uz staci takyto kludovy rezim som myslela ..teda pokial nebude od dr nariadene ze ozaj lezat 24hodin denne do porodu ...ale setrny rezim treba nahodit a hyper aktivny clovek vie ako vynalozit s energiou v kludovom rezime 😉
No baby mna už pustili domov ,s tym že krvacať este možem ale nie vela,lebo dieťa ma akurat nohy pri placente takze ked kopka možem zakrvacať,vraj ked to nebude moc,tak ani nemusim isť už do nemocnice.a že rastom maternice a tym že sa bude dieťa otačať dole hlavou,to bude stale lepšie až to ustane nakoniec.tak uvidime.dalej kludovy režim.držte palce nech už do porodu doma ostanem 🙂 držte sa aj vy 🙂
@veroremi22 drzim palce a doma si tiez radsej odychuj no fajn.ze uz si v poriadku a jl.ze babo je zdravucke...ja este lezim.dnes vizita nebola.zajtra bude.rada by som videla sono a robili mi stery.tak som zvedava na vysledok.
@veroremi22 ahojbtak ako doma?ja dnes este som v nemocnici.predpokladam.ze ma pustia.vcera ma poriadne pozreli zospodu aj sondoums krcka to nie je. a mam tu placentu nizsie.kt sa bude vytahovat .cize z toho mohlo byt to krvacanie...len ja uz dva dni ani nespinim mresp len tak raz za 24 hodin..to jej vkastne tyzden.ze spinim uz len tak 4 dni....myslim si ale ze ma pusria dokedy sibeagespinievala ty?vraj to moze trvat aj dva tyzdne....ale ja pri vsetkom tak dlhsie spinim...snat sa to raz smonci😐
@ciernypes ja som špinila tak tyždeň,ale tiež vraveli že to može byť aj dlhšie.Snažim sa nenamahať ale prechadzať aspom po byte sa musim lebo mi vysadili už injekcie.Mam ešte maly hematom ,ten sa vraj može vyplaviť ešte ale zatial nič.Už som taka pokojnejšia aj sa lepšie citim.Vela je o psychike.Snažim sa myslieť pozitivne.Držim Ti palce a doma oddychuj,babetka nam to potom vynahradia 🙂
@veroremi22 tak mna idu pustit zajtra.dnes dostanem dycinone do svalu a zajtra idem domov.placentu mam 19mm od krcka.pozerala mi aj krcok .ten je vraj dobry a nekrvaca.i ked zo zaciatku sa jej zdalo.ze tam nieco vidi.mozno polyp.ale potom to vylucila..ta placenta sa bude tajhat ako tebe nahor.takze to este mozem.krvacat...ale hematom doreraz nenasli.doma budem lezat tak ako v nemocnici..neviem ako to bude s varenim.mozno zo zaciatku si budem objednavat....aj ty sa drz☺ a dakujeme @monilik ☺

@ciernypes ja sa bohuzial marne snazim dlhodobe o dieta a zatial sa nezadarilo, takze poradit neviem. Len som ti chcela napisat ze drzim palce nech je vsetko v poriadku.