icon

Krvácanie pri čiastočnej placente praevia v 23. týždni

malinka_00
28. aug 2025

Ahojte máte niektorá skúsenosť s krvácaním s čiastočnou placentou previa (18-20mm prekrýva cervix) a krvácanie okolo 23-24 tt? Mala som 23+5 silne so zrazeninami, hospitalizácia a príprava na možný akútny cisársky rez.
Aktuálne mi dávajú magnezium a kortikoidy, na USG našli dva malé hematomy, mohlo to byt pripadne z toho?
Ďakujem za akékoľvek skúsenosti.

barka1
28. aug 2025

@malinka_00 ano, mala. Možno trochu neskor, okolo 28tt. O hematomoch neviem, ja som krvacala kvoli placente. Nakoniec sa syn narodil akutnou sekciou kvoli abrupcii placenty v 31+6tt. Bohuzial som nemohla drzat kludovy režim, kedze som mala rocnu dceru.

sella38
28. aug 2025

Mne sa odlúčil kúsok placenty a na tom mieste sa ešte urobil veľký hematóm. Mala som placentu praevia marginalis.

kiki68
28. aug 2025

@malinka_00 no skus tahat, co to pojde. A uvidis. Ale neboj, to male uz vedia zachranit. Je mozne, ze to aj dalsi mesiac potiahnes. Drzim palce

anonym_ef76db
28. aug 2025
@barka1

@malinka_00 ano, mala. Možno trochu neskor, okolo 28tt. O hematomoch neviem, ja som krvacala kvoli placente. Nakoniec sa syn narodil akutnou sekciou kvoli abrupcii placenty v 31+6tt. Bohuzial som nemohla drzat kludovy režim, kedze som mala rocnu dceru.

@barka1 Netreba sa ponáhľať s ďalším tehotenstvom. Je lepšie, keď je medzi deťmi väčší rozdiel. Držím palce!

barka1
28. aug 2025
@anonym_ef76db

@barka1 Netreba sa ponáhľať s ďalším tehotenstvom. Je lepšie, keď je medzi deťmi väčší rozdiel. Držím palce!

@anonym_ef76db ďakujem, deti už maju 10 a 11. Mala som už vek a syn vysiel na úplne prvý pokus. O dceru sme sa snažili 2 roky.

malinka_00
autor
28. aug 2025
@sella38

Mne sa odlúčil kúsok placenty a na tom mieste sa ešte urobil veľký hematóm. Mala som placentu praevia marginalis.

@sella38 a v ktorom týždni? Boli ste hospitalizovaná a asi cisársky rez potom či

martinakb85
31. aug 2025

@malinka_00 Ja som mala parcialnu abrupciu v 20tt. Vysvetlili mi to,že v určitom mieste praskne cieva (mne za placentou), vytvorím hematóm ( "modrinu ") a tá môže odtlačiť placentu. Ak je to stabilizované, tak je to dobré znamenie. Hematomy sa môžu samé vstrebať. Ak ich vidno na usg, zrejme to znamená,že krvácanie je zastavené a už sú tam "len" hematomy. To je dobre znamenie. My sme to potiahli až do 40tt a to mi hovorili v tom 20tt veľmi zle prognózy, keďže vtedy ešte bábätko nemá šancu.

malinka_00
autor
1. sep 2025
@martinakb85

@malinka_00 Ja som mala parcialnu abrupciu v 20tt. Vysvetlili mi to,že v určitom mieste praskne cieva (mne za placentou), vytvorím hematóm ( "modrinu ") a tá môže odtlačiť placentu. Ak je to stabilizované, tak je to dobré znamenie. Hematomy sa môžu samé vstrebať. Ak ich vidno na usg, zrejme to znamená,že krvácanie je zastavené a už sú tam "len" hematomy. To je dobre znamenie. My sme to potiahli až do 40tt a to mi hovorili v tom 20tt veľmi zle prognózy, keďže vtedy ešte bábätko nemá šancu.

@martinakb85 ďakujem pekne, už som v nemocnici týždeň ale nekrvacam už, zatiaľ to bolo je odrazové a čítam teda hrôzostrašne veci
A vy ste mali jediný problém tu abrupciu, no nie placenta previa? Potom ste už nekrvacali?

martinakb85
1. sep 2025
@malinka_00

@martinakb85 ďakujem pekne, už som v nemocnici týždeň ale nekrvacam už, zatiaľ to bolo je odrazové a čítam teda hrôzostrašne veci
A vy ste mali jediný problém tu abrupciu, no nie placenta previa? Potom ste už nekrvacali?

@malinka_00 mne sa nakoniec zdvihla. Ale aj tak som znova v 26tt krvácala a stále má strašili. Dokonca v 35tt mi jeden doktor povedal ,že stále zasahuje do dolného segmentu. Je možné,že aj vám sa ešte posunie vyššie. Tak či onak, mnoho žien má placentu vysoko a aj tak dôjde k odtrhnutiu, väčšinou pri bezproblémových tehotenstvá. Viem,že je to strašné stresujúce, prešla som si tým. Ale zároveň si treba hlavu zamestnať inak. Ja som od 20tt ležala väčšinu času. Boli to najťažšie 4tyzdne v mojom živote, lebo som vedela,že bábätko ešte nemá šancu. Skúste sa nastaviť takto, mne to veľmi pomohlo. Už ste za hranicou, to je skvelé! Keď vás pustia začnite čítať, pozerať seriály a ak sa budete cítiť zle, nebojte sa vyhľadať pomoc. Dni pôjdu pomaly, o to ťažšie, ak si človek o tom googli. Robila som to isté, až mi z toho prepinalo a všetko som si vzťahovala na seba. Ak krvácanie ustalo, už vás budú len pozorovať. Hematomy sa vstrebu a vy donosite do konca, nebojte nič, bude dobre 🙂 Treba nastoliť kľúdovy režim a dáte to. Hlava je silný súper.

nikaromankova2017
15. sep 2025
@barka1

@barka1 presne som mala aj ja toto keď som porodila 4te dieťa dcérku ktorá napokon po týždni doma boj v nemocnici prehrala. Opäť som a mám obavy