icon

Krvácanie v 21. týždni tehotenstva

18. máj 2025

Ahojte, včera večer pred spaním cca okolo 22:00 som išla na WC a pri utieraní som mala na toaleťáku krvavý výtok (hnedá krv, prišlo mi to ako špinenie počas prvého alebo posledného dňa ms). Včera som sa bohvieako nenamáhala, rovnako som nemala sex, ani nič podobné. V prvom trimestri som mala hematóm, ktorý však už zmizol a cca od 12-13 týždňa som nemala žiadne problémy. Včera pred spaním som si dala 2tbl magnézia a vložila som si 1tbl Progestanelle 200mg, ktorý mi ešte ostal z toho prvého trimestra a krvácanie skončilo. Bola som odhodlaná ísť na pohotovosť ak by to neprešlo, ale prešlo to, tak preto som nešla. Od dnešného rána je opäť všetko ok, po krvi nie je ani stopa, nič ma nebolí a bábätko v brušku cítim, že sa hýbe. Ak sa krvácanie zopakuje pôjdem na pohotovosť, keď sa nezopakuje, tak zajtra ráno chcem ísť, tak, či tak ku svojmu gyn. Prosím vás ženy, nemáte niektorá podobnú skúsenosť. Som dosť vyplašená a od rána iba ležím. Na nete som čítala kadečo od praslnutej cievky až po odlučovanie placenty alebo predčasné otváranie sa... Máte s krvácaním niektorá v tak pokročilom týždni tehotenstva skúsenosti? Čo to bolo, ako to nakoniec dopadlo? Ďakujem

sella38
18. máj 2025

Mne sa v 20tt odlúčil kúsok placenty, ale teda ja som krvácala riadne, hneď ma hospitalizovali a dostávala som infúzie na zastavenie krvácania. Síce to začalo tiež špinením, ale krvácanie sa cca do hodinky rozbehlo.

autor
18. máj 2025
@sella38

Mne sa v 20tt odlúčil kúsok placenty, ale teda ja som krvácala riadne, hneď ma hospitalizovali a dostávala som infúzie na zastavenie krvácania. Síce to začalo tiež špinením, ale krvácanie sa cca do hodinky rozbehlo.

@sella38 Ahoj, ďakujem ti za tvoju skúsenosť. Prosím ťa, keď si vtedy krvácala, krvácala si normálne červenou krvou? U mňa to bolo vyslovene ako výtok zafarbený do hneda. Mala si pri tom aj iné príznaky, teda bolesti alebo niečo?

sella38
18. máj 2025

áno, jasná červená krv a veľa, vyslovene ako pri silnej menštruácii. Takže si nemyslím, že to bude u teba placenta, neboj sa 🙂 Ale určite to treba skontrolovať.
A hlavne, ja som mala nízko položenú placentu, robila mi potom problémy až do pôrodu.
A ešte doplním, že áno, bolelo ma brucho deň predtým ako pri kontrakciách - slabých.

smajliica
18. máj 2025

Odlúčenie placenty by si spoznala. Ku gynekológovi by som išla, ale nemyslím si že to je niečo vážne, takže by som sa nebála. Mám za sebou veľa krvácaní počas tehotenstva a hnedá farba je zvyčajne ok.

autor
20. máj 2025

Ahojte, baby. Píšem tu odpoveď pre nejaké budúce mamičky, ktoré by mali podobný problém. Včera som bola u gyn a teda na ultrazvuku nebol nijaký zdroj krvácania. Pravdepodobne to bolo hematómom, ktorý som mala v prvom trimestri a s najväčšou pravdepodobnosťou sa teraz vyplavuje. Dostala som Ascorutin a Progestanelle 200mg, tak snáď bude všetko dobre a dotiahnem to do úspešného konca ❤️🍀