icon

Krvácanie po 30. týždni pri lacente previa

pati224
22. mar 2021

Ahojte žienky, máte niekto prosím skúsenosti s krvácaním v poslednom trimestri kvôli nízkej Placente? V 20t mi bolo povedané že mam tzv. Placenta previa nízku placentu kt. prekrýva celú os / 'bránku' teda 3-ti stupeň. ak sa do pôrodu neposunie bude musieť byť plánovaná sekcia.
Teraz som v 31t a začala som 'stredne' krvácať z ničoho nič ešte som myslela že mi 'cvrklo' lebo ma veľmi často tlačí cikat a pozerám krv. Hneď som volala do nemocnice aby ma pozreli a ostala som na pozorovaní dneska budem mať vag. sono tak budem vedieť viac ale určite to sposobuje ta Placenta. Prvý pôrod pred 3r skončil akútnym cisárskym v 40t kvôli pomalemu otvaraniu..
Stalo sa vám to a ako to dopadlo. Ďakujem

fazulka21
22. mar 2021

@pati224 ahoj, bohužiaľ ti neporadim, len ťa chcem povzbudiť ❤️ všetko dobre dopadne, držím palce.
Naozaj prepáč že som neporadila 😁

kiki68
22. mar 2021

No mne lekar povedal tak, ze keby ide o krvacanie tak ihned si hat do nemocky. Keby som sama, tak volat zachranku radsej. Ale vraj s tym vedia co to spravit a hlavne kludovy rezim na to. Cize budes lenosit. Mne sa to nastastie prestalo niekde po 24tt diat a placenta sa vytiahla. Ale bolo to nervy sem tam

pati224
autor
23. mar 2021

@fazulka21 v pohode ďakujem ❤️

pati224
autor
23. mar 2021

@kiki68 Mne tiež povedala sestrička kebyže sa to znova opakuje tak hneď volať.. Ja som tak urobila v sobotu ráno keď som si myslela že 'mi cvrklo' lebo už ma tlači na wecko každu hodinu však to poznáš ale nedalo mi to a pozriem a krv😢Ostala som na pozorovaní do pondelka kedy som mala aj vnútorné sono ja mam posterior /Anterior placenta čo znamená že nie je len vzadu ale prechádza až do predu a Dr sa obáva že mohlo by ísť o Placenta Accreta že by bola zachytená o maternicu. Takže moja sa už nevytiahne a bude plan. cisársky tento krát..v 36t som objednaná na MRI scan aby sa na to pozreli.. Nechcem na tu možnosť ani myslieť 😭

kiki68
23. mar 2021

@pati224 Jasne bude lepsie ked to mrknu a budu vediet co presne s tym. Ja som porodila a placenta nesla von, najprv s tym nemohli pohnut, potom dali lad na brucho a nakoniec ju vytiahli opatrne asi po 10 min toho obkladu. Ale bol to taky posledny pokus pred uz operacnym vybratim. Nastastie to zafungovalo. Takze urcite je lepsie byt pod dohladom a nech vedia na co sa pripravit. Tiez som mala placentu vpredu a vyrastala z nespravneho miesta. Uplne z opacnej strany, este lekar to ukazoval muzovi ako taku zaujimavost

pati224
autor
24. mar 2021

@kiki68 to je zaujímavé s tým ľadom spomeniem to môjmu konzultantovi😉Čo sa to už deje v tele za komplikácie dosť je pôrod sám o sebe a nie ešte tieto zrasty a komplikácie. Tak si mala aspoň prirodzený. Ja mám Placentu Ant/post čiže dole vzadu a prechádza aj do predu teda ako som spomínala čiže mám aj kúsok vzadu aj v predu a Dr sa domnieva že by mohla byt zrastena vpredu s maternicou potom je náročná op. Volá sa to Placenta Accreta.. Potom robia tzv. Hysterectomy kde výberu mat. a to je to posledné síce tretie babetko by som bohužiaľ už aj tak neplanovala kvôli veku a týmto možným komplikáciám aj tak o mat. nechcem prísť. MRI mam na narodeniny našej 3r dcérky tak hádam to prinesie šťastie veľmi sa bojím a čakám na ten deň hádam ešte viac ako na samotný tehot. test 😅veľa šťastia

regi95
4. feb 2025

@pati224 dobry den prajem. Mozem sa opytat ako to nakoniec dopadlo s porodom? Som presne v tejto situácii. V 20+3tt mi dnes lekár oznámil ze placenta prechádza cez vnutornu bránu krcka maternice a tym pádom uz teraz vie ze bude plánovaná sekcia. Je to naozaj tak ohrozujúce ako je mozné citat na internete? Myslim tym to, ze moze sa dietatko narodit ovela skor ako má? Ďakujem