icon

Krvácanie na začiatku tehotenstva

28. okt 2025

Ahojte. Na začiatku tehotenstva som mala krvácanie-podľa lekára začínajúci potrat . Dostala som progesterón a nemohla som pracovať čiže PN. Momentálne končím prvý trimester a chcem sa vrátiť do práce , lekár nepovedal nie a nepovedal mi na začiatku tehotenstva ani že budem mať byť PN do konca tehotenstva , takže to chcem skúsiť no manžel je proti . V práci pracujem 12-tky na nohách ledva sa sem tam zastavím toľko práce mávame,ale neviem si predstaviť byť do konca tehotenstva na PN a chcela som to skúsiť. Mali ste tak niektorá ,že bolo všetko v poriadku po prvom trimestri?

Strana
z2
pribinak
28. okt 2025

To je vtip, že?

simca115
28. okt 2025

@anonym_autor si si odpovedala sama 12 hodín na nohách pri hroziacom potrate ? ja sama pracujem ako tehotná a to mám len 10 hodinové smeny a na konci už padám dole hubou čo toho mám dosť ..

gregik66
28. okt 2025

@anonym_autor ja som presne tak mala pri prvom tehotenstve. Mala som v prvom trimestri hematom a krvacala som. Potom uz bolo vsetko v poriadku a pracovala som az do porodu, tiez praca na nohach v labaku. Takze je to mozne, uvidis co na to lekar, ale vela z nich uz vobec neodporuca kludovy rezim. Ono zavisi od zeny, aky je dovod krvacania, ake su ine problemy a tak. Drzim palce 😊

diewcatqoo
28. okt 2025

Akoze, rozumiem, ze nechces byt doma na PN. Mne sa tiez nechcelo byt, chcela som pracovat najdlhsie ako sa da, lebo som nechcela stratit kontakt so svetom, ale ja som kancelarska krysa, kde mozem rochnit cely den s vylozenymi nohami.
To vazne chces ist dobrovole na 12tky, kde si cely cas na nohach? Skus aspon, nech ta preradia na lahsiu pracu, ak to pojde.

ivik4
28. okt 2025

Vsak ak Ti na tom tehotenstve a dietati az tak nezalezi a ty chces a chces, pracuj. Naozaj si za Vase dieta momentalne zodpovedna len ty. Ja som si odlezala 8 mesiacov hore nohami zvacsa v nemocnici zatial co ostatny normalne fungovali a uzivali si krasne dni a rozhodla som sa dobre. Ano zasomrala som vela krat a vela krat mi bolo smutno no nestal by mi za risk ani jeden den

anonym_6c2742
28. okt 2025

Ak rozmýšľaš nad financiami ešte sa to da trocha pochopiť
No ak ide len o to, že nevieš si predstaviť byť toľko doma, tak čo budeš robiť počas md a rd?
neviem ako si silno prezivala ten pocit, že môžete o to dietatko prísť ale ak lekár jasne nepovedal, že nieje to veľké riziko, tak by som ani nerozmýšľala niečo riskovať
Daj si na váhu prestava nerobiť alebo predstava prísť o bábo
A to nič v zlom ale na lekára by si mala tlačiť nech dá odpoveď

anonym_572f54
28. okt 2025

U mna takato situacia dopadla v 13.tyzdni potratom... prosim, ak ti je to dietkom pod srdcom mile, neriskuj zbytocne🙏

autor
28. okt 2025

Skôr než si dočítam všetky odpovede. Tu nejde len o to,že ja som sa tak rozhodla. Mne lekár nepovedal že nemôžem pracovať a ani ma nedal na PN do konca tehotenstva čiže tu ide hlavne o toto. Mne dal PN s tým ,že mi povedal zatiaľ do konca prvého trimestra. Chcela som si zmeniť aspoň smeny,ale mám neochotné kolegyne a vedúca ma preradiť nevie. Som v blbej situácii.

autor
Autor odpoveď zmazal
ankare
28. okt 2025

@anonym_autor Dúfam, že srandujes. Za každú cenu ostan doma. Nič nie je viac než zdravé a donosene dieťa.

marylynn
28. okt 2025

Zase ste ti niektoré strašne neempaticke, sudite, ani len sa nesnažte pochopiť.
Ja som 2x potratila, v treťom tehotenstve som si pichsaa fraxiparine. Nebola som na PNke, ale mala som nielen počas prvého trimestra viac krát spinenie. Vždy som bežala k lekárovi a našťastie bolo vždy všetko v poriadku. Chodila som do práce normálne. Učila som v škôlke.
Pre mňa bolo dôležité nesediet doma sama, depresívna a úzkostná po dvoch potratoch. Potrebovala som hlavne zamestnať mysel, lebo by som sa zbláznila.

autor
28. okt 2025
@marylynn

Ja som 2x potratila, v treťom tehotenstve som si pichsaa fraxiparine. Nebola som na PNke, ale mala som nielen počas prvého trimestra viac krát spinenie. Vždy som bežala k lekárovi a našťastie bolo vždy všetko v poriadku. Chodila som do práce normálne. Učila som v škôlke.
Pre mňa bolo dôležité nesediet doma sama, depresívna a úzkostná po dvoch potratoch. Potrebovala som hlavne zamestnať mysel, lebo by som sa zbláznila.

@marylynn ja som viac než v strese a dúfam ,že bude všetko v poriadku . Ak by som sa necítila dobre viem , že idem hneď PN ale lekár nedal nejaké extra vyjadrenie čiže ja som na vážkach. Je tu dosť neempatie pretože sa tu hneď odsudzuje

lienka.7
28. okt 2025
@anonym_autor

@marylynn ja som viac než v strese a dúfam ,že bude všetko v poriadku . Ak by som sa necítila dobre viem , že idem hneď PN ale lekár nedal nejaké extra vyjadrenie čiže ja som na vážkach. Je tu dosť neempatie pretože sa tu hneď odsudzuje

@anonym_autor zašla by som na konzultácie ešte k inému lekárovi, co si mysli. Inak si nájdi na FB Zahumenskeho, vyjadruje sa tam aj k takýmto PNkam. Ze niekedy je to viac škody ako osohu. Pripadne ak si z BA, kontaktuj ho. Drzim palce ✊🤰💝

autor
28. okt 2025
@lienka.7

@anonym_autor zašla by som na konzultácie ešte k inému lekárovi, co si mysli. Inak si nájdi na FB Zahumenskeho, vyjadruje sa tam aj k takýmto PNkam. Ze niekedy je to viac škody ako osohu. Pripadne ak si z BA, kontaktuj ho. Drzim palce ✊🤰💝

@lienka.7 ďakujem moc naozaj 🥹

anonym_350f53
28. okt 2025

@anonym_autor to krvacanie na začiatku tehotenstva bolo jednorazové alebo trvalo dlhšie alebo sa počas prvého trimestra opakovalo? Kamoska mala asi v 10tt hematóm ktorý sa vyplavil z tela krvácaním, bolo to intenzivne jednorazové krvácanie a od vtedy všetko ok. Ja som zas na začiatku tehu asi 6tt začala špiniť, dr má hend vypísala na pn s verziou tiež hroziaci potrat, nariadila kludovy režim, ale do prace má nenapadlo po prvom trimestri sa pýtať lebo chcem donosiť zdrave bábätko a úspešne donosiť do termínu. V druhom trimestri asi v 18tt som jeden deň mala zahul, proste od rana som niečo robila a večer som sa zastavila, proste 12hodim v riadnom pohybe ako keby som v práci. Ďalšie dva dni som mala tvrdnutie bruska a skoncila som v nemocnici so skracujúcim krčkom, bála som sa že nevydržíme a o bábätko prídeme. Týždeň som ležala v nemocnici. Môže za ro jeden permy deň kedy som sa fakt nezastavila. Takze v mojom prípad som fakt rada že som sa naspäť do prace nehrnula. Inak tiež som pracovala 12-14hod krátky dlhy týždeň a celu dobu státie na nohách, fyzicky náročná práca a veľa krát som sa naozaj narobila. Plus stres atd. Takze pre mna je dôležitejšie dokosit bábätko ako by som sa mala vrátiť do roboty. Hovorí sa že prvý trimester je rizikový ale aj tie ďalšie sú tak isto rizikové a môže sa niečo stať. Ja slm tiež v 5tt a 6tt len spinila jednorazovo a potom už cely prvý trimester ok ale druhý trimester jeden deň namáhavý a skrátený krčok a tiež riziko že o bábätko prídeme.

krasneleto
29. okt 2025

@anonym_autor chces to dieta donosit alebo potratit? 12tky v rizikovom tehotenstve ked manzel je proti? sorry zena, mas problem

krasneleto
29. okt 2025
@marylynn

@marylynn to je uplne v poriadku a pochopitelne...

autor
29. okt 2025
@anonym_350f53

@anonym_autor to krvacanie na začiatku tehotenstva bolo jednorazové alebo trvalo dlhšie alebo sa počas prvého trimestra opakovalo? Kamoska mala asi v 10tt hematóm ktorý sa vyplavil z tela krvácaním, bolo to intenzivne jednorazové krvácanie a od vtedy všetko ok. Ja som zas na začiatku tehu asi 6tt začala špiniť, dr má hend vypísala na pn s verziou tiež hroziaci potrat, nariadila kludovy režim, ale do prace má nenapadlo po prvom trimestri sa pýtať lebo chcem donosiť zdrave bábätko a úspešne donosiť do termínu. V druhom trimestri asi v 18tt som jeden deň mala zahul, proste od rana som niečo robila a večer som sa zastavila, proste 12hodim v riadnom pohybe ako keby som v práci. Ďalšie dva dni som mala tvrdnutie bruska a skoncila som v nemocnici so skracujúcim krčkom, bála som sa že nevydržíme a o bábätko prídeme. Týždeň som ležala v nemocnici. Môže za ro jeden permy deň kedy som sa fakt nezastavila. Takze v mojom prípad som fakt rada že som sa naspäť do prace nehrnula. Inak tiež som pracovala 12-14hod krátky dlhy týždeň a celu dobu státie na nohách, fyzicky náročná práca a veľa krát som sa naozaj narobila. Plus stres atd. Takze pre mna je dôležitejšie dokosit bábätko ako by som sa mala vrátiť do roboty. Hovorí sa že prvý trimester je rizikový ale aj tie ďalšie sú tak isto rizikové a môže sa niečo stať. Ja slm tiež v 5tt a 6tt len spinila jednorazovo a potom už cely prvý trimester ok ale druhý trimester jeden deň namáhavý a skrátený krčok a tiež riziko že o bábätko prídeme.

@anonym_350f53 krvácala som asi tri dni po sebe. Bola som u svojej gynekologičky potom som bola o dva dni na pohotovosti v noci ,lieky zabrali. Odvtedy nič ale som doma ,Max niekde prechádzka čiže neporovnateľné s prácou 🥹

gregik66
29. okt 2025
@krasneleto

@anonym_autor chces to dieta donosit alebo potratit? 12tky v rizikovom tehotenstve ked manzel je proti? sorry zena, mas problem

@krasneleto a co vies o jej zdravotnom stave? Dg hroziaci potrat sa dava pri kazdom krvacani v tehotenstve… pokial jej to lekar nenakazal, nemusi lezat do konca tehotenstva, to len tu je takyto folklor….

anjelicek26
29. okt 2025

Ak si mala hematom a ten je prec, skutocne "nie je" dovod ostat doma cele tehotenstvo s obmedzenymi vychadzkami, malo peniazmi a psychikou v prdke, ze vidis stale len vsetky styri steny... v praci poziadas zamestnavatela o upravu pracovneho casu, 8 hodin max a denne, tehotna tiez nemoze nadrapovat tazke veci a vela inych veci, treba si to nastudovat, tie zakony sa menia, ale su... ak by to vobec neslo, mala si bolesti, prehnanu unavu, spinenie sa vrati, cokolvek sa ti nezda, na PN pojdes...

autor
29. okt 2025
@anjelicek26

Ak si mala hematom a ten je prec, skutocne "nie je" dovod ostat doma cele tehotenstvo s obmedzenymi vychadzkami, malo peniazmi a psychikou v prdke, ze vidis stale len vsetky styri steny... v praci poziadas zamestnavatela o upravu pracovneho casu, 8 hodin max a denne, tehotna tiez nemoze nadrapovat tazke veci a vela inych veci, treba si to nastudovat, tie zakony sa menia, ale su... ak by to vobec neslo, mala si bolesti, prehnanu unavu, spinenie sa vrati, cokolvek sa ti nezda, na PN pojdes...

@anjelicek26 práveže u nás nemáme možnosť ani úpravy času aj keď mám na to nárok ,ani ma nemá kam preradiť na inú pozíciu. Hneď ako by sa mi niečo nezdalo idem PN viac ma nezaujíma. Hematóm som nemala , na pohotovosti povedali ,že to je normálne že načo som tam vôbec išla že to nič nie je keď som krvácala napríklad.

autor
29. okt 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 ďakujem inak 🙂

anonym_350f53
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_350f53 krvácala som asi tri dni po sebe. Bola som u svojej gynekologičky potom som bola o dva dni na pohotovosti v noci ,lieky zabrali. Odvtedy nič ale som doma ,Max niekde prechádzka čiže neporovnateľné s prácou 🥹

@anonym_autor ja som len v 5tt jednorazovo raz spinila o týždeň na sa to zopakovalo, krvácanie žiadne, dr má vystrašila hroziacimmpotratom, ostala som doma pn, ono to nieje až take hrozné, môžeš variť upratovať ísť na prechádzku, žiadne namáhavé ťažké prace, nevýhoda je obmedzenie počas vychádzkových hodín chodiť von, vybaviť si niečo a tak. Ja som si už na ro zvykla 🤣 horšie bol druhý trimester, skracovanie krčka a tvrdnutie brucha, to som mala úplne kludovy režim, postel sprcha wc, najesť sa po sediacky pri stole inak len postel, vydržala som tri týždne taký režim a teraz už fungujem normálne. Občas uvarim, upratovanie nechávam na muža, idem von na prechádzku a tak.. isto by som sa koli bábätku nevrátila do ťažké práce na 12h smeny kde stojím celé dni na nohách, ale mne by to ani dr nedovolila alebo by bola teda proti elbo zakázať by mi to asi nemohla. Alw mne uškodil jeden náročný deň, tebe nemusí a môžeš až to pôrodu vydržať pracovať. Je to na tebe

krasneleto
29. okt 2025
@gregik66

@krasneleto a co vies o jej zdravotnom stave? Dg hroziaci potrat sa dava pri kazdom krvacani v tehotenstve… pokial jej to lekar nenakazal, nemusi lezat do konca tehotenstva, to len tu je takyto folklor….

@gregik66 ja som ale nikde netvrdila , ze ma lezat do konca tehotenstva... ci? 12hodin namahavej prace na nohach nie je vhodna praca pre ziadne tehotenstvo. je to moj nazor a nikto ma nepresvedci o opaku . to je cele... v konecnom dosledku, moje tehotenstvo to nie je...

krasneleto
29. okt 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 práveže u nás nemáme možnosť ani úpravy času aj keď mám na to nárok ,ani ma nemá kam preradiť na inú pozíciu. Hneď ako by sa mi niečo nezdalo idem PN viac ma nezaujíma. Hematóm som nemala , na pohotovosti povedali ,že to je normálne že načo som tam vôbec išla že to nič nie je keď som krvácala napríklad.

@anonym_autor tak idem na to teda inak... 1.oznamit tehotenstvo zamestnavatelovi s potvrdenim od lekara. 2. poziadat o upravu casu 3. ak sa to neda, poziadat o preradenie na inu pracovnu poziciu. 4. ak sa ti neda, je to prekazka na strane zamestnavatela, ostavas doma a mzda ti bude chodit...

vyhodit ta nesmu len preto, ze ti nevedia poskytnut inu pracu...

anonym_02532d
29. okt 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 napíše kancelárska žena ktorá tu stresovala s každou blbosťou celé tehu 👌 a je rozdiel pracovať na 12h nonstop byť na nohách ako sedieť na zadku.

@anonym_autor ja som mala rovnako ako ty akurát že som krvacala/špinila celý 1 trimester. Potom som si na týždeň vydýchla kedy mi zas zistili skrátený krčok takže ležanie do 32tt a keď som začala aspoň čosi robiť doma po troche tak v 36tt som uz nemala krčok a bol mäkký no našťastie som porodila až týždeň pred termínom lebo som znova ležala.. tiež keby idem do práce u nás sa to uz vraj zmenilo na 8-10h ale nonstop na nohách práce za 3 ludi na 1 osobu a preradiť na nieco jednoduchšie by ma nemali kde to by ma skôr vyhodili rovno.

anjelicek26
29. okt 2025
@anonym_02532d

@anjelicek26 napíše kancelárska žena ktorá tu stresovala s každou blbosťou celé tehu 👌 a je rozdiel pracovať na 12h nonstop byť na nohách ako sedieť na zadku.

@anonym_autor ja som mala rovnako ako ty akurát že som krvacala/špinila celý 1 trimester. Potom som si na týždeň vydýchla kedy mi zas zistili skrátený krčok takže ležanie do 32tt a keď som začala aspoň čosi robiť doma po troche tak v 36tt som uz nemala krčok a bol mäkký no našťastie som porodila až týždeň pred termínom lebo som znova ležala.. tiež keby idem do práce u nás sa to uz vraj zmenilo na 8-10h ale nonstop na nohách práce za 3 ludi na 1 osobu a preradiť na nieco jednoduchšie by ma nemali kde to by ma skôr vyhodili rovno.

@anonym_02532d napisala som jej, ze skratit pracovny cas a ked sa jej nieco nebude zdat, ostane doma. Co sa ti prosim nezda? Psychicke zdravie zeny dolezite nie je? Bude doma zavreta cely den na PN, to tiez nie je pre kazdeho... obmedzene vychadzky, sviatky doma, dovolenky doma a to cele mesiace. Zbytocne taketo urazky na moju osobu, pracovala som do 35.tyzdna a maly sa narodil tyzden na to, to, ze pracujem v kancelarii neznamena, ze to nie je narocna praca...ale to bude asi tazke pochopit.

anonym_fd5406
30. okt 2025

@anonym_autor kludne chod do prace😉 potom neplac, ze si prisla o babatko... potratit mozes aj vo vysokom stadiu nie len prvy trimester... Takze otazne je, ci to babatko chces naozaj... ak ano, urcite PN ak nie je na tebe ako sa rozhodnes

anonym_40a724
30. okt 2025

@anonym_autor ach, niektorí ľudia by pracovali aj keby atomovka vybuchla v ich okolí

anonym_f8c8a0
30. okt 2025

Bola som doma cele tehotenstvo,,spinila a krvacala som cca do toho 14 tt. Do prace kde stojis na nohach urcite nie.

Strana
z2