icon

Krvácanie v 5. týždni

dooodka
12. jan 2021

Čaute baby, som v 5tt samozrejme u Dr. Som zatial nebola, čiže je to orientačne podľa mojich výpočtov. Dnes som začala špiniť na jemne ružovkasto. Mám stresovať? No ja vlstne už stresujem. K Dr. som objednaná štvrtok, pretože sa necítim ok, brucho nafúknuté ako v 5-tom mesiaci, pocit tvrdnutia, je mi dosť zle. Pri prvom teh. som absolútne niečo takéto nezažila. Mám zajtra volať a skúsiť sa vopchať zajtra? Či stačí štvrtok? Môžem niečo spraviť? Magnézium alebo tak? Či len čakať?

bertina2
12. jan 2021

Asi počkaj čo povie odborník neskúšaj nič na vlastnú päsť

hennyinnsbruck
12. jan 2021

Išla by som zajtra..môže to byť začiatok potratu ale aj nemusi... Magnéziom nič nepokazís

deti95060810
12. jan 2021

krvácala som masívne pri druhom, tehu. Bola som v 8-9 týždni. krvácanie bolo veľmi masívne, keď som vstala zo stoličky na rodičovskom, na stoličke bola kaluž krvi....všetci na mňa pozerali. okamžite som odišla do nemocnice - pešo - bola blízko. V nemocnici ma nechali čakať na chodbe min. hodinu. Vôbec sa neponáhľali. Vôbec nič so mnou nerobili, len asi na tretí deň pozreli či plod je životaschopný. Bol. Poležala som v nemocnici 10 dní. Krvácanie sa opakovalo ešte 3 krát. Zakaždým som skončila v nemocnici kde so mnou nič nerobili. To som mohla zostať aj doma.
Myslím , že bude stačiť ak pôjdeš k lekárke aj vo štvrtok.

sandra151
12. jan 2021

Treba ísť k lekárovi hneď zajtra. Nemusí to znamenať nič zlé ale aj môže. Keď jej ráno zavoláš a povieš čo sa deje na 100% ťa vyšetrí

sekerka18
12. jan 2021

@dooodka utekaj na pohotovosť. Ja som tak začala špiniť v 6tt a bohužiaľ..... Držím palce aby to nebol tvoj prípad. Hore nohy a myslieť pozitívne.

jdvorka
12. jan 2021

@dooodka ja som začala krvácať v 6tt,ale hneď som išla na pohotovosť, kde mi pichli injekciu na udržanie plodu, nasadili duphaston a sledovali, či krvácanie ustupuje. Poležala som si tam skoro 3 týždne, ale dnes som už v 25tt a mám bezproblémové tehotenstvo. Za mňa radšej choď ako keby si si to mala neskôr vyčítať.

dooodka
autor
12. jan 2021

@sekerka18
@jdvorka to ste ma nepotešili, som sama doma s 1,5r synom, muž v práci 🙄

sekerka18
12. jan 2021

@dooodka Moja zlatá. Úplne viem ako sa cítiš. Držím palce. Skús zavolať na pohotovosť. Možno povedia nieco a poradia čo robiť zatiaľ.

jdvorka
12. jan 2021

@dooodka skús spraviť tak, ako ti radí @sekerka18. Vylož nohy a uvidíš, čo ti poradia po telefóne.

dooodka
autor
12. jan 2021

@sekerka18 aktuálne so slzami v očiach 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Volala som do nemocnice prepojili priamo na gynekologicko-pôrodnícké a bolo mi povedané, že mám riešiť zajtra s mojím Dr. Akože ak by som prišla ošetria ma, ale aktuálne uprednostňujú život ohrozujúce prípad. No ja dúfam, že o život nejde. Kurňa ja viem covid, ale existujú aj iné veci, problémi, ochorenia.

sekerka18
12. jan 2021

@dooodka haha. Čo ti poviem. Ja už asi na tretí deň som sa rozkrvacala a s veľkými bolesťami čakala hodiny kým ma zoberú a povedia čo ďalej. Či fakt odchádza či čo sa deje. Takže tak no ale kľud. Pomojkaj si malého. Pohladkaj bruško. A daj vedieť zajtra 🍀😊

mattkapd
12. jan 2021

Ono vraj je špinenie na začiatku v čase keď mala byť menštruácia časté.. Ja som mala jasno červenú krv v 9tt a dopadlo to zle.. Ale kamarátka mala takéto špinenie a nič... Takže vedieť bude len doktor..

sandra151
12. jan 2021

Ja som napr od 5-7tt naozaj silno špinila. Na sone nebolo ešte dokopy nič vidieť. Lekárka ma pozrela ale povedala že v takom skorom štádiu nevie nič spraviť ani ona ani nikto iný. Že je to vo hviezdach, buď sa udrží alebo nie.
Dala mi lieky Na udržanie a kľudový režim a pomohlo to

thoughtfulweirdo
12. jan 2021

Ja som krvacala veľa, bol to hematóm a nakoniec to našťastie dobre dopadlo, ale Dr mi hneď povedal, že v takomto nízkom týždni sa to ovplyvniť nedá. Že mám mať kludovy režim, vkladať si progesterón, ale že to je vo väčšine prípadov skôr placebo a ak mám potratit, potratim, aj keby som ani na wc nevstala. Takze ti veľmi držím palce, aby to aj u teba dopadlo dobre 🙏

nela6
12. jan 2021

@dooodka nic neboj, rano chod hneď, da ti asi duphaston a dicinone na zastavenie krvacania a vsetko bude ok!

nela6
12. jan 2021

@dooodka zvyčajne je to mini hematom pri uhniezdovani embrya... drzim prsty

nikaeli
12. jan 2021

nik z nás ti nepovie, čo sa vo vnútri deje.. ja som raz "len" špinila od samého začiatku a v 7 či 8tt bol koniec.. následne som otehotnela ani nie o 3 mesiace, krvácala som veľmi dlho, do 22tt som brala Duphaston a o pár dní bude mať drobec 3 roky.. takže za mňa ísť k dr. čo najskôr 💕 držím prsty!

danielle799
12. jan 2021

@dooodka ležať,magnézium, a co najskôr ist k svojmu dr. Nedvihat nic tazke ani dieťa

pralinka25
13. jan 2021

zazila som to dvakrat. prvy krat som bola tiez v takomto nejakom tyzdni a na pohotovosti mi dr nie zrovna privetivo povedala ze s tym sa neda nic robit. bud je zivotaschopne a ostane alebo si priroda poradi sama. povedala ze ak veli chcem predpise mi duphaston. tak som ho brala ale nepomohol. a ja som potratila.
druhy krat som tiez spinila a pripravila som sa na to ze bude koniec. na pohotovost som uz ani nesla. sla som klasicky k svojmu dr. ten videl hematom. mala som kludovy rezim nakoniec sa cast vyplavil cast vstrebal a babo som donosila.
tym ti len chcem povedat ze moze to byt vselico. su veci ktore ani dr. neovplyvni. zajtra skus zavolat tomu svojmu a poradit sa. drzim palce.

sekerka18
13. jan 2021

@dooodka no ako ? Všetko vporiadku?

dooodka
autor
13. jan 2021

@sekerka18 no bola som dnes až po 15:00, môj dr st,št pracuje až od 14:00. A povedal, že vyzerá všetko ok. Teh. je kde má byť, nieje mimomaternicové. Dal mi lieky a za týždeň potvrdiť akciu srdiečka. Tak uvidíme, mám sa šetriť, kľudový režim, no pri 1,5r to ide ťažko, muž si nemôže vziať voľno, tak sa s malým zajtra “sťahujeme” dočasne k našim. Dnes muž po nočnej v podstate nespal. Keď ležím, tak je všetko super ani bolesť nieje nejaká. No akonáhle začnem fungovat som do 5min jak omáčka.